izvršba 3.cenitev
Prosila bi vas za nekaj pojasnil:
Namreč, višje sodišče je sedaj potrdilo sklep okrajnega sodišča, da se nepremičnina – hiša, katere solastnica sem, proda po izvršilnem postopku v znesku, ki je bil določen z 2. cenitvijo.
Obenem sem prejela tudi sklep okrajnega sodišča, ki naj bi vodil postopek dražbe, da moram v 15 dneh založiti stroške za novo cenitev (za mene že tretjo) v znesku 1.100,00 €. Živim z 800,00 € mesečno, ali naj se sedaj spet kreditiram, ali je kakšna druga možnost, da se stroški določijo nasprotni stranki, ki že 17 let podaljšuje postopek razdelitve premoženja in zlorablja sodni sistem, ali imam kakšne druge možnosti.
Nadvse me je ponižal sodni sistem, ki ga lahko agresivnejši zlorablja, kot kaže, v nedogled…Kdo bi me lahko primerno branil.. Ali je možno tožiti državo,zaradi škode, ki mi je povzročena, zaradi napačnih predpisov, ali bi bilo tu bilo pošteneje evropsko sodišče? Varuh človekovih pravic je tuv mojem primeru, popolnoma nekoristen. Bivši mož celotno obdobje koristi in razpolaga s hišo sam, medtem, ko sem jaz v najemniškem stanovanju, kamor sem se takrat ob ločitvi umaknila pred nasiljem. Takrat je bil zaradi nasilja tudi obsojen. Vendar, vsa ta leta, kar počne, in mi onemogoča svoj lastni delež, to še vedno spada v psihično nasilje in gre za veliko materialno oškodovanost.
Če nove cenitve ne bom založila, se menda postopek izvršbe ustavi, ne vem ali celo umakne.. Vsa leta nekaj plačujem, stroške, takse, cenitve in ostajam brez vsega.
Spoštovani,
za podajo kakršnegakoli mnenja je potreben vpogled v celoten postopek, zato vam žal ne moremo odgovoriti.
S spoštovanjem!
Spoštovani,
zaprosite lahko tudi za brezplačno pravno pomoč v obliki kritja stroškov predujma za izvedenca.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.