Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek jacobs ali nescafe?

jacobs ali nescafe?

Če poznate praške za kapučino, kateri so vam ljubši? Hvalaaaaaaaaaaa!

Noben, vzamem iz evrospina, za razliko v ceni pa kupim še kaj hčerki

Praškov za kapučino ne poznam, instant kavo imam pa raje Jacobs.

nihče ne pije tega?

Včasih sem pila instant kavo od Jacobsa, potem pa se mi je uprla. Zdaj si kuham turško kavo. Praškov za kapučin ne pijem – sem probala, pa mi niso dobri. Če si zaželim kapučin, grem raje v lokal na enega.

Oboje pila včasih, rajši pa sem imela Nescaffe.. capuccino pa delala z napravo za penjenje mleka.. danes se doma razvajam z Illy..

Poznam oboje in če sem deset let nazaj lahko pila obe kavi, mi gre danes od nescafe na bruhanje. Kisla, zanič kava. Skvarjena in poslabšana kvaliteta. Pijem sicer instant (ali iz aparata tassimo), občasno se pa pocrklajm tudi s tistimi iz vrečk, ampak ker se crkljam, je to, če je, s čokolado.

Pila cca 7 let nazaj Jacobs 2 v 1 ( brez dodanega cukra). Pa italijanski Nescafe Ginseng:

https://www.google.si/search?q=nescafe+ginseng&hl=sl&biw=1920&bih=1002&site=webhp&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiunqT099LPAhXCtxQKHWtyBREQsAQIGQ

Odkar malo pazim, kaj vnašam v telo, dobro prebrano, da vsebujejo te praškaste kavice z okusi samo bolj ko ne kemijo arome okusov, ne pijem prašakastih kafetov. Samo liofolizirano, če že. Najraje si pa delam doma cold press ali pa samo preko filtra prelijem z vročo vodo na sproti porcijsko sveže zmleto kavo.

Mi je pa od liofiliziranih najboljša Nescafe, Jacobs nikakor. Ne vem, mogoče zato, ker ne jem ojačevalcev okusov, ne kadim in ne pijem redno alkoola, pa nimam brbončic malo “zavedenih”, so čiste.

Pri nas tudi ne pijemo teh nevemkoliko v ena praškastih kao kav. Ker je res tako kot je ena zgoraj napisala, same umetne arome in sladkor.

Od instant kav pa imamo najrajši ta zeleno iz Hoferja, mislim, da je Bellmont mocca, ali nekaj podobnega.

No, no, ni nobene potrebe po vzvišenosti. V življenju nisem pokadila niti ene cigarete, niti spila požirka alkohola in že 20+ let nisem jedla hrane s kakršnimikoli ojačevalci okusa. Moja edina razvada je kava, pila vedno le espresso, a so razmere narekovale, da četrtino doz spijem v instant obliki, 1x tedensko pa cukrano in umetno čokoladno kavo iz vrečke, pač za žmoht, navadnih iz vrečke pa niti spit ne morem, ne glede na znamko. In to imaš prav, te vrečke so polne kemije, brez dvoma. Ampak instant liofilizirana (ne boš verjelme pa ne prepričaš v kakovost nescafeja. Včasih je bila ok, že nekaj let pa po grlu peče, tako zanič je. Tudi Jacobs ni več to kot recimo 5 let nazaj, a ima vsaj okus po kavi, necafe že dolgo več ne. Sicer pa … okusi so različni. Jaz imam rada okus po kavi, drugi pa po zažgani kislici. A ni zanimivo?

No, no, ni nobene potrebe po vzvišenosti. V življenju nisem pokadila niti ene cigarete, niti spila požirka alkohola in že 20+ let nisem jedla hrane s kakršnimikoli ojačevalci okusa. Moja edina razvada je kava, pila vedno le espresso, a so razmere narekovale, da četrtino doz spijem v instant obliki, 1x tedensko pa cukrano in umetno čokoladno kavo iz vrečke, pač za žmoht, navadnih iz vrečke pa niti spit ne morem, ne glede na znamko. In to imaš prav, te vrečke so polne kemije, brez dvoma. Ampak instant liofilizirana (ne boš verjelme pa ne prepričaš v kakovost nescafeja. Včasih je bila ok, že nekaj let pa po grlu peče, tako zanič je. Tudi Jacobs ni več to kot recimo 5 let nazaj, a ima vsaj okus po kavi, necafe že dolgo več ne. Sicer pa … okusi so različni. Jaz imam rada okus po kavi, drugi pa po zažgani kislici. A ni zanimivo?[/quote]

