Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika jabolčni kis

jabolčni kis

Zanima me naslednje:

že večkrat sem slišala, da je možno s pomočjo jabolčnega kisa hujšati. Mene pa zanima na kakšen način. Kakšna količina dnevno je potrebna.

Če ima kdo tovrstne izkušnje, bi lepo prosila, če napiše nekaj vrstic.

Pozdravček

Živjo,

jaz imam knjigo Hujšajmo z jabolčnim kisom – avtor je Klaus Oberbeil. Izposodi si jo v knjižnici ali pa si jo poglej v knjigarni. Knjiga je razdeljena na več delov : na splošno o kisu, diete od 3 dni do 4 tedne, recepti.

V glavnem je tako, da moraš zjutraj na tešče spiti 2 dl vode z eno žlico kisa in potem še pred vsakim obrokom. Jaz sem poskusila, pa mi ni bilo dobro v želodcu, zato sem pitje opustila.

LP,Kaja

Hvala, bom poskusila.

Še boljše od samega kisa pa so kapsule jabolčnega kisa , ki se raztopijo šele
v črevesju in tako ne dražijo želodca. Tudi Kaja, ki pravi, da ji ni bilo dobro po
pitju kisa, bi morda lahko poskusila s tem. V bistvu je to jabolčni kis v prahu,
s katerim so napolnili kapsule. Ene imajo še dodatek želatine in medu. Pomembno je, da jo spiješ z najmanj 3 dl navadne vode pol ure pred obrokom.

kako se pa imenjujeno in kje jih prodajajo. Kaj pa rezultat, je opazen??

V zadnji Oni je oglas za prodajo. Če te zanima, lahko poiščem in ti napišem podatke (cena, naslov…)

Tiste v Oni so full drage. Drugače jih imajo pa v lekranah in v Sanolaborju.

res je!

Kako pa se rece tistim kapsulam, ki jih prodajajo v lekarnah in kaksna je njihova cena?
Jaz imam informacijo, da jih prodajajo samo v Sanolaborju

Jaz sem jih kupila tam, stanejo pa nekaj tisočakov (ne vem več koliko, žal).

Kakšni so pa učinki ?

Ja, Kaja, o kakšnem močnem učinku ne morem napisat – še ne.
Opažam pa, da imam prebavo veliko boljšo, veliko gre vode od mene. Res sem spremenila tudi način prehrane – pravilno kombiniranje (OH + beljakovine = niti pod razno). Največji povdarek sem dala zelenjavi (posebej kuhani), olupljenemu sadju, kuhanje z olivnim oljem, malo belega (!) kruha, veliko vode, ribe, zelo malo mesa itd. Vse to in kisove kapsule pa lahko rečem, da se je “zimska obloga” začela počasi topiti. Počutim se odlično in zelo lahko.

Pa še nekaj. Ne vem če je to od kapsul ali od vsega skupaj, ampak mož mi je rekel, da imam kožo kot dojenček. Podobne pohvale na račun kože sem dobila še od nekaj prijateljic.

Tudi jaz pijem zjutraj jabolčni kis+žlico medu+2dcl vode na tešče. Zvarek je dost negravžen, a se navadiš. Kar se tiče hujšanja, sem v zadnjih dveh mesecih shujšala že skoraj 6 kg, vendar mislim, da to ni toliko zasluga kisa, ampak bolj to, da se pač vračam na svojo normalno težo, ker sem se zelo na hitro zredila.

Kar se tiče prebave je res boljša, tudi koža po vsem telesu je mehka in napeta.

Vredno je poskusiti, čeprav res ni ravno prijetno. Sicer tudi sama razmišljam o uporabi kapsul, ampak dokler dobivam domač babičin kis…

Vsekakor priporočam.

Mojca!

A misliš, da je jabolčni kis iz trgovine še bolj nagravžen? Sem se odločila poskusit. Napiši mi prosim še, koliko kisa ti uporabiš? (1 dcl?)

Ej, Pia, da se mi ne zagiftaš! :)))

Ne, jaz dam kisa eno veliko žlico, pa eno malo žlico medu + 2dcl vode. Glede kisa iz trgovine res ne vem kakšen je, mogoče je kaj močnejši od tega, ki ga jaz uporabljam. Poskusi, če bo preveč negravžno, daj pa 3 deci vode. Jaz to proceduro izpeljem tako, da zajamem sapo, spijem zadevo na eks in obližem žlico od medu. (Potem si grem pa umit zobe)

Res ni lušno, ampak kot sem že rekla…

Zakaj pa je potrebno dodati med?

