Janez Janša nocoj v oddaji Pogovor z opozicijo na TV Slovenija
V zvezi tega je pa tole kar dobra ocena:
Dolgo sem bila prepričana, da so trditve, da je nacionalna televizija Janševa trdnjava, zgolj natolcevanja. Saj smo vendar v demokraciji, saj ne more nekdo kar vzeti televizije, saj je vendar moj sošolec, ki je bil popolnoma fajn fant iz Domžal, šef informativnega programa in nikakor ne bi mogel biti Janšev oproda.
Dolgo sem se slepila. Tudi tako, da poročil nacionalne televizije preprosto nisem gledala. Kaj šele informativno političnih oddaj. V veliki meri zato, ker me govorjenje Janeza Janše navdaja z živčnostjo. Sedaj, ko ni več premier in nima alibija za paradiranje v vseh poročilih, sem sicer občasno pokukala tudi na enko. Pa se je v torek zvečer zgodila oddaja Pogovor z opozicijo in od sedaj naprej so me za vedno izgubili.
Namesto Piramide je namreč ekran zasedel Janez. Pro forma sta bila poleg njega še dva člana opozicije, a glavnina besede in televizijskega časa je pripadala Janši. Ki se je znova trepljal po prsih, da kako so oni kot vlada to bolje delali. Sedaj boste rekli, pa saj smo vendar demokracija in je prav, da ima svojo besedo tudi opozicija. Pa se vprašam, zakaj prav na dan, ko je Janez ugotovil, da ga preganjajo agenti Udbe in je iz tega naredil še eno ”veliko afero”?
Še januarja je Janez Janša bojkotiral to oddajo, češ da ”največji opozicijski stranki čas ni enakopravno zagotovljen”. Tokrat ne dvomim, da ni imel pripomb: dobil je eno uro monologa v najbolj gledanem terminu. Pravično, moral je razložiti, da je on največji slovenski heroj. In naključja brez dvoma ne obstajajo več. Enka na mojem daljincu prav tako ne.
Avtor: MATEJA HRASTAR
Vlada ima preveč dela sama s seboj in odstavljanje oziroma zamenjavanjem predsednikov uprav idr., zato niti slučajno nima časa, da bi se ukvarjala z reševanjem države. Če bo šlo tako naprej, nas čaka državni bankrot. Sicer pa tudi če bi kaj povedali, jim glede na to, da zadnje čase vse povprek “napakajo” (beri lažejo) ne bi vedeli, kaj je res in kaj ne.