Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Jajca kuhana v teranu

Jajca kuhana v teranu

Danes testiram vaš recept – kuhanje jajc v teranu. So že kuhana in zdaj se močijo noter – do jutri, kajne. Sem jih pogledala, pa so črna ko hudič. A je to prav?

ja ja ti jih ohladi potem pa jih lahko daš ven in jutri bodo kot bi bila posuta z bleščicami

Ravno pri tem opravilu sem tudi jaz. Jajca so kuhana le namakala se bodo do jutri. Zjutraj bomo delali še čebulne, smo nabrali take lepe liste…pa na trg po rože in zelenjavo . Skuhala sem si kavo, ker imam še namen dosti tega postoriti nocoj. Čeprav sem utrujena in že sedaj zeham…mlajša sta v posteljah in si bereta zgodbice, iz delovnega kabineta se sliši tv, takle teran mi ravno ne diši, sem ga pa dala kakšne dobre tri deci (kolikor ga je ostalo od litrčka) v zmrzovalnik, da bo za miš maš….v ta namen sem kupila fanto. Ko se vinček ohladi si ga naredim…eh, spomini na morje….samo na morju pijem miš maš…tudi moji teranovi pirhi so črni kot zamorci..poročaj še jutri:))

jest sm jih tud danes prvič po vašem nasvetu,zelo so lepa in kar je meni na kožo pisano: bleščice imaaaajoooo!!!Jeeeeeeeeee

Jaz sem samo štiri teranove naredila, za test. Res so hecni, taki zelo temni. Ampak tisti kristalčki pa kar lepo izpadejo. Samo ne vem… verjetno jih ne smem nič s slanino namazat, kaj? Pa tako lepa so mi jajca, ki se malo svetijo. No, sicer se pa ta tudi, samo drugače… Čebulnih sem tudi samo šest naredila (ampak prav tako zelo temnih), tako da moram malo roza in oranžnih še dat zraven, da ne bo vse tako temno.

Uspešno farbanje želim (ne vem, če se mi ljubi zdajle nadaljevat…)

Toncka

tudi mi smo naredili teranove, zelo so lepi, temni in svetleče, le na žalost otrok je bilo nalepke nanje zelo težko lepit

Moji so tud temno vijolični, res skoraj črni. So bili poiskusni, ostale moram pa zjutraj še malo v farbo namočit.

ali so jajca kuhana v teranu primerna za otroke?

Jaz pa sem jih delala refošku, so tudi prekrasno pusete z bleščicami! Sicer niso zelo temne, ampak take primerne viola…. jih bom tudi do juta pustila da se ohladijo v vinu… Res najlepše hvala za tako uporabne nasvete!!!

Metka – naredi test

Jajce pobarvano v teranu postavi pokonci na ravno površino – če pade, si lahko prepričana da je pijano in neprimerno za uživanje.

Če se pa pri padcu začne še slačit in kazat bele spodnjice………….je pa že kot bi gledal BB.

Kaj je sedaj to?

Vse o nekih rdečih, z bleščicami posutih jajčkih govorite, kako to da jaz o tem še nič ne vem?? A sem kaj zamudila? )))))))))))

Prosim, delite svojo radost še z mano, kako ste jih pobarvale, jaz bi tudi bleščeča jajčka. Povejte prosim, ali je vino lahko tudi druge sorte, kot refošk ali teran?

Hvala vsem.

PREČUDOVITE VELIKONOČNE PRAZNIKE VAM ŽELIM – prav vsem!!!

..(((((((((((((((( hahahahaha

Si me nasmejala ….

??????????

A pol sem jaz edina, ki ji barvanje s teranom ni uspelo?
Moja so bila taka svetlo sivo-vijoličasta, skratka grda, tako da sem jih oprala, zdrgnila in pobarvala v navadni barvi, da so bila vsaj približno za pokazat.

Mogoče katera ve, če bi želela malo bolj svetla jajca, ali naj teran zmešam z vodo, pa ne bodo tako temna?

O.K., šla sem gledat ene 5 strani nazaj za ta recept jajc v teranu, pa ga nisem našla:(
Mogoče bo kriva tudi ura, ki je zgodnja in jaz še malo zalimana.
Upam, da vam ne bo pretežko odgovorit, ampak-če si to predstavljam….kuhana jajca v vinčka in čakat???
Bo dober tudi trgovinski teranček?
100-krat vam hvala:))))))))

Po moje bo tudi Teran iz trgovine dober. Mogoče – pa spet ni nujno – je samo bolj razredčena “domača” varijanta:)
Sem šla mojih 10 terančkovih pošpegat, ker se še namakajo, zgledajo res skoraj črni, kar je meni zelo všeč. Medtem, ko se “kristalizirajo” se oblečejo v svetlejše barve, lahko tudi nemarno sivo – vijolične, da se nekaterim res zdi, da ni za nikamor. Meni so vseeno zanimiva. Vsekakor drugačna od čebulnih, ki se jih bomo lotili, ko se četica zbudi. Z umetnimi barvami jajc ne barvamo, tako da so terančki dobra popestritev čebulnim.
Vsako leto si rečem, da naslednje leto jih pa nekaj spiham in okrasim drugače…pa tudi letos ni nič od tega.
Lepe praznike vsem!

Če je še aktualno, v trgovini sem kupila ta najbolj pocen teran, v Mercatorju je bila flaša z navojem, in kuhala en 20-25minut, potem pa pustila čez noč, da se je ohladilo vse skupaj. So bila pa že po 25 minutah temna, tko da je možno, da ratajo kristalčki čez noč.

Hvala!!!!

Šele zdaj javljam – JAJČKA SO USPELA. So lepa, a za moj okus malce pretemna. Ma drugo leto bomo vseeno ponovili.

Ja, naša so tudi malo temnejša, a so mi zelo všeč, ravno zaradi kristalčkov, pa nekako neenakomerno so se pobarvala, a je lepo izpadlo, kot da imajo kake abstraktne vzorce, bleščice pa so res super ja, tako zanimivih jajčk še nismo imeli, moram rečt! Na tem forumu pa človek res svašta izve! :)))

New Report

Close