jajca in nore krave
Živjo!
Vsem se zahvaljujem za odgovor glede želatine, pač bom pripravila drugačen tiramisu.
En mesec nazaj je v Nedelu pisalo o norih kravah in o prenašalcih. Neki strokovnjak je poudaril, da se lahko okužimo tudi preko perutnine in svinj, ker so prenašalci povzročiteljev nore krave, sami pa ne zbolijo.
Torej, razmišljam, če kokoš znese jajce, in ker je povzročitelj tako močan, se sprašujem, ali so tudi morda jajca okužena? Če so piščanci okuženi, prenašalci bolezni in sami ne zbolijo, kako varna so potem jajca, ki jih uživamo.
LP!
Draga Pika, prav je, da se zacnemo zavedati, da lahko bolezen doleti tudi nas in da se nehamo skrivati za izgovori, kaj pa če …saj vendar lahko doleti tudi nas…glede pregledov hrane pa me zanima, kakop veste, da je VSA hrana pregledana, saj vendar vzorce jemljejo nakljucno…torej tistemu, ki se mu zazddi…torej smo se dalec od tega, da bo vsa hrana pregledana.Zato pa mora biti vsak posameznik osvescen glede pojava in prenosa bolezni…vsak posameznik je odgovoren za svoje zdravje..inspektorji nase zdravje varujejo kolikor je financno njim dovoljeno…torej se zopet vse ustavi pri denarju.Samo predstavljajte si, koliko denarja bi bilo potrebno, da bi pregledali vso hrano, ki jo nesemo v usta!
Lp Mojca