Najdi forum

jajčevec

Ker so pri nas doma letos jajčevci uspeli, me zanima če ima kdo kakšen zanimiv recept. To vprašujem kot neiskušeni moški kuhar. Tone

Pozdravljen!

Jajčevci, ravno včeraj sem jih pripravila kot prilogo in sicer:
narežeš jih na kolobarje in izdatno posoliš ter jih daš v cedilo za pol ure nato jih malo popopraj in jih daj na kuhinjski žar da rjavo zakrknejo. Serviraj jih vroče. Mmmm okusno

Dober tek Tanja **

Anton še enega sem sev spomnila.

Prepražiš veliko čebulo na malo olja, nato narezano papriko, bučke in malo krompirčka ter dušiš v zaprti posodi, nato dodaš paradižnik in jajčevce in dušiš na zmernem ognju. Soliš, popraš, dodaš baziliko in sveži list petršilja. Mešaj zelo na rahlo, da se zelenjava ne razleti.

Bueno apetito!
Tanja**

Jaz delam malo bolj mediteranske:
Nareži na tanke (pol cm) kolobarje, namaži z olivnim oljem, zapeci v pečici (infra) z obeh strani. Proti koncu dodaj sol in strt česen, lahko še peteršilj. Če želiš jih lahko popečeš v ponvi, ampak ker pijejo olje kot spužva pridejo bolj matsni. Lahko poješ kar take. Olivno olje je skoraj obvezno. No, tako popečene lahko uporabiš za musako, lazanjo, lahko pa daš gor še malo mozarele (ali kakega drugega sira) in daš v pečico toliko da se stopi. Lahko pa zraven popečeš še krompir narezan na kolobarje. Melancani morajo biti obvezno dobro prepečeni in popolnoma mehki da so dobri.
Meni je super tudi rižota: na opisan način jih popeci (lahko narežeš na trakove in dodaš še surovim dodaš koščke piščanca). Ko je vse lepo popečeno dodaj na vodi kuhan riž in pomešaj. Mljask.

hvala !

Recept za namaz iz jajčevcev:

1 jajčevec olupimo, narežemo na rezine in spečemo (lahko tudi celega). Nato ga zmiksamo skupaj z nekaj žlicami olivnega olja in pol lončka kisle smetane, dodamo sol, poper ter nekaj sesekljanih svežih zelišč ali začimb.

Namesto paštete ga namažemo na kruh; radi ga imajo tudi otroci.

lahko narediš rižoto.Sama najpreje prepražim čebulo in česnom in ,a olivnem olju.Naprej delam kot vsako ružoto.Na koncu dodam svež peteršilj.Rižota je zelo okusna.

New Report

Close