Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Jabolčna krostata

Jabolčna krostata

Včeraj sem na Kortah jedla zelo dobro jabolčno krostato. Ker bi jo rada naredila tudi sama prosim za recept. Iskala sem že na internetu pa recept v Kulinarični Sloveniji ni enak kot je bila krostata na Kortah. Je pa tako dobra, da bi jo lahko pojedla kar cel pladenj.

Poskusi na forumu Prehrana

ne vem ce je ” ta prav” nasla sem ga na rtv….

Jabolčna krostata

500g listnatega testa
400ml kisle smetane
100g rjavega sladkorja
7 jajc
1 pomaranča
1 limona
6 jabolk
100g marelične marmelade

1.
Jabolka olupimo, prerežemo na polovico, izrežemo peščičje in narežemo na rezine. Kislo smetano zmešamo z jajci, rjavim sladkorjem, naribano pomarančno in limonino lupinico.
2.
Listnato testo razvaljamo v velikosti pekača. Položimo ga na pekač in na večih mestih prebodemo z vilicami.
3.
Na testo naložimo rezine jabolka, in vse skupaj prelijemo s smetano. Postavimo v segreto pečico na 170oC za približno 40 minut.
4.
Marmelado raztopimo v vodni kopeli. Z čopičem premažemo pečeno sladic

ravno spekla cel pladen, po receptu iz kulinarika.net. njamsiiiiiii

za tiste ki ga ne poznate:

1 zavitek zmrznjenega listnatega testa (pekarna Pečjak)
1 kg jabolk
0,5 l sladke smetane
3 rumenjaki
2 zavitka vanilin sladkorja
30 dkg marelične marmelade
2 zamaška ruma

Listnato testo odtajamo in ga razvaljamo na dimenzijo pekača (v pakiranju pekarne Pečjak sta 2 kosa – to zadošča za originalen pekač v velikosti pečice, ki ga ponavadi kupimo skupaj s pečico). Na testo naložimo kot opeke na zelo tanke rezine narezana olupljena jabolka (oblika krhljev). Sladko smetano ročno zmešamo z rumenjaki in vanilinom in jo polijemo preko jabolk. Pečemo v predhodno ogreti pečici 40 min pri 180 st. C. Nato po površini namažemo marmelado, ki smo jo
zmešali z rumom, in pečemo 5-10 minut.
Serviramo ohlajeno.

a je testo samo spodaj,in smetana ni zmiksana v kremo-mora tečt?

New Report

Close