Jabolčni kis in ananasove kapsule
Hujšam iz več razlogov.
Prvi – zdravje. Ko sem imela pred nekaj meseci 78 kg pri 168 cm višine, je to s seboj prineslo tudi rahlo povišan pritisk (sicer ne kritično, ampak , če imam povišanega pri 25-ih letih, kako bo šele kasneje). Kombinacija povišanega pritiska in telesne teže je faktor tveganja tudi za razvoj ateroskleroze. Saj vem, rekli boste, da pri mojih letih res še ni za misliti na to, ampak zadeva se lahko začne razvijati že v rani mladosti, mislim da so začetke zadebelitve žilne stene odkrili tudi pri dojenčkih.
Drugi razlog – z manj kg bom bolj zadovoljna sama s sabo. Dejstvo je, da imamo vse neko željo, kakšni naj bomo (glede videza in dosežkov v življenju). Jaz sem svoje predstave večinoma uresničila, manjka še pika na i, to je boljša postava. Pa s tem ne mislim, da želim izgledati kot anoreksične manekenke, rada pa bi še kdaj oblekla kavbojke, ki sem jih nosila na začetku faksa.
In tretji – se navezuje tudi na drugega – čez kakšno leto se bom poročila in na svoj poročni dan bi rada izgledala lepo, na pa kot slon v beli obleki.
Ker se z leti kilogrami kopičijo (nekaterim se pač ne in mislim, da imajo srečo), kar pa ne zdravstveno ne estetsko ni vredu. Dve kili vsako leto in v petih letih je to 10 kg plusa. Tako pa ne gre.
Sama imam težave s hrbtenico in odkar sem malo zmanjšala težo, ter povečala telesno aktivnost je tudi tukaj bistveno bolje. Tudi zase in za moža bi bila rada bolj privlačna. Pa kaj bolj živahnega kot so klasične temne cunje bi si želela obleči in imeti v garderobi (uf prejšnji mesec sem tukaj naredila korak naprej).
Prvo pa je seveda zdravje in počutje. Sicer pa je počutje vezano tudi na izgled, samozavest in estetiko. Vsaj psihično zagotovo – če se sam ne maraš takšnega gledati, zagotovo nisi niti samozavesten in niti zadovolen.
Jaz sem si novo tehtnico zaželela za rojstni dan in moj mož je skoraj “dol padel” – češ, kaj mi pa je, že tako se s kilami obremenjujem, zdaj hočem pa še eno kruto tehtnico na 10 dkg natančno…. No pa sem jo le dobila in sem prav zadovoljna. Prejšnja je bila taska, da mi je dajala potuho, saj je kazala precej manj. Zdaj pač vsako jutro vem, kje sem.
jaz sicer ne padam na take fore in ne hujsam s takimi zadevami, ampak na vasem mnenju bi jih prijavila inspekciji. nobena tule gor ni rekla, da je res shujsala tako kot pise. torej zavajajo potrosnike, za to pa naj placajo.
jaz vsak dan gonim kolo 1 uro po naravi 30 km, pa mi niti 1 kg ne pade dol, jem pa ze skoraj nic, ali pa kaksen jabolk ali pa paradajz na dan. mislim, da je vse v mozganih. ali pa se kje drugje!
imam pa 168cm in 75kg. pa sem ful zalostna.
lp
Mojca!
Ne bodi žalostna. Samo vstrajaj na kolesu pa boš videla, da bodo rezultati gotovo vidni.
Letos sem bila tudi jaz tako naivna, da sem kupila jabolčne tablete in pričakovala osupljive rezultate – kilogrami pa so ostali pa še kakšen je šel gor.
Ker pa se brez muje še čevel ne obuje – sem začela kolesarit,tečt in malo manj jest in verjamem, da mi bo uspelo. Res ne bom zgubila 10kg v 10 dneh pa vseeno …
Oglasi se še kaj in povej, kako gre. Držim pesti
Lp Sony
Mojca
Mislim, da ješ premalo. Jesti je potrebno večkrat na dan (svetuje se 5x, kar je skoraj vsake tri ure), majhne obroke (jabolko, jogurt in kakšen krispi, juho+zelenjavo+malo mesa, ….). Če ne ješ pogosto in ob tem telop še spravljaš v napore, se tvoja presnova upočasni in pe tisto malo kar v telo vneseš, prihrani. Zatorej – najprej jej bolj redno.
Poleg tega pa s tvojim kolesarjenjem telo postaja močnejše, bolj mišičasto, Mišice so težje od špeha, zato bo morda v začetku viden rezultat v cm ne pa v kg. Bodo pa prišle na vrsti tudi kg. Vse tukaj se trudimo. Spodbuda vedno pride prav. Kar nadaljuj. Jaz sem imela še sredi aprila le kg manj kot ti, danes pa jih je le še dobrih 67. Pa še se trudim in upam, da mi uspe. Oglasi se še in povej, kako napreduješ. Mislim, da tudi to pomaga.
