Janković in demokracija !?
hja pod prste že, no ja preberi tole, bom še sem pripopala!!!:)
Janševa republika
Zadnja velika tema, lansirana z opozicijskega dela političnega trga, je bila ideja prvaka SDS o nastanku nove republike. Kdor se je ob tem razburjal in Janši očital fanatizem, vsekakor nima pojma o delovanju tega trga. Namreč, ravno tako kot paket protikriznih ukrepov SDS primarno nima zveze s krizo, tudi ta zamisel nima zveze z ustavno-pravno ureditvijo države (ki je v resnici, milo rečeno, stohastična).
Bodite resni, SDS nastopa na političnem trgu in njen cilj vsekakor ne morebiti nič drugega kot osvojiti nov mandat. Kaj naj bi drugega počeli, kot da se uspešno oglašujejo in iščejo povpraševanje za svojo stranko? So morda v slovenskih političnih strankah združeni strokovnjaki za ekonomijo in pravo? Mislite, da je to enako kot katedra za ekonomijo na Stanfordu ? Katedra za pravo na Harvardu ? Če od političnih strank pričakujete resne odzive na ekonomsko-politično-družbena vprašanja, potem vam res ni pomoči.
Če bi v SDS delali kaj drugega, kot to, kar počnejo, bi bili vsekakor docela nori, in če mislite, da glavna debata o ustavno-pravni ureditvi poteka med Janšo in Golobičem, ste ali naivni ali neumni, saj nobeden od njiju ni strokovnjak s področja filozofije prava in nobeden od njiju nikoli ni počel nič drugega, kot v vsakem trenutku tržil svojo stranko.
Je pa to indikator tega, kaj politične stranke v tej državi počnejo – oklepajo se ideološkega instrumentarija in se oglašujejo med slovenskimi volivci, ki pa, začuda, take debate jemljejo zelo resno in jih spremljajo tako resno, kot če bi razpravljali vrhunski znanstveniki. A da ne bo pomote, tako so delale vse opozicije po vrsti in na žalost tudi bodo.
http://www.finance.si/249158/Gregor_Golobi{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}E8_hvala_ti
S tem mi nisi odgovorila na vprašanje. In, ali trdiš, da poslanstvo opozicije ni odkrivanje barabij, ki jih počne aktualna vlada!?Pa ne glede na to s kakšnim namenom to delajo. Jasno, da v svoje dobro. Le kdo ne bi…..
Prva ki nadzira vlado je opozicija, za njo novinarji. Ampak pri nas novinarji v glavnem držijo z aktualno vlado. Žal.
kakšno mnenje, sama si napisala svoje in sedaj kaj bi morali vsi kimati in prikimavati!
no če že rabiš moje osebno mnenje, se popolnoma strinjam z njim, naj Janša pusti že enkrat to vlado v miru delat (je utopično pričakovat), naj ji gleda pod prste in opozarja na neumnosti, naj ji pomaga tam, kjer se mu bo zdelo da imajo prav, nekdo je že enkrat tule napisal, račun se iztavi na koncu mandata!!! Zadovoljna!!!
vlada je bila demokratično izvoljena, torej izvolila jo je večina ker ji verjetno bolj zaupa kot prejšnji in kaj bi zdaj rada povedala, da ji mora Janša nagajat na prov vsakem koraku in pumpat ljudi proti tej vladi in za predčasne volitve, al kako!!!:)
nič ga nisem od nekod imaš link!!!
Jankovič je prišel na oder, odigral svojo vlogo, ki mu je bila dana s strani glanega “Kapo di banda” ter si privoščil še poimenovati ulico po svojem vzorniku, za kar je dobil seveda signal s strani ta glavnega “kapo di banda” in to je tudi vse kar je vedel narediti. Čas se bo poigral tudi z njim tako kot si zasluži !!!
ne vem valovi……..meni se zdi, da ja Zoki taka zmuzljiva oseba, da bo še enkrat nategnil ljubljančane…….pa ne, da so ljubljančani tko neumni, samo on je tako dober manipulant………
Še dobro da živim na podeželju, naš župan je fejst pob, včasih zavijemo skupaj na kak pirček….če kaj potrebuješ ga pokličeš in se pomeniš, zadeve rešujemo v dogovoru z vsemi , ki se jih to tiče..
Je pa res da SD, LDS IN ZARES niso glih zadovoljni z županom, ampak ne zaradi dela ampak zaradi politične pripadnosti 🙂
Bil je eden od vplivnih režiserjev državnozborskih volitev in naivni Slovenci (slovenceljni mi zveni trapasto) so mu pač nasedli, posledice pa že čuti večina nižjega sloja.
Moj denar naj ostane v moji občini, (me ne bo motilo, če ga bo šlo solidarnostno kaj tudi v kako revnejšo občino), s tvojim in Jankovičevem se pa naj gradi zaradi mene ali džamija, ali stadion, ali Jovankina cesta, ali pa ureja še kakšna od Jankovićevih parcel, ali pa vse skupaj, me ne bo prav nič motilo. Prav?