Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek jamb – kocke

jamb – kocke

Punce prosim pomagajte!

Že 100 let nazaj sem igrala JAMB in se zadeve samo megleno spomnim.

A mi lahko katera napiše kako izgleda razpredelnica za rezultate in kratka pravila. (ali potrebujem 5 ali 6 kock?)

pozdrav, life

Kolikor se jaz spomnim, potrebuješ šest kock. Potem pa zbiraš čimveč enk, dvojk, …., šestic, in pa vse enake, dva + tri, po vrsti,…. Nekaj takega.

Jamb-5 kock
dol gor poljubno napovedano
1
2
3
4
5
6

maximum
minimum
max minus min x enke

skala 30 točk
2 para seštevek+20 točk
3+2 seštevek+40 točk
4 iste seštevek+50 točk
jamb seštevek+60 točk

rezultati-seštevki 4 kolon
Upam,da sem pomagala…

Še to, če je seštevek od 1 do 6 večji kot 60, pripada pribitek 30 točk.

Uuuu, midva z možem sva tudi pred kratkim na novo odkrila jamb in se nisva mogla spomnit pravil. Sva potem tiste točke (pribitke) nekaj po svoje določila, pa vidim, da sva super zadela.

Enka,kaj sta si zmislila?Da vidim,če lahko poživim igro…

Mi2 igrava skoraj tako kot maria d.c., le s to razliko da spodaj igrava:

mala ali velika kenta (30/35)- mala je št.12345, velika 23456
full (50 točk+seštevek na kocki))- dve enaki, tri enake
poker (60 točk+seštevek štirih kock))- štiri enake
jumb (70 točk+seštevek 5 kock)-5 enakih

In še ta razlika: če je seštevek 1-6 večji od 60, pribitek 20 točk.

Poleg tega je najava obvezno najava in če najavljaš recimo poker in ga ne vržeš moraš brisati poker v najavi.

Punce zlate ste. Najlepša hvala!

Uf, ne. Zastavila sva tako kot opisuješ, le da nisva imela 2 parov, ampak tris. Točke skoraj do pičice tako kot pri vas + 30 točk za seštevke od 1-6. Skratka, očitno je bil v podzavesti spomin, saj sva si res zmišljevala, pa skoraj v nulo zadela pravila. Lp

U, je to fajn igra…Mi smo jo pred kratkim spet oživili. Sicer sva pa to igrala z možem, ko sva še bila “mlada in samska”:)—-se hecam – to pomeni brez otrok.
Pravila pa nekako približno kot ste napisale.

Kdaj pa najaviš? Midva sva določila, da po 1. metu.

Če mene sprašuješ:ko najaviš pač najaviš, lahko najaviš za začetek tudi jumb (se pravi prvi met). Še največkrat mi je za ogrevanje padel ;))))

Ko sva bila pa še mlada in bolj popustljiva (zaljubljena) drug do drugega pa sva omilila pravila tako, da si lahko recimo prvi met oziroma bolje rečeno prvi neuspeli met (se pravi primeren za brisanje) brisal jumb za gor, zato, da si se lahko čimprej začel pomikat gor. Ne glede na to kaj sem metala. Razumeš: najavim jumb, ga ne vržem, brišem jumb za gor.

Zdaj pa se strogo drživa:NAJAVA JE NAJAVA IN TO MORAŠ TUDI BRISATI OB NEUSPELEM METU.

New Report

Close