Janša NIKOLI VEČ!
Vsak dober gospodar se ne glede na stroške najprej loti obnove slabih temeljev hiše.
Jara gospoda pa zamenja barvo fasade in okranclja okna, ki še naprej trohnijo. Tista štiri leta bo zadeva že nekako stala skupaj. Glavno, da se na zunaj vse sveti.Za vsak primer si nakupi še nekaj žegnane vode.
Ko se hiša začne podirati, jara gospoda skoči na plano in začne dolžiti prejšnje lastnike. Pa podložnike obdolži, ker so premalo molili.
Kam bi sodila sedanja oblast naj si vsak ustvari svoje mnenje.
Evo, smo že tam !
Gospoda na oblasti dolži graditelje, prejšne lastnike (en falkom je bil prav poceni v primerjavi z nakupi trenutnih gospodarjev), ljudstvo ne moli dovolj (samo pritožuje se nad inflacijo,slabim zdravstvom…)
Jara gospoda naj počasi spakira kovčke, strop se jim lahko vsak čas podre na glavo ! Mi v kajžah bomo čakali pomlad. Strehe so slamnate vendar varne, drva smo si pripravili, v kleti je še nekaj krompirja.
ja seveda je ravnala modro, saj niti nima sogovornika, ker sabor še ni sestavljen in drugače niti ne bi mogla ravnat.
je pa včeraj JJ, še bolj modro na tiskovni konferenci, zagrozil, Hrvatom, da je Slovenija pripravljena tudi blokirati pogajanja za vstop Hrvaške v ES, še se Hrvaška ne bo pripravljena pogajati. Seveda se bo Hrvaška pogajala, prav gotovo, koliko časa pa bodo trjala pogajanja, pa nihče ne ve, no vsaj naši ribiči ne bodo preveč trpeli, ker jim bo država izpačala odškodnine. Ni kaj pa smo spet pri pogajanjih.
Jaz sem tudi mnenja, da je slovenska vlada ravnala modro. Včeraj mi je bil tudi všeč odziv Janše. Karšnokoli naprezanje in rinjenje z glavo skozi zid v tem primeru ne bi bilo dobro. Ne vemo kako bo Hrvaška vlada odreagirala in sprejemati neke odločitve in skakanje v akcijo vnaprej, na podlagi domnev, se meni ne zdi pametno.
Verjamem, da smo vsi enotni v tem primeru in močno dvomim, da bi kdorkoli od slovenskih politikov deloval v škodo lastne države.
ti presneta država! Le kako si dovoli?[/quote]
hja to praviš ti, ne jaz, Sloveniji nič drugega ne preostane, kot pogajanja, Hrvaška pač zna isiljevati ob najneugodnejših situacijah in izkoristiti vsak neugoden trenutek. Pa kaj misliš, da 2004 ko so podpisovali sporazum niso vedeli, da v začetku leta 2008 ne bo nikogar ki bo pristojen za pogajanja, o pa še kako so dobro izračunali in se niso prav nič ušteli.
[/quote]
hja to praviš ti, ne jaz, Sloveniji nič drugega ne preostane, kot pogajanja, Hrvaška pač zna isiljevati ob najneugodnejših situacijah in izkoristiti vsak neugoden trenutek. Pa kaj misliš, da 2004 ko so podpisovali sporazum niso vedeli, da v začetku leta 2008 ne bo nikogar ki bo pristojen za pogajanja, o pa še kako so dobro izračunali in se niso prav nič ušteli.[/quote]
Ne vem zakaj vendar se mi vseskozi poraja vpašanje, ali Hrvatje sploh žele v EU?
Njihovi načrti so samo njihovi načrti in verjetno
zanje ne ve nihče. Kakorkoli že gledamo lahko
pridemo do zaključka, da bi komod ostala samostojna in se preživljala izključno od turizma.
Vedo tudi, da jih Evropa potrebuje. Zaradi morja.
Da ne bo pomote: ne maram Hrvatov’ jer nema tata od Hrvata’.
A, slovenska vlada bo blokirala pogajanja za vstop Hrvaške v EU ! To bi bil pa lahko vic tedna. Hrvaška bo prišla v EU ravno takrat, ko bodo to hotele politično bistveno bolj vplivne države – članice EU. Naši trenutni voditelji jih bodo pri tem podprli.So iz takega lepo gnetljivega testa.
Ravno ta popolna nesamostojnost in odvisnost od drugih jih trenutno sili v medle izjave. V zahodni Evropi začnejo z delom šele v ponedeljek. Do takrat so naši vodje, ko obglavljene kokoši na dvorišču.
Kapo dol Hrvatom. Natančno so izračunali kdaj, na kakšen način in s pomočjo katerih izpeljati diverzantsko akcijo proti divjemu ribolovu s kočami predvsem Italjanskih ribičev. Slovenci smo v vsej zgodbi le lutke s katerimi se igrajo Italjani in Hrvati.
Aja, kaj kupujejo trenutni gospodarji ?
Recimo mobilno bolnišnico (še vedno ne vejo kaj bi z njo), tanke ( nimajo niti dovolj vojakov, da bi jih uporabljali), transportno vojaško letalo.
Na področju zdravstva trošijo kupe denarja za neznano kaj ( Pediatrična klinika, Nevrološka klinika, čudni javni razpisi )
Tole predsedovanje EU je v bistvu potrebno samo vladajoči garnituri. JJ pričakuje, da se ga bo svet spominjal. Po čem le ?? Joško je imel vsaj stil, ko je prirejal srečanja na Brionih.
Pa da bi vsaj samo kupovali, gospodarji zelo slabo prodajajajo. En falkom je šel v nebo že ob slabi prodaji banke.
