Janković-dober ali slab?
Čeprav nisem njegov volilec vsekakor izpolnjuje moja pričakovanja. Torej, z velikimi koraki samodržca, ki je navajen voditi velika podjetja tepta vse pred sabo. Tako voljo Ljubljančanov kot glas opozicije v mestnem svetu. Ne vem če je “kvazi” zaprtje mestnega jedra prineslo kaj več kot slabo voljo med prebivalci Ljubljane. Prav tako načrti za gradnjo parkirne hiše pod tržnico. Speljal bo vse, kar si bo izmislil. Pa naj bo to dobro ali slabo za nas. Vrtički? No ja, smer je pravilna le dosledno bi moral izpeljati ta svoj projekt do konca. Kaj drugega se pa sploh ne spomnim, da bi bilo narejenega v tem letu. Popravite oz. dopolnite me, če se motim.
Njegovi “oboževalci” ga hvalijo , češ, kako sposoben da je, ampak tudi jaz ne vem , da bi naredil kaj drugega kot podrl vrtičke, podražil parkirnino, vodo in snago in zaprl mestno središče. Kakopak ima sam vedno parking blizu mestne hiše, s kolesom pa se pelje enkrat letno ko je v Lj “dan brez avtomobila”.Da ga novinarji lahko fotografirajo.
Velikopotezni načrti in mnogo, mnogo besed.
Nisem Ljubljančan, a sem med letom 5x na teden v Ljubljani.
In na moji lestvici popularnosti bo pridobil takrat, ko bo MOL pričela z razširitvami mestnih vpadnic.
Pa tudi takrat, ko bo IKEA prišla v Ljubljano, čeprav meni ni jasno, kaj mora imeti MOL pri tem.
več o njem pa bom sodil leta 2010, ko bodo pač naslednje lokalne volitve. Res me zanima, koliko točk programa mu bo uspelo uresničiti.
Tudi jaz nisem iz LJ. pa se mi od vsega kar je “naredil” ne zdi niti ena poteza taka, ki bi Ljubljani prinesla kaj posebno pozitivnega.
Sem ga pa videla ” v živo” neko lepo jesensko nedeljo, ko je šibal gor in dol po Tromostovju v zguljenih kavbojkah in teniskah in se živčno oziral na vse strani. Sem že iskala drobiž, da mu dam za tisto litrco…
Takole bom rekla: Župan glavnega mesta naše države bi pa že moral malo bolj paziti kaj nase navleče, saj naj bi tudi s svojo urejeno zunanjostjo predstavljal mesto.
Pri nas na podeželju smo na naše župane ponosni. Se zrihtajo.
Jankovič je nekoliko podcenjeval golgoto naše takoimenovane “pravne države” in zato zamuja. Hopefully zdaj ne bo skočil v jarek “Janez Janša je vsega kriv”, ampak bo naredil latest estimate in izvedel tisto, kar lahko. Prepričan sem, da bo še vedno več od vseh preteklih županj in županov od osamosvojitve pa do danes.
Predvsem pa bi si na prihodnjih volitvah želel, da izbiramo z glavo in ne izberemo spet kandidata, ker je “gajstna baba pa samohranilka”; ampak izbiramo med tistimi, ki imajo potencial dejansko kaj izvesti in ki ustrezno postavijo prioritete.
Največji Jankotov blunder je, da ni še nič storil na področju stanovanj. Da se ne pozabi – obljubil je manj kot 2.000 eur na kvadratni meter za novogradnje. Stvar se niti še obrnila ni.
Jankovič bo dosegel vse tisto kar si je zadal. Kako to je pa drugo vprašnje? Bolje je reči na kakšen način, s kakšnimi stroški in na čigav račun.
ZAgotovo pa bo vse naredil.
primož