Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek jagode – a so že?

jagode – a so že?

Zjutraj sem na tržnici kupila jagode. Gospa je rekla, da so s primorske in ima svoje domače.
A mislite, da so res? Al me je malo na suho…..

Ma, saj na tržnici jih imajo že več kot 1 mesec. Domače… Iz rastlinjaka, ja.

Tako v naravi, na vrtu, na primorskem ravnokar cvetijo.
iz rastlinjaka ne vem, jih imajo pa v trgovinah v košaricah že nekaj časa.

Zadnjič sem jih kupila v M. po zelo ugodni ceni, zdi se mi, da španske.

Joj, groza, fuj in bljak! Vodene, brez okusa, kakšna med njimi kisla in ogromno med njimi (spodaj, ko se ni videlo) GNILIH!

MERCATOR, NEDOPUSTNO!

Pri nas jih prodajajo iz ene kmetije že kakšen mesec. So zelo dobre.

V Mercatorju so skor zastonj, ampak zadnjič grem mimo skadovnic teh jagod, tako je smrdelo po gnilem, da se mi je obračalo. Vsako košarico, ki sem jo prijela v roke je iemla pol knilih in plesnihvih notr. Da jih ni sram.

Mislim, pa kaj vam ni jasno – zato, ker je vse na dosegu roke, še ne pomeni, da je potrebno kupiti. Vsako sadje, zelenjava ima svojo sezono, no. Jagode nikoli niso bile marca – pa valda, da tiste, ki jih kupite marca, ne morejo biti dobre – saj se že od daleč vidi, da je sam plastik fantastik. Pa to ne velja le za jagode, ista zgodba je s paradižnikom, kumarami, breskvami….. Pa še, če jih kupiš v njihovi sezoni, je velika verjetnost, da bodo vzgojene v rastlinjaku.

Mi smo ravno danes doma utrgali prvi 2 jagodi, tako da lahko, da so domače.

jih redno kupujem že kak mesec v Merkatorju. Slastne in dišeče so španske, grške pa so tokrat še brez okusa. Aja kupujem jih v manjši trgovini, kjer niso stokrat preložene s strani kupcev. Vzameš in plačaš …je vedno razstavljen samo en plato s posodicami po pol kilce.

Na tržnici ni nič domačega več.

New Report

Close