Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek jajca pobarvana s teranom-razočarana:(((

jajca pobarvana s teranom-razočarana:(((

Torej, pravkar sem pogledala moja jajca pobarvana s teranom in ugotovila, da se sicer res svetijo kot bi bila posuta z biserčki, samo so pa zelo neenakomerno obarvana, prov grdo so šekasta. A je to normalno al kaj sem delala narobe???

verjetno je odvisno od lupine… pa si jih pustila not v vinu?

jaz sem jih pustila celo noč, zdaj so enakomerne barve, včeraj po barvanju niso bili… ampak niso tako krasni, kot sem pričakovala, da bodo in kot je bilo opevanje tu na forumu.

Ja drage moje, tako je, če se dela s teranom kupljenim v trgovini. Tisti, ki tako dela je že maher. Je navada od tle, kjer sem, pa ne delam tako. Ker mi tudi ne rata tako opevano. Ni kaj v trgovino po barve. Pa roko na srce, dostikrat govorijo kako je oh in sploh, ko pa vidiš, to ni oh in sploh. Moje mnenje,lp

nova
Uredništvo priporoča

Jaz bi raje teran spila pa bi bilo veliko več koristi-.

Mene barvanje še čaka, z najbolj poceni merlotom, ki se ga dobit. Lani je lepo uspelo:)

Sem pred par leti prvič kupila teran za barvanje (OK, ga kupim tudi drugače, ampak tisti je bil prav namenjen za to), pa smo potem skupaj ugotovili, da bi bil greh ga ne spiti. Jajčka pa so šla med čebulne olupke.

meni so pa lani tak lepo ratal… danes jih barvam ponovno pa bomo vidli:))) sporočim jutri

Je razlika barvati jajčka s teranom, refoškom ali merlotom? Ali je ista figa?

Nekje sem zasledila, da dajo v vodo malo kisa, da se lupina omehča in lepše pobarva.

jaz dam sol,,, pa se lupina omehča da ne poči

Včeraj sem barvala z domačim teranom, med kuho , ko je zavrelo, sem jih dala lepo nazaj in tako kuhala še 10 minutin ves čas se je teran tako penil, da sem mislila, da mi bo vse skipelo in verjetno te pene dajo tisti lesket. Jajca sem ohladila v teranu vse do jutra. Danes jih dala ven in jajca so čudovita, torej prosim lepo, če vam ne uspe, to še ne pomeni, da potem to ni to!

Japaja vsak po svoje. Kje pa piše da je to,to.lp

Mene pa zanima, ko kuhate v teranu in potem pustite noter še dolgo časa. Ali se potem ne kuhajo predolgo in imajo rumenjak zelen?

črni metulj

ja, vsak po svoje, toda potem ne pisat, da to ne rata lepo, meni je in sem to delala prvič! zato sem napisala kar sem, ne da bi komu solila pamet! Moti me le, ko nekomu ne rata in nato takoj meni, da je vse to en blef.

jajcica:
Kuham jajca normalno kot vsaku kuhano jajce, le pustim, da se ohladi v teranu in ne, rumenjak je tak kot bi kuhala jajca v trdo in jih postregla takoj, sem danes olupila enega, da bi videla, da ni ves crn od terana in zelen, malo je sem in tja res od barve terana, toda škoduje to ne, saj je vse naravno!

Teran je za spit…. :))))))

Pa umirite se no. Jaz sem s tem ko sem rekla to ni to, hotela povedati da mi taki niso všeč. Če so tebi, ok.Mislim celo odstavek sem si zaslužila. Ja kaj češ prazna luna, pirhe farbat, no bo že bolje,A sem rekla, da mi niso ratal mogoče, ne, ampak da mi taki niso všeč. Pika in jih ne delam več.Blef, kje?lp

Tudi jaz sem razočarana nad jajci v teranu in jih ne bom več barvala v vinu, veliko lepše se pobarvajo v čebulnih olupkih.

Jaz sem jih pa barvala v merlotu in mi tudi niso všeč!
lp

Počakajte do jutri, ko bosta njihova srebrna obleka in prelivajoča slivovo vijolična barva prišli do izraza.

A ste jih pustili čez noč?

Takoj po kuhanju niso lepa, drugo jutro pa čudoviti….

Sem včeraj zvečer že mislila, ekola, pa tudi moja niso, ampak sem se držala navodil, da jih pustiš čez noč in zdaj so prelepa.

ma seveda so bili čez noč v vinu

ampak se iskrijo samo, če jih direkt pod lučjo pogledaš. drugač zgledajo kot grda črna jajca, povaljana v moki

🙁

Najina ne 🙂

Sem vam pa hvaležna, da ste povedale, da jih je treba pustiti še celo noč 🙂

New Report

Close