Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika jabolčni zavitek iz listnatega testa-recept?

jabolčni zavitek iz listnatega testa-recept?

Če je katera tako prijazna, naj mi prosim napiše recept za jabolčni zavitek iz listnatega testa.
Bi želela kar podroben opis:-) Ker bi listnato testo kupila, mi prosim povejte, katero je najboljše.
Tisočkrat hvala!

Pečjakovo.

Za nadev naribaj 3-5 jabolk, odvisno od velikosti sadežev in tega, koliko polnjene zavitke imate radi. Dodaj čajno žličko mletega sladkorja in pol žličke mletega cimeta ali začimbe za jabolčni zavitek (Kotanyi). Nato naribana jabolka stiskaj v pest, da iztisneš odvečni sok (da ne bo zavitek med pečenjem razlezel zaradi preveč soka)

Testo delno odmrzni, razvaljaj na velikost približno 30 x 30 cm (lahko manj ali več, polovico testa nadevaj jabolčni nadev. ostalo polovico pusti prazno. Začni rolat v rolado na tisti strani testa, kjer je nadev. ko zviješ, robove namaži z razžvrkljanim beljakom. Daj v pekač, testo zgoraj malo zareži.

Peči na 220 stopinj, pod pekač daj en pekač, kamor vliješ pol litra vode.
To je to. Tako jaz delam, nekdo pa bo verjetno napisal po svoje.

Bom naredila tako, kot si opisala. Nimam pa dveh pekačev. Ali je vseeno, če na mrežo položim alufolijo in dam gor zavitek? Ker bi v pekač nalila vodo.
Hvala.

Lahko ja, lahko pa daš kakšno keramično ali glineno posodo, ki je primerna za pečenje v pečici.

Jabolčni zavitek sicer vedno delam iz vlečenega testa, ampak saj z nadevom gre najbrž enako?

Celo testo premažem s stopljenim maslom, potresem z drobtinami, po tretjini testa (pri listnatem najbrž bolje čez polovico) potresem naribana jabolka (jih nič ne ožemam), jabolka potresem s sladkorjem in cimetom, zvijem, testo po vrhu še malo premažem s stopljenim maslom, malo z vilicami prešpikam testo in dam v pečico.

Že dolgo let delam iz listnatega testa zavitek, pa ni važno katerega kupiš. Vedno kupim najcenejšega. Razvaljam ga kar na tanko, potem pa naredim kot ponavadi-nič posebnega. Je pa dober-uh je dober.

Hokusov mi je preslan, kar s sladkim ravno ne gre dobro skupaj.

S kupljenim testom ne delam, lahko povem, kako ga pa na splošno narediš.

Na razvaljeno testo pokapam in z žlico razmažem na maslu prepražene drobtinice. Potem razporedim naribana jabolka (zadnje čase neolupljena, naribana na lističe). Čez malo cimeta in malo sladkorja. Žal ne rozine, ker jih večina doma ne mara.

Delaš na krpi, ki jo potem na en strani dvigneš in s tem počasi rolaš zavitek. Položiš na pekač, ki si ga ali namazala z oljem ali maslom ali obložila s pek papirjem. Čez zavitek lahko daš malo masla, druga opcija je da ga premažeš s kislo smetano tretja pa da ga z ničemer ne premažeš.

Ko je spečen, cca 45 min, 200 st, ga daj ven in pokrij s krpo. Na ta način se ti bo skorja zmehčala, če ti je to ljubše.

New Report

Close