Najbrž zaradi okusa.
Sicer pa nimam pojma, kakšen okus naj bi imel ta zvarek. Bom pa poskusila, čez nekaj dni in napišem (če me ne bo kdo drug prehitel)

Med dodaš, da zadeva ni tako kisla. Jaz sem poskusila z Ašičevim kisom, ki je še najmanj industrijski . Brez meda mi ni bilo dobro v želodcu, saj na prazen želodec spiti tisti kislico res ni dobro. Drugače je pa zelo dobro, če naredite kis doma. Moja mama ga vsako leto naredi na litre in ga potem cela družina uporablja pri kuhi in za zdravje.

LP,Kaja

V Drogerie Marktu je še najbolj ugodna cena.32 kapsul je okoli 1000 tolarjev.Pri dveh na dan to zadošča za 16 dni.

Ravnokar sem bila v Sanolaborju v Centru, pa jih je zmanjkalo.

Draga Zala!
Ko sem se oglasila 21.5., sem napisala, da še ne vem kakšen učinek imajo. Danes ti lahko povem.

Zjutraj sem se vagala, pa ti lahko z veseljem povem, da po
14 dneh uporabe kisovih tablet in spremenjenega načina prehrane, kaže tehtnica, reci in piši nakaj manj kot 4 kg MANJ. Naj še povem, da kake pretirane telovadbe nisem imela zaradi časovne zadržanosti v službi.

Že v nekaj revijah in knjigah sem zasledila, da sprememba načina prehranjevanja sploh ni DIETA, ampak zgolj bolj PRAVILNI način
uživanja hrane in pijač. Očitno pa k uspehu pripomore še kis.

Večkrat smo izprobavale v službi razne diete, pa lahko mirno trdim, da je bilo pri vsaki nekako tako: ali ni in ni hotelo biti kakega napredka, ali smo bile stalno lačne, “švoh”, brez volje, prebava je bila največkrat katastrofalna in komaj čakale, da je je bilo konec.

Jaz sem se odločila, tak bo moj nadaljnji življenski slog prehranjevanja. Na ta način, sem sedaj prej sita, nikoli nimam občutek napihnjenosti ampak nekakšne lahkosti, teža pa kar čutim, kako odpada. Saj res nisem bila zavaljena, ampak z nekaj kg preveč, bolečo hrbtenico in večjo okornostjo kot napr. lani poleti.

Urša!

Čestitam! Vidim da ti bo uspelo in to ti resnično želim.

Če ima kdo še kakšne dobre novice (ali pa kaj drugega), naj prosim napiše.
Vsi potrebujemo vedno nekaj vzpodbudnih besed.

Nisem poskusila tistega zvarka (kis, med, voda), ampak sem danes kupila kapsule v dm. Stanejo 999,00 in sem eno že pojedla.
Sem pa tudi zatrdno odločena, da se bom držala zdrave prehrane (kot mi je lani to že uspelo). Bom poročala o napredovanju. Samo še tehtnico si kupim. Danes!

Pozdravljena Urša

Sama sem na dieti (sicer ne zelo strogi, ampak zelo disciplinirani) od 14. aprila in sem izgubila skoraj 6 kg in poleg tega pridobila s telovadbo nekaj mišične mase in se malo oblikovala. Z uspehom sem zelo zadovoljna, je pa res, da se zadnjih,14 dni tehtnica nekako noče premikati, kot bi si želela. Načrtujem pa izgubiti še kakšnih 6-8 kg. Rada bi poskusila še s kisovimi tabletami, vendar kis sovražim (ne jem nobene okisane stvari, ker mi obrača želodec), pa me zanima, ali imajo kapsule kakšen vonj in okus in kako kapsulo sprejme in nanjo reagira želodec. Saj vem, da sem komplicirana, samo do kisa imam res grozen predsodek

Hvala

Špela

Ja, kapsule imajo vonj po kisu, ko pa jo poješ, moraš spiti kar veliko vode (jaz ponavadi 3dcl), da sperem tisti okus. Mislim pa, da se navadiš, samo misliti moraš na kaj drugega.

New Report

Close