Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Jadran krt pije kapučino

Jadran krt pije kapučino

Prebrala in neznansko uživala.
Avtorica Sue Townsend je lani marca zaradi sladkorne bolezni oslepela, a je nadaljevanja o zdaj že 34-letnem Krtu nekaj časa še vedno objavljala v Guardianu. Mislim in UPAM, da še vedno piše.

Prebrala sem prvi dve in seveda smo bili nori na to. Hkrati so bile to prve knjige, ki smo si jih kot mulci podarjali med seboj. A zdaj pa da pije capuccino? Uf, to pa je treba prebrati! NUJNO!!!

Če jo boš v kakšni knjižnici dobila prosto – non stop je izposojena…

Kot najstnica sem brala prvi dve knjigi in vedno sem se spraševala, kakšni bodo liki ko odrastejo. No, pa sem dobila odgovore.

Moti me samo konec. A bo napisala še kakšno nadaljevanje?

Baje je po tej knjigi posneta celo nadaljevanka!

Hmmm, mene pa zal ne pritegne prav prevec. Jo pravkar berem. Mogoce zato, ker mesa notri prevec politike, mogoce pa tudi zato, ker jo berem trenutno istocasno se z eno drugo knjigo. Bom pa poskusila pokomentirati, ko jo preberem, ce jo seveda preberem. Mogoce bom imela takrat kaksno drugacno mnenje.

Pri nas jo je izdala MK (kar draga je), v knjižnici je pa res kar naprej izposojena. No v tej “Jadran Krt pije kapučino” je star 30 in 31 let. Konec je v stilu Krta, tako pač je…

Je pa avtorica objavljala tudi nadaljevanje v Guardianu, ko je star 34 let (jaz sem vse napisano požrla). Za tiste, ki vam prevod ne bo dovolj, torej še spodnji link:

http://books.guardian.co.uk/adrianmole/archive/0,8567,404515,00.html

P.S. Ne znam napisati tako, da bi bil aktiven. Malo se boste morali potruditi.

no big deal!

copy and paste

ej, hvala ti za ta URL!!!!

LP
maja

Ni za kej… Samo tisto ni vse. Pejd pod iskalnik in vpiši Adrian Mole, aged 33 ali Adrian Mole, aged 34 pa ti bo zmetal ven vso solato, pol imaš pa za cel dan dela, da dnevnike sortiraš po datumih, ker sicer bo mal kaotično pri prebiranju.

Velik užitka želim,
Tatja

Tatja, aktivni link narediš zelo preprosto, zato ni razloga, da ne bi znala:

Se pravi, daš povezavo samo med ta dva znakca .

Poskusi ali memoriraj za drugič!

Komaj sem jo uspela prebrat, prav s tezavo sem se prebila skozi. Skozi celo knjigo sem cakala, da se bo kaj zgodilo pa se ni nic. Spominjam se nadaljevanke o Jadranu in mi je bila zelo vsec, vendar tokrat ni bilo tako.

Irena, hvala za pomoč. Spodaj poskušam, da pa ne bo link kar tako, naj bo to povezava na spletne strani, ki te utegnejo prav tako zanimati. Hvala.

prebrala sem jo v angleščini in mi je bila res všeč – mislim, da v prevodu malo izgubi

Meni se zdi kad dobra

New Report

Close