Pa zakaj je treba poetiketirati nekoga z neko “vzvišenostjo”; če napiše, da ne kadi, ne pije in ne je ojačevalcev okusa in ima čiste brbnčice z bolj jasno prepoznavoi in zaznavo okusov? Daj si preberi malo, kako te snovi prelisičijo človeške brbončice, no 🙂

Sem pa še napisala, da pijem naraje sproti zmleto kavo po dveh metodah. In to iz kav, ki rastejo v višjegorjih, ne te komercialne mešanice. Kupujem jih v tujini, ali preko spleta ( dam tudii po 30 eur za kilogram praženega zrnja in več), nekaj je kupim tudi v zasebni pražarni Escobar. Pri kavi sem – gurman.

Kava je kislica, če je prelita z vročo vodo ali skuhana v vroči vodi, ali v kafiču, ko ne znajo skuhat in spustijo čez še malo vroče vode predolgo sekund, da bo ja šalca za Slovenca polna-pa naj bo to espresso ali pa črna kava :))))- ker se kisline oborijo pri predolgi maceraciji v vroči vodi, prav tako ostanki voska, ki nastanejo med procesom praženja. No, več ti ne bom pisala, ker me boš spet okarakterizirala za neko vzišenost….

Pri nas pijemo samo expresso. Tak skuhan na ta pravo it. mašinco. Teh raznih granul, še manj praškov ne maramo.

No, no, ni nobene potrebe po vzvišenosti. V življenju nisem pokadila niti ene cigarete, niti spila požirka alkohola in že 20+ let nisem jedla hrane s kakršnimikoli ojačevalci okusa. Moja edina razvada je kava, pila vedno le espresso, a so razmere narekovale, da četrtino doz spijem v instant obliki, 1x tedensko pa cukrano in umetno čokoladno kavo iz vrečke, pač za žmoht, navadnih iz vrečke pa niti spit ne morem, ne glede na znamko. In to imaš prav, te vrečke so polne kemije, brez dvoma. Ampak instant liofilizirana (ne boš verjelme pa ne prepričaš v kakovost nescafeja. Včasih je bila ok, že nekaj let pa po grlu peče, tako zanič je. Tudi Jacobs ni več to kot recimo 5 let nazaj, a ima vsaj okus po kavi, necafe že dolgo več ne. Sicer pa … okusi so različni. Jaz imam rada okus po kavi, drugi pa po zažgani kislici. A ni zanimivo?[/quote]

Pa zakaj je treba poetiketirati nekoga z neko “vzvišenostjo”; če napiše, da ne kadi, ne pije in ne je ojačevalcev okusa in ima čiste brbnčice z bolj jasno prepoznavoi in zaznavo okusov? Daj si preberi malo, kako te snovi prelisičijo človeške brbončice, no 🙂

Sem pa še napisala, da pijem naraje sproti zmleto kavo po dveh metodah. In to iz kav, ki rastejo v višjegorjih, ne te komercialne mešanice. Kupujem jih v tujini, ali preko spleta ( dam tudii po 30 eur za kilogram praženega zrnja in več), nekaj je kupim tudi v zasebni pražarni Escobar. Pri kavi sem – gurman.

Kava je kislica, če je prelita z vročo vodo ali skuhana v vroči vodi, ali v kafiču, ko ne znajo skuhat in spustijo čez še malo vroče vode predolgo sekund, da bo ja šalca za Slovenca polna-pa naj bo to espresso ali pa črna kava :))))- ker se kisline oborijo pri predolgi maceraciji v vroči vodi, prav tako ostanki voska, ki nastanejo med procesom praženja. No, več ti ne bom pisala, ker me boš spet okarakterizirala za neko vzišenost….[/quote]

sorry, pri kavi nisi prav nic gurman. Kakovostna kava se zacne cena pri 40 eur za kilo prazenega zrnja, gurman ga pa se sam sprazi. Ti pijes pac kar pijes. Ce das v roko pest zrnja, sploh ves kaj gledas, da ves kaksno kvaliteto kave imas v roki? Jaz recimo vem. In kako se kuha kava je spet odvisno od masine in masina ni enaka masini. In kakovost kave po barih, ne le v Sloveniji, je trenutno porazna.

joj preberi deklaracijo, si res želiš to pit?

sicer pa jaz bojkotiram nestle in njihovega ne kupim nič.