Kdo je kupil mobilno bolnišnico?
Tanki, transportno vojaško letalo – pa izraelski posli?
Pediatrična klinika, onkološka bolnica, koliko časa je trajalo. Če je jed prismojena je za to kriv kuhar, ki je to kuhal, pripravljal in ne natakarica, ki je pogrnila mizo in jed postregla. Ta je samo, nič kriva, nadrta od gosta.
Predsedovanje EU, se pravi 500 milijonom ljudi ni mačji kašelj. A pa ti sploh veš, kdo je predlagal in sprejel to predsedovanje. Očitno ne. So se ušteli in ti kvasiš neumnosti.
Ja, Joško je imel stil, ko je plul z Galebom tri štiri mesece z vsem spremstvom, sobaric, kuharjev, natakatjev, čistilk, mornarjev, muzikantov … po oceanih in morjih.
Ceno delnici se ni izmislila vlada ali Bajuk ali celo Janez Janša. Je rezultat treh družb, ene domače in dveh tujih, ki so za tako delo usposobljene. Pa javni razpis je bil.
Končno sem dočakal TOČNO tak odgovor kot sem ga pričakoval. Predvidljivo, predvidljivo.
Vojaške zadeve pustiva ob strani, ker so financirane iz dela proračuna, ki je namenjen za vojsko. Procent je določen in amen. Če je mobilno bolnico kupila prejšnja vladda lahko pustiva kar pri miru.
Primerjava med bolnišnicami in falconom se mi zdi neokusna in nesramna. Vseeno kaj se je dogajalo okoli BOLNIC (PREJ in sedaj), tega nikakor ne moremo primerjati z nakupom luksuznega vladnega letala. Trošenje javnega denarja za bolnice je zate potratno? Zanimivo. Najbrž še nikoli nisi imela bolnega otroka v stari pediatriji, da ne govorim o nemogočih razmerah v onkologiji in ostalih klinikah. Bolano.
Predsedovanje EU… nimam komentarja. Očitno bi ti bilo bolj všeč “predsedovanje bivšim republikam bivše Jugoslavije vključno z Albanijo” aneda Titova mladinka.
Kakor že rečeno, me tvoj odgovor NI presenetil. Presenetila me je lahkotnost tvojih izjav (pediatrija, predsedovanje EU…).
mmml
očitno si titovo mladenko narobe razumel.
je denr za zdravstvo, dejansko izginja ne vemo kam, medtem pa čakajo bolnišnice, ki so nujno potrebne za normalno zdravljenje svojih državljanov, na drugi strani, pa se vlada hvali z večmiljonskim presežkom v zdravstveni blagajni, res lepo.
ne, naša vojska ima prevelik proračun, čudi me da tu ni presežka, če pomislim, kako slabo plačane vojake imamo, ves denar, gre torej za nabavo nepotrebnih vojaških vozil in orožja, hja zanima pa me, kdo bo z vsem tem upravljal, saj vojaki množično bežijo iz vojske in ostala bo samo nepotrebna ropatija, ki se bo skladiščila dokler ne bodo skladišča polna, potem pa na razprodajo. Da bo imela vojska tako velik proračun sem pričakovala, saj je JJ vojak po duši.
Kaj je počela prejšnja vlada me ne zanima, trenutno vlado smo izvolili, ker smo mislili da bodo boljši. Vse kaže, da so slabši. Neupravičeni nakupi trenutne vlade so zame točno tiste zadeve o katerih sem pisala.
Mimogrede bolnica je ženska z boleznijo, bolnišnica je zgradba v kateri se zdravijo bolniki.Trošenje denarja za projekte, revizije projektov, javne razpise… Za provizije v zdravstvu se trenutno porabi ogromna količina denarja.Bistveno več kod kdajkoli. S temi posli sem seznanjena po službeni funkciji. Lažno moraliziranje na temo vse za uboge bolnike je skrajno patetično še posebej, če ga slišiš iz ust trenutne ministrice za zdravstvo, ki spretno preliva denar za pediatrične postelje v žepe revizorskih hiš.
mmml, konec koncev imava obadva pravico verjeti sama sebi.Ni problema, glavno, da se imava “fajn” vsak v svoji koži.
Titova mladinka… jej jej jej, preberi naslednje ampak pravilno naglašaj:
“bolnica -e ž (o) zavod za zdravljenje bolnikov:
odpeljali so ga v bolnico; ležati v bolnici; otroška, vojaška
bolnica; bolnica za duševne bolezni / partizanska bolnica
zasilna bolnica na skritem kraju”… SSKJ, da ne bo pomote, spoštovana Titova mladinka.
Drugače pa še nekaj iz te poučne knjige:
revizija tudi revizija -e ž (i; i)
1. pregled poslovanja, dokumentov zaradi ugotavljanja
skladnosti s predpisi, zakoni: opraviti revizijo; zahtevati
revizijo; revizija knjigovodstva; revizija finančnega
poslovanja; revizija računov
2. pregled kakega dokumenta, besedila, da se ugotovi
pravilnost, ustreznost: zaradi kritičnih pripomb bo potrebna
ponovna revizija; revizija načrta // sprememba kakega
dokumenta, besedila glede na določene zahteve, potrebe:
revizija mednarodne pogodbe; začeti postopek za revizijo
ustave / revizija ustaljenih sodb, mnenj sprememba
* jur. pismeno izraženo nesoglasje s pravnomočno sodbo, sklepom
sodišča druge stopnje o civilnih zadevah
Majbrž imajo vse te REVIZIJE svoj namen in ozadje. Jaz verjamem, da bodo OPRALE vsak SUM na GOLJUFIJE prejšnje vlade. Sem prevelik OPTIMIST?