Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Janša o sestavi vlade

Janša o sestavi vlade

Pa ne boš menda trdila, da se jaz zanimam za patrijo in ostale vrhunske veleume! Jaz ti vedno pravim DOKAZE NA MIZO!!!!

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

pa kaj ti čem frančišek, sem jih že parkat dala (pa ne o patriji), pa mi tud nisi verjel, brez veze da se matram!:)))

Replika na Samo dobroto !

Mi, ki smo bili silom prilike prisiljeni živeti tekom vojne v strateško pomembnih krajih imamo v spominu tudi dogodke, ki malo kazijo tvojo zgodbo. V naši fari je s strpnostjo in dialogom na obeh straneh vse skupaj razpletla skupina treznih mož. Njim smo lahko hvaležni, da smo jo odnesli tako kot smo jo. Brez žrtev. Ravno zaradi tega nas kar malo izpuščajo iz knjig. Nismo zanimivi za novodobne ustvarjalce zgodovine tvojega kova.

Še hujša je štorija v Afganistanu. Ker zgodbo menda poznaš, nam razloži kaj je slovenska vojska počela na hribu, kjer je naletela na mino. Je šlo za planirano akcijo ali morda za izlet mladih navdušencev ?

Še beseda o Patrijah. Moji znanci pravijo, da so mitraljezi, ki so planirani povsem neprimerni. Ne obvarujejo tanka pred napadalcem, niti z njimi ne moreš zadeti, kakega sovražnika. Veš kaj na to temo ?

za titovo mladinko:

novodobne ustvarjalce zgodovine tvojega kova.?????
Ne vem, kako si prišla do takega zaključka. Na žalost imam že toliko let, da lahko rečem, da sem živel v vseh tvojih “zgodovinah”. Ja, če si ti titova mladinka, sem jaz že titov pionir.
Lahko ti odgovorim, čeprav , tako kot večina na tem forumu, tudi ti nisi dojela mojega pisanja. Oziroma pomena le tega. Lahko na široko razpredava o orožju na patriji, pa bo še zmeraj tvoj znanec imel prav. Lahko ti tudi na široko razlagam, da se v planinah ne da takih min nastavit, pa da naši fantje NIKOLI ne hodijo na samoizbirne izlete, kadar so v misijah, ker to ne smejo. VEDNO se morajo držat rut, ki jih imajo določene. Pa še vedno se bo našel nekdo, ki ve nekaj drugega, pa čeprav NIKOLI ni bil kje zraven.
Pa vendar bi se rad vrnil na bistvo mojega pisanja, katerega si ti , vrla titova mladinka spregledala :
ČE VES DENAR, KI GA ZAPRAVIMO ZA NAKUP VSEGA,REŠI SAMO ENO ŽIVLJENJE NAŠIH FANTOV, SE JE IZPLAČALO !!!!!
To je bila poanta mojega pisanja, s katero se pa , na žalost, bodo strinjale samo matere in žene in otroci fantov in mož, ki , verjemite mi, ZELO VESTNO opravljajo svoje poslanstvo, dokaz temu pa je, da pridejo vsi nazaj.
Pa samo to komentirajte, prosim.

ma dej nehej, matere in žene bi bile najbolj vesele da vojske ne bi bilo, nikjer po svetu.

kaj za vraga naši fantje sploh počnejo v nekih kao mirovnih akcijah, ki so vse prej kot to.

Spet si ful pametna…posebno, ker ni bilo namenjeno tebi…SPLOH! Tvoje mnenje me sploh ne zanima več!

Službo imajo, veš. In sami so se za to odločili. Mirovne akcije po svetu pa so zate lahko potrebne ali nepotrebne, pač tvoje osebno mnenje.

=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=: Kocinca med zobmi je moteča. Kot las v juhci.

kako ni bilo namenjeno meni, a nisi omenjal matere in žene, ja madonca, kot mama in žena pa ja vem, da si želim zase in svoje otroke samo mir in lep svet, torej?:)

Potem bi se morala preseliti v deželo Utopija.

=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=:=: Kocinca med zobmi je moteča. Kot las v juhci.

zakaj pa, zaradi političnih interesov in kapitala, ki ga ustvarja orožje!

Ne, pač pa zato, ker taka dežela ali svet, kjer bi bilo lepo in mirno v realnem svetu pač ne obstaja. Če se že dva človeka ne moreta mirno pomeniti ali trije ali štirje (kot na tem fforumu), potem je pri 6 milijadrah še bolj verjetno, da bodo pač vojne in interesi.

ja pol pa orožje v roko pa udri ga blaž!:))

pozabljamo da si svet gradimo sami!!!zna udarit nazaj!

