Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Jamajka-ali kdo ve????

Jamajka-ali kdo ve????

Lep vroc pozdrav vsem popotnikom iz Avstralije!
Trenutno se nahajam v Avstraliji in mimo grede ze nacrtujem potovanje za jeseni !!!

Upam da mi prav vi lahko pomagate::))

Zanima me kako je z Jamajko kaksne so tam cene kako je z prenocisci, hrano in ali je potrebna viza in cepljenja!!!koliko denarja rabim za en mesec???
No za spanje kaksnih hostlov tam verjetno ni-no ne vem zato sprasujem vas?????

Hvala za odgovor!!!!!

Lp miha

Čav, jest sm bla lansko leto na Jamajki-predvsem v Negrilu pa so cene skor prbližno enake našim, lahko dobiš prenočišče za 10-15$-mislm da mam nekje še naslov od Negrila kjer sm jest spala k je blo tm ful uredu, tko da se da najdt kej pocen za spat. Hrana je tut tko k pr nas-lohk kej pocen kupš na plaži za jest al pa u kakšni domačinski rest. pa je čist ok. Viza je potrebna ampak jo kupš tm na carini. Cepljenja pa niso potrebna, edin kar ti priporočam da si vzameš čim več za proti komarjem-jest sm bla čist popikana. Če te pa še keej zanima piši na: tanja.zelko@kongo-hc.com

OJ!
Ej, jst ti priporočam neturistična mesta oz. vasi, kjer lahko doživiš tisto pravo Jamaico. Odvisno je, s kakšnim namenom greš seveda tja, ampak na popularnih obalah je vse “fake”, vsi ti neki prodajajo, v ženske se pa ponavadi še na veliko “zaljubljajo”.
Kar se cen tiče, so res kar približno take kot tu: trgovine (v našem pomenu) obstajajo le v večjih mestih, drgač je pa obrok leta 2003 stal cca. 750Sit. Lah se pa tut zmeniš s kakšnim domačinom,da ti kuha…to pomeni, da ti kupiš hrano, on ti skuha, pa zraven povabi še ene par svojih prijateljev…ampak, so pa dobri kuharji 🙂 Cene prenočišč so spet odvisne od tega, kaj želiš. Za duble-bed room ošteješ cca 25USD, lahko pa tudi veliko manj…lahko greš spat tudi k domačinu t.j. v njegovo bajto, ampak sigurno nekaj plačaš…na Jamaici se pač vse plača, tudi štopanja ni (če ti kdo ustavi, se zmeniš za ceno). Imajo tudi več cenikov (ki so vsi le v njihovih glavah, napisane cenike najdeš le v nobel restavracijah) -eden za njih, eden za Američane, nekje vmes se znajdemo študentje iz Evrope. Ti jim kar razloži, da prihajaš iz Evrope in nimaš denarja. Priporočam ti, da si cepljen proti hepatitisu A in B, glede komarjev pa poslušaj Tanjusko, ker dobesedno ljubijo belo kožo in zdravo kri.
Sama sem na Jamaici v enmu mesecu porabila okol 200 jurčkov, ampak s tem, da sem ga kar veliko prežurala (večinoma po vaških partijih), pa se kljub temu tut spričkala zaradi cen…. vse je odvisno od tega,po kakšnih krajih boš hodil, kje boš spal, kaj boš jedel, pil, pa tudi kolk jim boš všeč. Je pa sigurno cenejša od tvojega trenutnega potovanja.
Drgač je pa Jamaica itak zakon, ful se boš mel fajn!
Srečno pot,
anka

New Report

Close