Jagodni liker


ŽABICA – če se znaš potruditi in imaš voljo narediti nekaj dobrega – okusnega , imam dva nasveta :ne vem kako si s časom , zato ti , kot
prvo , predlagam – nabavi si – (kot drugo ,naberi si nekaj gozdnih jagod) ,
jagode ,domače žganje – dobro , sladkor in steklenice z velikim grlom –
z zamaškom na vijak . Greva delat , predvidevam da boš uporabila
“litersko” steklenico , vrtne jagode operi , prereži na pol , gozdne pusti cele , tudi oprane , vstavi v steklenico 5-7 centimetov , posuj s sladkorjem
2-3 žlice – velike , nadaljuj skoraj do vrha , zalij z žganjem – šnopsom ,
(ker pač ne vem od kot si ) , te zaprte steklenice ,postavi na sončno
okno za tri tedne , vmes malo pretresi . To še ni liker ampak jagode na
žganju , za liker pa , da ga razalkoholiš , na liter – steklenico , prekuhaj
enako količino vode in dodaj 25 dkg sladkorja – na liter . Če želiš BISTER
liker , smo precedi vsebino steklenic -e v vodo , za bolj dobrega , pa
polovico jagod – zmiksaj , ostale dodaj cele . NA ZDRAVJE -UPAM DA
G.KEBER NE BERE TEH DOMAČIH NASVETOV . L . P O G I