Mislim, da je ponavadi tako – nekaj kupiš, potem to porabiš, ugotoviš, da ne funkcionira in si misliš – ja jaz sem težavna in morda pri meni ne gre, drugim pa gre. Malo razočarano odložiš stekleničko in to je to. Tokrat je stvar pač taka, da smo si izkušnje izmenjale in ugotovile, da nobeni ni šlo nič dol. No, morda bi bila pa tokrat res priložnost (samo fajn bi bilo pa počakati, da prej vrnejo ali pa ne vrnejo denarja nazaj).
Jaz bi tudi počakala na denar, potem pa ukrepala.
Sem pa sedaj, ko sem začela jesti iz druge stekleničke opazila sledeče: zadnji teden nisem nič migala, ker sem še vedno malo virozna in tudi pri hrani sem kar grešila , pa je šlo vseeno pol kile dol. Sedaj pa ne vem ali je to od tablet ali kaj. Tudi pila sem dosti več, ker sem morala viruse iz telesa spravit. Tako da jih ostale kar še jejte, mogoče je pa učinek z zakasnitvijo in se bo pokazal kasneje.
LP,Kaja
zdravo,.
hvala za spodbudne besede. tisto, da tako malo jem, sem malo pregrobo napisala. zjutraj jem predno grem v sluzbo, ponavadi kruh, pa se kaj za namazat gor. Temu se ne morem odpovedati. Potem pa ob treh kosilo. navadno, cisto obicajno, ena ful velika skleda solate, pa se kaj zraven. potem pop pa res se kaksen jabolk pa paradajz.
ja, res je na kg se ti ne pozna, obseg si ti malo zmanjsa, pa tolk dobr se potem pocutis, ko se “zdivjas” na kolesu. ker jaz tisto res ful profesionalno kolesarim. no, ja danes nisem sla, ker nekam slab vreme.
ampak naslednji teden bom pa sla na eno tako anticelulitno masazo. Ste to ze kaj probale? mi je rekla ta gospa, da si mi bo obseg zmanjsal do 3 cm. Bom videla. ampak pri 26 imam res kar precej celulita, to pa zaradi tega, ker prej v mladih letih nisem bila dovolj aktivna, pa malo sem ga tudi podedovala.
pa zadnje case ko toliko kolesarim, so mi malo joskice skup skocle. moram delat se kaksne vaje za prsne misice.
sedaj imam kar trdno voljo, da res shujsam za kaksnih 10 kg, ampak to verjetno v 1 letu. malo se moram se pri hrani nazaj drzat. sem mislila, da bi probala to bio dieto. ste jo ve ze?
hvala za spodbudo in me veseli, da sem vas spoznala.
se slisimo jutri!
Drage punce!
Zakaj hujšate z raznimi tabletkami, kapsulami, čaji,..??
Saj samo sebi škodujete!!!
Jaz sem velika 165 cm in sem imela pred štirimi leti” 80 kg”, sedaj jih imam 56, pa mi nobene tabletke niso pri tem pomagale.Potrebno se je samo v roke vzet!
Za nobeno hrano se ne prikrajšajte, jejte vse tisto kar obožujete-tudi sladkarije, pizze, če jih imate rade, samo stradat se ne! Za začetek poskusite izpustiti večerjo.Čez dan pa jejte večkrat, samo “nabasati”se ne.Tu pa je potrebno tudi veliko gibanja in svežega zraka.Jaz naprimer sem poskusila z kanesteniko za katero sem plačala 4.000 sit na mesec, pa mi je bolj pomagala kot pa nekakšne kapsule, za katere je potrebno plačati 15.000 sit, ali pa morda še več, pa še pomagajo ne.Denar raje pametneje izkoristite, ne pa za uničevanje svojega dragocenega zdravja.
Še to – če si srečna in se ne obremenjuješ preveč z kilogrami, boš imela več sreče s “hujšanjem”,kot če boš vsak dan stala na tehtnici in se sekirala kako si debela.
Dejte se malo zamislit!
Pa brez zamere – to je le moje mnenje:)
Lep pozdrav!
Hello
Včeraj sem tudi jaz poslala prazne, bom videla, kako bo. Sem pa zraven napisala tudi dopis, ki ni preveč prijazen – v smislu da ” ne da nisem popolnoma zadovoljna ampak sem popolnoma nezadovoljna” in izkoriščam njihovo 100% jamstvo za vračilo denarja. Hm, sem se pa s ponedeljkom spet lepo spravila v svoje shujševalne vode in rezultat bo v ponedeljek zagotovo tu.
Draga Manja,
jaz že tako hujšam v šoli hujšanja in sem spremenila življenjski slog in način prehrane.Shujšala sem 10 kg v treh mesecih in sem zadovoljna. Kot dodatno spodbudo sem naročila ananasove kapsule, kjer v principu nisem imela kaj zgubiti, saj garantirajo 100 % vračilo denarja.
Kaj pa je kanestetika , ki jo omenjaš ?
LP,Kaja
Draga Kaja!
Poskusi pomešati Tae bo, aerobiko in malo plesa, pa boš dobila kanesteniko (oz. kalisteniko).Tukaj se osredotočiš bolj na trebušne, ritne in na mišice na nogah. Moraš poskusiti, je precej zabavno! Ne le to, da shujšaš, nabereš si kondicije, pa še počutiš se suuuper!
Pa ne pozabi na srečno življenje!:)
Lepo pozdravljena!
Manja