Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Jamie Oliver

Jamie Oliver

Ima kdo knjige o kuhanju od tega mojstra? Kaksne se vam zdijo in kje jih dobiti?

Knjige je izdala založba Vale Novak in jih prodajajo v njihovih knjigarnah, prav tako pa v Mladinski knjigi. Jaz jih sicer imam, o tem kakšne se mi zdijo pa bi težko rekla da so super pa tudi ravno zanič niso. Stvar okusa pač. Svetujem si da greš v najbližjo knjižnico, jih pregledaš in se potem odločiš katera ti je všeč (če sploh katera). Meni osebno se njegova zadnja (od štirih) zdi še najmanj uporabna. Ampak kot rečeno – to je stvar okusa.
Knjige so napisane v “mladim prijaznem” jeziku – upraba besed kot so “frizer” in podobne slengovske je meni simpatična. Nekateri recepti so super, nekateri pač ne. Knjige niso napisane suhoparno v smislu podajanja recpetov in nič drugega, ampak je zraven (skoraj) vsakega napisana še kakšna štorija – po Jamijevo pač ;-)).
LP

Lahko se tudi oglasis v vsaki od knjigarn, kjer si lahko v miru pogledas vse 4 knjige, pa se razlozili ti bodo v cem je razlika med njimi!

Men je Jamie drugace cist cool, ampak cez Vendelino je pa ni!

Jaz se strinjam z obema. Imam vse štiri, zadnja je res najmanj uporabna, čeprav, ko jo prelistaš večkrat, tudi v njej najdeš marsikaj.
Kar se pa klasike tiče je pa Vendelina res zakon.

Ja, Vendelina in Felicita Kalinšek sta zame skoraj vsakodnevni “pomočnici”. Ampak tudi golaž iz temnega piva – po Jamiju – je bil res OK!

LP,Stanka

New Report

Close