E, moj titov pionir! Najina državica je tako majhna, da v njej pred javnostjo ne moreš skriti nič.
Planine v Afganistanu si je moj znanec po službeni dolžnosti ogledal. Takratno določanje rut naše misije v teh krajih je tema za Dosje X. Naši vojaki se tam trenutno najbolj bojijo čudnih nakupov orožja, to jih ogroža.

Praviš, da si vojni veteran. Daj seznani nas z epopejo tvojega boja za mojo svobodo.

Takim, kot si ti, je bil boj za svobodo Slovenije, brez pomena.
Dober svetopisemski pregovor je na to temo, če ga morda poznaš: Ne mečite biserov pred …

Na vso žalost se bom še jaz vmešala, kljub temu, da sem že zdavnaj ugotovila neresnost tvojemislečih tukaj.
Z mmml-jem, se pa nisem nikoli strinjala, vedno ima svoje mnenje in vedno me je napadal, kadar sem kaj napisala.

Upam, da sem jaz dovolj stara, saj sem bila rojena že zdavnaj, še v “Starijugi”,:-) jo občutila, prav tako drugo svetovno vojno, 1941-1945 in to krepko, tudi marsikaj videla. Tudi osamosvojitveno vojno občutila, v tej si bil udeležen ti, vsaj pišeš tako.

V vojnah so vedno bili pogovori, tudi med vojno, prav tako po vsaki vojni potekajo dogovori. Ti, kot “veteran”, bi moral vedeti že takrat!
Si še eden iz med tistih, ko si lastijo …… Vedi, da pogovori tudi veljajo, včasih še več in bilo je tako, vojna je trajala 10 dni.

Hahaha, kandidat stranke ZARES, te moti?? A kar vstop ste mu prepovedali, hm,ste pa bili važiži! Mogoče, vam je imel pa kaj pametnega za povedat?

No, ko že toliko pritrjuješ mmml-ju, pa povej koliko bradatih kolegov imaš v svoji družbi?:-) Menda jih je kar nekaj, ko ste si stali takrat eden drugemu “nasproti”? Pa ne misli, da jih ne maram. :-)))
Ja, predniki bradatih in naši slovenski borci so me osvobodili leta 1945. Pregnali so domače izdajalce in okupatorja. ZATO SEM JAZ ŠE TUKAJ IN HVALEŽNA SEM JIM!
Sicer smo pa Slovenci bili v njihovi, (po mmml-jev) bradati družbi že od leta 1918. Po I. svetovni vojni, nas je pripeljala v to “bradato družbo” stranka SLS, ki je bila takrat na oblasti.

mmml, je 10.11.2008 22:00 zapisal, da potrebujemo Patrie, orožje in NATO, zaradi “bradatih jugoslovanskih prijateljev, da je prišla zopet na oblast politična opcija ….., glej njegov post z napisanim datumom.
E, “sama dobrota”, KDO JE BIL PRIPRAVLJEN ŽRTVOVATI SLOVENSTVO ZA OBLAST LETA 1941, JE DOBRO ZNANO, ZGODOVINA JE ZAPISALA DOMA IN TUDI V TUJINI JE ZAPISANO, DA SO BILI TO DOMOBRANCI-DOMAČI IZDAJALCI POD VODSTVOM RKC, PLAČANI SO BILI PA OD OKUPATORJA IN PRISEGLI HITLERJU.

MENE NE BOSTA PREPRIČALA, DA NI BILO TAKO, PA ŠE MNOGO DRUGIH NE!!!
SEM PA ŽIVELA TAKRAT V TISTEM TEŽKEM ČASU.

VEM, DA SE NE MORETE SPRIJAZNITI S PORAZOM NA VOLITVAH, AMPAK, VOLILCI SO TOKRAT TAKO ODLOČILI!!! SAJ IMAMO DEMOKRACIJO, A NE? :-)))

A po tvoje nas NATO obvezuje, da se oborožujemo lahko tudi v škodo ljudi, kljub temu, da so na pragu revščine??? Meni je to nerazumljivo! Vsaka stvar ima svoje mere, a ne? Tudi izspostavljanje naših fantov ni nujno!

No,no, kot sem že omenila naše fante, ni potrebno izspostavljati nevarnosti!
Pišeš, da SI VETERAN, poveljujoč in z vsem seznanje? Končno se je pojavil eden tukaj, da bo razrešil UGANKO. Prosim,da mi odgovoriš, na spodnje linke, kje je denar??? Iz tega bi se lahko marsikaj dalo kupiti!? A ne?
Afera, ki še sedaj ni razčiščena, kljub izdanima dvema knjigama. Je mogoče vložena napram piscem knjih tožba??? Sem mogoče zgrešila???