Pred leti sem na neki degustaciji poizkusila Nescaffe Crema in je bila super, tako da sem jo pila še nekaj let. Potem je nenadoma izginila s polic, ko sem se obrnila na slo distributerja sem dobila nek bla bla odgovor. Potem je prišla ta kava v novi, okrogli stekleni embalaži in nekako mi ne potege več- V neki odprodaji potečenega roka na periferiji sem našla staro dobro Nescaffe Cremo v oglati embalaži in razalika je očitna. Pijem svojo zadnjo “pakungo”, potem pa se bom glede kave prepustila vsemiru.

Res grajam Nescaffe, da so pokvarili super instant kavo z nekimi ” prežganimi ” cenenimi aromami.

še vedno je najboljši v kavarnah.

Kava je kislica, če je prelita z vročo vodo ali skuhana v vroči vodi, ali v kafiču, ko ne znajo skuhat in spustijo čez še malo vroče vode predolgo sekund, da bo ja šalca za Slovenca polna-pa naj bo to espresso ali pa črna kava :))))- ker se kisline oborijo pri predolgi maceraciji v vroči vodi, prav tako ostanki voska, ki nastanejo med procesom praženja. No, več ti ne bom pisala, ker me boš spet okarakterizirala za neko vzišenost….[/quote]

sorry, pri kavi nisi prav nic gurman. Kakovostna kava se zacne cena pri 40 eur za kilo prazenega zrnja, gurman ga pa se sam sprazi. Ti pijes pac kar pijes. Ce das v roko pest zrnja, sploh ves kaj gledas, da ves kaksno kvaliteto kave imas v roki? Jaz recimo vem. In kako se kuha kava je spet odvisno od masine in masina ni enaka masini. In kakovost kave po barih, ne le v Sloveniji, je trenutno porazna.[/quote]

Pa dej nehi moralizirat, no 🙂

Escobar jo spraži sam, pa še odlična zrna ima 🙂 Top zrnje in kava od tega, kar se dobi od mikropražarn v Sloveniji.

Preberi še enkrat: dam po 30 eur in več piše v prvem sporočilu, ti pa postavljaj svojo mejo od 40 in več :)))))). In ja, pijem kavo po gurmansko, iz zrn višavskih plantaž, imam svoj vir, pa ti ga ne mislim tukaj pisat – kaj je “cold brewed” ali pa “hot brewed” coffee, si pa preberi malo po spletu in se izobrazi 🙂 Jaz že vem zakaj jo pijem -manj izločenih kislin je tudi eden izmed razlogov.

Še to: po večini slovenskih kafičev ne znajo skuhat taprave kave – kaj šele espressa 🙂

Seveda je, saj ga uvažajo iz Nestle fabrik na Poljskem, Slovaškem, Češkem. Isto je z Jacobs -narejen v teh državah popolnoma drugačen, kot. Čokolada-prašek- Nutela sindrom.

Pojdi kdaj v nakupe v Avstriji ali Nemčiji -tam nimaš tega kufeta od drugje, kot narejenega v Nemčiji. Je razlika, občutna, ni noben mit.

Jaz si vedno v Nemčiji kupim na zalogo za cca. 1 leto. Najraje pa Nescafe Green Blend – je pri nas sploh noče uvoznik za Slo na police dat 🙂 Ker ta liofilizirana kava ima bistveno manj kislin v sebi, ker je mešana pol/pol – pol pražene in pol zelene, nepražene, kar zelo zmanjša stopnjo kisline, kar je zelo prijazno za želodec 🙂 In meni od vseh teh liofiliziranih najbolj okusna in ravno prav aromatična.

New Report

Close