J.Oliver
NAJBOLJŠA TESTENINSKA SOLATA
ZA 4 OSEBE
300 g testenin školjkic
3 stroke česna
500 g rdečih in rumenih paradižnikov češnjevcev
1 pest razkoščičenih črnih oljk
2 žlici nasekljanega svežega drobnjaka
1 pest sveže bazilike
1/2 kumare
4 žlice vinskega kisa
7 žlic oljčnega olja
sol
sveže mlet poper
Zavremo velik lonec osoljene vode. Vanjo vržemo testenine in neolupljene stroke česna, skuhamo al dente, odcedimo in ohladimo pod tekočo vodo. Česen shranimo za polivko. Testenine damo v skledo.Dodamo drobnjak in baziliko. Paradižnik, oljke in kumaro nasekljamo na približno pol manjše koščke od testenin in dodamo v skledo.
Česen iztisnemo iz lupine in zmečkamo v možnarju. Česnu v možnarju dodamo kis, olje, sol in poper. Prelijemo čez solato in po potrebi še dosolimo.
BUČKINA SOLATA Z METO, ČESNOM, ČILIJEM, LIMONO IN DEVIŠKIM OLJČNIM OLJEM
ZA 4 OSEBE
4 bučke narežemo po dolgem kolikor mogoče na tanko. Spečemo jih na žaru ali pa na razbeljeni rebrasti plošči. Rezine rasporedimo po velikem pladnju ali krožniku. Še tople posolimo in popopramo.
Čilijem odstranimo semena in jih na drobno nasekljamo. Na drobno nasekljamo tudi česen (1/2 stroka). Oboje enakomerno potresemo po bučkah.Čez vse to natrgamo pest mete in pokapljamo z dobrim oljčnim oljem in stiskom limone.
Nekaj receptov boš našla tudi na forumu Prehrana.
DOBER TEK!