1. “V LOVŠINOVI PISARNI 17 MILIJONOV MARK”
http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/279583

2. Fanta zdaj pa zares, kje je denar?
http://www.dnevnik.si/nedeljski_dnevnik/povabljeni_ste_na_kavo/1042209036
Pa komentarje preberi, pri obeh linkih! Ni jih dosti.

Pa še to:
Veliko ste napisali, komaj sem se prebila skozi, pa nisem vsega brala.
S kolikimi nicki pa tukaj pišeš? Z Nikcem “sama dobrota”, malo časa.:-))
E,”sama dobrota”, si me pač izzval in tako je nastala tale “čreva”, ki gre nekaterim zelo na “jetra”. Komur gre, naj preskoči, ne naskoči!:-)
Brez zamere! Če slučajno odhahaš v penzion, ga lepo uživaj. Potolaži se!

Lahko noč in
l.p.

Dober večer Prababi. Še ne spiš? Slabo spiš? Upam da ne tako kot dojenček… vsaki dve uri se zbudiš in jokaš. Šalo na stran. Iskreno povedano, prababi, ne ljubi se mi odgovarjati na tvoje razpredanje in “linkanje”, me pa veseli, da se ne strinjaš z mano.

Lahko noč.

Sama dobrota, lep dober večer!

Kaj si napisal sem dojela, kljub temu, da NISEM svetovljaka, nisem imela možnosti.:-)

Se strinjam, da je potrebno življenja naših fantov reševati.
Da jih MORAMO toliko izspostavljati, to pa ni prav!

Ja, z referendumom smo se odločili za NATO, navadni smrtniki takrat nismo vedeli, koliko preveč bodo naši “obrambovci” zapravili.
Vsaka stvar ima svoje meje, A ne? Se moramo zaradi tega, ker smo vstopitil v NATO, izčrpati v skrajnost? NE! in NE! Ni nujno!
Tudi na račun, da na drugi strani trpi mnogo ljudi, ki so na pragu revščine! In prav upokojenci in navadni delavci so zelo prikrajšani, nekateri še za hrano nimajo, zdravila itd., ne bom naštevala.

Hahaha, denar te ne zanima, MENE PA! 🙂 Hahaha, o tem pa nič ne veš!?

Koliko sem bila jaz takrat na varnem, vem jaz sama.
Tudi vem, da ste takrat dajali hrano in pijačo vojakom v kasarne.
Jaz pa večim tudi obleko, ko so ušli iz kasarne. Samo toliko, ne bahaj se! Tudi vem, kdaj je odšel zadnji vojak JA in od kje!

Glede pogovorov partizanov z Nemci:-)
E, “sama dobrota”, obstoja mnogo knjig, ne samo slovenskih tudi tujih, samo beri jih.
Direktno z Nemci pogovora, je bilo pa največ,:-) verjetno ti je znano, s kom, ne bom naštevala, ker nima smisla odgovarjat na tole tvoje zastavljeno vprašanje.:-)

Pišeš:
“IN VEDNO SEM BIL SAMO sama dobrota. Kaj pa ti?

O dobroti, pa veš ti za svojo, jaz pa za svojo!

Kljub moji starosti, dobroto še mnogim nudim, ker se zavedam, da je lažje meni, ko dobroto lahko dam ali storim, včasih tudi s prevozom, kakor je tistemu, ki jo potrebuje.

Tudi tebi lep večer in imej se dobro!

P.s.
mmml-ja, si pa sam dal za vzgled in napisal, da se z njim strinjaš, ti je že odgovarjalo njegovo pisanje.

Eh ja, ko smo v Jugi plačevali poleg 36{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prometnega davka še 3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} posebnega davka za JLA nisi dajala nobenih pripomb. Človek se pač postara in take nepomembne stvari pozabi, mladim pa tega očitno ni noben povedal…

Eh ja, ko smo v Jugi plačevali poleg 36{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prometnega davka še 3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} posebnega davka za JLA nisi dajala nobenih pripomb. Človek se pač postara in take nepomembne stvari pozabi, mladim pa tega očitno ni noben povedal…[/quote]

Pa še vseeno je bil znesek manjši kot danes. In tedaj so bili časi hladne vojne in nevarnost spopada večja. Od kje pa nam danes grozi vojna?

od kje nam je pa takrat?

Aja, Italijani so bili že v Trstu, Hrvatje pa v Zagrebu… Kakšna hladna vojna pa je bila tam okrog leta 1982?

Eh ja, ko smo v Jugi plačevali poleg 36{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prometnega davka še 3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} posebnega davka za JLA nisi dajala nobenih pripomb. Človek se pač postara in take nepomembne stvari pozabi, mladim pa tega očitno ni noben povedal…[/quote]
mik,
eh ja,:-) ti, si pameten kot tvoj A.B., se gotovo spomniš, kako je DEMOS flancal, kako bomo prišli bolje skozi, če bomo samostojni, da bo nam ostalo več denarja, ker ne bo potrebno JUGI toliko plačevati. Je to res???? NI!!!! Še dražje je postala naša država.

