Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek jabolka,jabolka…..

jabolka,jabolka…..

Kaj lahko še naredim iz jabolk? Razen zavitka,čežane,marmelade, pečenih jabolk, sušenih krhljev…??

Prodam jih. Letos jih tako ni dosti.

ravno iz pečice pri meni je zdrobovo pecivo z jabolki – samo ga nisem polila s čokolado kot je po receptu ampak tudi kar brez čokoladnega preliva mi je odlično
delam tudi medene muffine z jabolki – so odlični.
jabolčna pita ali pa krostata…

lahko daš recept za zdrobovo pecivo z jabolki?

Krostato sem delala ravno včeraj;). Mi lahko napišeš recept za to zdrobovo pecivo, prosim.

sama sem ga delala po tem receptu:
http://www.kulinarika.net/recepti/1520/sladice/hitro-jabolcno-pecivo/
ker nimam orehov doma sem malo improvizirala in sem dala zmlete ovsene kosmice in mandeljne… pride ravno tako zelo dobro

evo če ti je tole še kaj v pomoč za kakšne ideje:
http://okusno.je/recepti/main_ingredient:1860
http://jazkuham.si/recepti-jabolka/

Če imaš doma sokovnik, lahko narediš sok. Jabolčni sok se dobro kombinira s korenčkom in rdečo peso..
Jaz samo dam cela manjša jabolka v Power juicer. Če nimaš sokovnika, ga lahko po ugodni ceni kupiš na Bolhi. Priporočam tale model:
http://m.bolha.com/dom/dodatki-in-pripomocki-za-dom/mali-gospodinjski-aparati/sokovniki/profesionalen-sokovnik-jack-la-lannes-1307653869.html?aclct=1475941601

Jabolka dobro prezimijo in ni panike, da bi jih porabili takoj.

Zložite jih v hladno klet ali špajzo na police. S pecljem navzgor. Bodo obstala sveža dokler jih ne pojeste.
Kakšnega lahko daste na krompir, ker preprečujejo kaljenje krompirja.

Joooj, se spomnim, ko so starši to nabavili. In otroci smo morali previdno zlagat na police. In smo imeli celo zimo sadje, kompot, štrudelj…. pomaranče so bile za božič :).
Takrat muka, danes čudoviti spomini……..

Kako se dela? Smo ga parkrat delali, a ni bil dober, praktično sploh ne kisel? Tisti, ki imate prakso z delanjem kisa, prosim povejte.

Jabolka in krompir se, če le gre in je dovolj prostora, nikoli ne hranijo v istem prostoru.

In ne prezimijo dobro vsa jabolka, odvisno od sorte, zimska pa celo potrebujejo nekaj skladiščenja, da se “umedijo”.

Mi zmeljemo jabolka, damo v škaf, prekrijemo s tkanino, malo obtežimo in pustimo na dvorišču par tednov, Potem stisnemo in prelijemo v sod, kjer dodamo malo stare “kisove sluzi” in sod samo pokrijemo, zgornjega čepa zabijemo, da je možen dotok zraka.
Vsako leto naredimo 100-150 litrov kisa.

Mi zmeljemo jabolka, damo v škaf, prekrijemo s tkanino, malo obtežimo in pustimo na dvorišču par tednov, Potem stisnemo in prelijemo v sod, kjer dodamo malo stare “kisove sluzi” in sod samo pokrijemo, zgornjega čepa zabijemo, da je možen dotok zraka.
Vsako leto naredimo 100-150 litrov kisa.[/quote]

Povej, ali je takrat, ko še stoji zunaj, preden ga prelijete, kaj kisel, ali je tak brez pravega okusa? Mogoče je to…pri nas….da se bo še naredi, ko/če ga prelijemo.

Kaj pa delate s tako količino kisa vsako leto? Ga prodajate?

Kaj pa delate s tako količino kisa vsako leto? Ga prodajate?[/quote]

Ne, porabimo ga, nekaj starši, nekaj mi, nekaj brat z družino, kako steklenico še damo komu v sorodstvu in to je to.
Pa saj za dobro solato ne daš samo 3 kapljice kisa, solato pa jemo vsaj pri nas skoraj vsak dan, poleti pa skoraj svak dan dvakrat.

Povej, ali je takrat, ko še stoji zunaj, preden ga prelijete, kaj kisel, ali je tak brez pravega okusa? Mogoče je to…pri nas….da se bo še naredi, ko/če ga prelijemo.[/quote]

Včasih ga nismo prelivali, se je kar sam skisal?

Povej, ali je takrat, ko še stoji zunaj, preden ga prelijete, kaj kisel, ali je tak brez pravega okusa? Mogoče je to…pri nas….da se bo še naredi, ko/če ga prelijemo.[/quote]

Ko ga cedimo in stiskamo, kar je bilo zmleto, je že kisel. Se kasneje še kisa, a okus po jabolčnem kisu ima že takrat.
Prelivamo zato, ker imam zunaj v čebru, potem pa prelijemo v sod in damo v klet.

Ko ga cedimo in stiskamo, kar je bilo zmleto, je že kisel. Se kasneje še kisa, a okus po jabolčnem kisu ima že takrat.
Prelivamo zato, ker imam zunaj v čebru, potem pa prelijemo v sod in damo v klet.[/quote]

Ne vem, kaj delamo narobe. Mi stisnemo jabolka, dodamo malo jabolčnega kisa in sladkorja. To nam je bilo svetovano, češ da se prej in bolje skisa?! Je mogoče to narobe? Prav jezi me, enega navadnega jabolčnega kisa ne spravimo skupaj :((

New Report

Close