Jajčevci
1 jajčevec opereš in narežeš na 1 cm široka kolesa. Nasoliš in pustiš 15 – 20 minut, da se razgreni. Vmes opreš 2 manjša paradižnika in ju narežeš na manjše koščke. Opereš jajčevec in ga narežeš na manjše koščke. V večjo ponev (posodo) daš malo olja in popražiš čebulo. Dodaš jajčevec in paradižnik, pokriješ s pokrovko in dušiš približno 15 – 20 minut. Po potrebi med dušenjem dodaš malo vode. Zraven paše še kakšen dober sojin zrezek ali popečen tofu.
LP
Jajčevce opereš, NE olupiš, prerež po dolgem, izdolbneš, posoliš in počakaš da se nabere grenka voda, spereš in napolniš s paradižnikom, s prej popečenimi bučkami, sirom. Meso jajčevcev, ki si ga odstranila ob izdolbenju, popečeš in zmešaš skupaj z ostalimi sestavinami…lahko dodaš malo kisle smetane, bešamela, ali gorgonzole..
Napolnjene jajčevce pečeš v pečici, lahko jih pokriješ s folijo.. proti koncu jih odkriješ…
Mnjam.
Živjo!
Najboljši recept (vsaj zame) za pripravo malancane je:
-jajčevec prerežeš na pol tako, da dobiš čolniček
-meso jajčevca izdolbiš
-to kar si izdolbil popražiš na olju z čebulo, malo česna in razno zelenjovo ;
odličen okus pa dobi, če popražiš tudi mleto meso
-to kar si popražil vstaviš v izdolben malancanin čolniček in daš peči v pečico
-ko je stvar je skoraj pečena dodaš na vrhu dodaš sirček
Z malo domišljeje lahko shuhate pravo slastno jed.
Super je, upam, da nisem to čudno razložila :))
Cao pa dober tek!