izvršba na TRR
Pozdravljeni!
Naprošam vas, če mi lahko pojasnite, kako dolgo banka obdrži v svoji evidenci sklep o izvršbi na TRR, če je mesečni priliv izvzet iz izvršbe (ZIZ) oz. kako dolgo je tak sklep sploh izvršljiv.
Za vaš odgovor se vam vnaprej zahvaljujem.
LP
S.
Pozdravljeni,
če takrat, ko organizacija za plačilni promet (banka) prejme sklep o izvršbi, na dolžnikovem računu ni rubljivih sredstev, obdrži sklep v evidenci dokler rubljiva sredstva ne prispejo na račun. Če v enem letu ni priliva takšnih sredstev, o tem banka obvesti sodišče (oz. takoj ob prejemu sklepa, če že najmanj eno leto pred tem ni bilo nobenega priliva rubljivih sredstev na račun).
Sodišče po tem obvestilu banke ponovno vpogleda v register transakcijskih računov in vroči sklep o izvršbi morebitni novi organizaciji za plačilni promet. Če dolžnik nima odprtih drugih računov, sodišče ustavi izvršbo.
LP
lpmene pa zanima če dobil še pravnomočno sodbo okrajnega sodišča ali velja ta verodostojna listina prosim za odgovor nujno
Žal ne razumem vašega vprašanja. Ste lahko bolj konkretni?
LP
dobola sem verodostojno listino dala ugovor nakar so mi poslali plačilni nalog ker nisem plačala sodne takse v določenemroku kar sem tudi njim obrazložila za odlog o plačilu me zdaj zanima če je ta verodostojna listina pravnomočna ali se še dobi kakšno obvestilo od okrajnega sodišča za izvržbo
Glede na navedeno domnevam, da ste prejeli sklep o izvršbi na podlagi verodostojne listine, na katerega ste podali ugovor, niste pa plačali sodne takse zanj. Vaš ugovor bo obravnavan, če bo sodišče presodilo, da so podani pogoji za oprostitev plačila sodne takse (ti so podani, če bi bila s plačilom takse občutno zmanjšana sredstva, s katerimi se preživljate sami ali vaši družinski člani), v nasprotnem primeru se bo štelo, da je bil ugovor zaradi neplačila takse umaknjen, zato se bo lahko na podlagi pravnomočnega sklepa izvršba tudi opravila.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.