Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Izvršba

Izvršba

Pozdravljeni,

prosim za odgovor glede na sledeči primer:

Mož ima že nekaj časa blokiran račun. V kratkem bo dobil izvršbo s strani podjetja za telekomunikacije (neplačane storitve) na TRR.

Kaj se bo zgodilo, ko se ugotovi, da je njegov TRR blokiran?
Pride izvršitelj kar na dom in vzame osebne predmete?
Ali se pred pričetkom rubeža osebnih stvari prej dobi obvestilo po pošti ali kar pridejo?
Čigave stvari odnesejo? Predvsem me zanima, ali se lotijo tudi otroških igrač.
Je možno, da bi, ko ugotovijo, da je možev TRR blokiran, dali izvršbo na moj TRR, čeprav je pogodba o sodelovanju sklenjena na njegovo ime?

Bojim se, ker sem bila dolgo brezposelna in nimam s čim poravnati moževih dolgov. Končno sem dobila službo (prve plače pa še ne), v kateri so me izrecno opozorili, da se mi nikakor ne sme zgoditi kakšna izvršba, ker bom lahko ob službo.

Hvala!

Spoštovani,

rubež premičnin se izvede le v primeru, če je upnik tako izvršilno sredstvo predlagal v predlogu za izvršbo.
Izvršitelj navadno predhodno napove svoj prihod, saj morate biti ob rubežu prisotni.

Izvršitelj zarubi vse premičnine, ki se nahajajo v stanovanju, kjer ima dolžnik stalno/začasno prebivališče razen stvari, ki so v skladu z 79. členom Zakona o izvršbi in zavarovanju izzvzete iz izvršbe (npr. obleka, obutev, perilo in drugi predmeti za osebno rabo ter posteljnina, posoda, pohištvo, štedilnik, hladilnik, pralni stroj in druge za gospodinjstvo potrebne stvari, kolikor je vse to nujno potrebno dolžniku in članom njegovega gospodinjstva;). Otroške igrače niso izrecno izzvzete iz izvršbe, torej jih izvršitelj načeloma lahko zarubi.

Izvršbe na vaš TRR upnik ne more predlagati, ker vi niste dolžnica.

Predlagamo vam, da se poskusite z upnikom dogovoriti o odplačilu dolga na obroke, upnik pa naj nato predlaga odlog izvršbe.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Spoštovani,

nekoliko ste me pomirili – vsaj moja težko pričakovana služba, ki pomeni zame in za otroka pot v svobodo (prepotrebno finančno neodvisnost in nekoč možnost za lastno streho nad glavo), torej ni v nevarnosti.

Vprašala bi pa še nekaj, kar se mi je utrnilo ob prebiranju Vaših odgovorov:

Pred kratkim sem se komaj rešila izvršbe na moj TRR (na koncu je bil dolg pravočasno poplačan). Predlog je podal mehanik, ki je možu popravljal avto, kateri je registriran na moje ime. Jaz za to popravilo niti vedela nisem, ker tega avta ne vozim. Prav tako nisem vedela za dolg. Je pa gospod dal predlog za izvršbo kar na moj TRR, ker je prometno dovoljenje na moje ime. Čeprav je bil pri njem mož in je bil mož dolžnik.
Je to smel storiti?

Hvala še enkrat in vse dobro.

Spoštovani,

menimo, da je ravnal pravilno. Vi bi nato ta znesek morali terjati od moža nazaj, saj gre za poslovodstvo brez naročila.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close