Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jagodni liker

Jagodni liker

Ali imate kakšne izkušnje s pripravo jagodnega likerja?
Dobrodošli praktični nasveti in preverjene izkušnje.

ŽABICA – če se znaš potruditi in imaš voljo narediti nekaj dobrega – okusnega , imam dva nasveta :ne vem kako si s časom , zato ti , kot
prvo , predlagam – nabavi si – (kot drugo ,naberi si nekaj gozdnih jagod) ,
jagode ,domače žganje – dobro , sladkor in steklenice z velikim grlom –
z zamaškom na vijak . Greva delat , predvidevam da boš uporabila
“litersko” steklenico , vrtne jagode operi , prereži na pol , gozdne pusti cele , tudi oprane , vstavi v steklenico 5-7 centimetov , posuj s sladkorjem
2-3 žlice – velike , nadaljuj skoraj do vrha , zalij z žganjem – šnopsom ,
(ker pač ne vem od kot si ) , te zaprte steklenice ,postavi na sončno
okno za tri tedne , vmes malo pretresi . To še ni liker ampak jagode na
žganju , za liker pa , da ga razalkoholiš , na liter – steklenico , prekuhaj
enako količino vode in dodaj 25 dkg sladkorja – na liter . Če želiš BISTER
liker , smo precedi vsebino steklenic -e v vodo , za bolj dobrega , pa
polovico jagod – zmiksaj , ostale dodaj cele . NA ZDRAVJE -UPAM DA
G.KEBER NE BERE TEH DOMAČIH NASVETOV . L . P O G I

Ogi, jagode so se “scmarile” v šnopčku na sončku, zdaj pa me zanima, če sem prav razumela. Na enako količino precejenega soka dodamo enako količino prekuhane sladkane vode. Ali mešamo ohlajeno ali vročo vodo?

LP Jana

Če prav vem, oboje sobne temperature.

Hm še nikoli nism poskušal delati likerja še posebej jagodnega ne me pa zanima kakšen recept.

New Report

Close