Imamo po svetu več “bogibatin”, kot jih je imela preje vsa Juga!
Hudičevo DRAGA je postala tale naša država.
Tisti tvoj “idol”Andrejček nas je kar lepo pokopal, tudi stranko NSi je spravil v NULO, ni prišla v parlament. Ja, še njegova stranka ga ne mara!
Na volitve pred dnevi ga sploh ni bilo, še dobro, da imajo NOvak-ovo.

Za vse težave nekateri krivijo socializem. Še na kraj pameti ne pride nekaterim, da nosi velik del krivde DEMOS-ova vlada. Malo naredi inventure.

Tukaj imaš še en link, sem danes dopoldan slučajno poslušala radio, vzemi si čas in potrpežljivo poslušaj!
http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rtvoddajeradio&op=show&func=read&c_menu=1&c_id=15
INTELEKTA OB 10:10, RA 1 SLO,
Arhiv oddaj: “Vse svetovne gospodarske krize”, klikni na video, za datumom 18.11.2008.
Poučna debata strokovnjakov “svetovne krize”, zajeta tja v leto 1873.
Zgodovina se skupaj drži,:-) žal jo nekateri poznajo samo po letu 1945.

Hahaha, pišeš: “”Človek se pač postara in take nepomembne stvari pozabi””
mik, capljaš za menoj in staraš se tudi ti:-))). Pišeš in pozabljaš, pa še bolj kot jaz.
Haaha, tebi se vidi naša država cenejša, meni NE!

od kje nam je pa takrat?

Aja, Italijani so bili že v Trstu, Hrvatje pa v Zagrebu… Kakšna hladna vojna pa je bila tam okrog leta 1982?[/quote]

Hladna vojna se je končala šele ob razpadu sovjetske zveze 1990.

1982? A ni to čas, ko je NATO po zahodni evropi nameščal rakete pershing z jedrskimi konicami, usmerjene na vzhod? Zakaj že?

Kako to, da se vali toliko več avtomobilov po naših cestah kot jih je bilo v tvojih zlatih časih? Kako to, da so v trgovinah kupcem na razpolago nakupovalni vozički, v tvojih zlatih časih so bile pa samo košarice? Danes vozički polni, takrat košarice skoraj prazne! Kako si razlagaš dejstvo, da danes s povprečno plačo lahko kupiš 1.000 litrov bencina, pred 25 leti pa manj kot 400, pa še to ni bilo možno, ker je bil na bone? Kdaj je v naši državi lahko obiskovalo fakultete več ljudi kot danes? In kdaj je bilo v naši državi več upokojencev kot danes? In kdaj je bilo več dopustovanja v tujini, v Jugoslaviji ali v “drugi Švici”?

Kakšne veze ima Bajuk z DEMOS-om? Inventuro pa delaj kar ti. Za začetek preštej države, v katerih se je socializem obdržal in malo razmisli, če bi rada živela v kateri od njih. Ob svojih silnih kvalitetah, ki jih socializem nudi.

Kako to, da se vali toliko več avtomobilov po naših cestah kot jih je bilo v tvojih zlatih časih? Kako to, da so v trgovinah kupcem na razpolago nakupovalni vozički, v tvojih zlatih časih so bile pa samo košarice? Danes vozički polni, takrat košarice skoraj prazne! Kako si razlagaš dejstvo, da danes s povprečno plačo lahko kupiš 1.000 litrov bencina, pred 25 leti pa manj kot 400, pa še to ni bilo možno, ker je bil na bone? Kdaj je v naši državi lahko obiskovalo fakultete več ljudi kot danes? In kdaj je bilo v naši državi več upokojencev kot danes? In kdaj je bilo več dopustovanja v tujini, v Jugoslaviji ali v “drugi Švici”?

Kakšne veze ima Bajuk z DEMOS-om? Inventuro pa delaj kar ti. Za začetek preštej države, v katerih se je socializem obdržal in malo razmisli, če bi rada živela v kateri od njih. Ob svojih silnih kvalitetah, ki jih socializem nudi.[/quote]

mik,
najprej, če tvoj oče tole tvoje čvekanje bere, SE zagotovo vrti

Pa dej dej, ne naštevaj tiste vozičke košaRE IN AVTOMOBILE, BENCIN, pa bone itd.
PRIMERJAJ, KAJ SMO IMELI V STARI JUGI in kaj smo pridobili v socializmu!
Jaz sem inventuro že zdavnaj naredila in dobro vem, kaj smo imeli v STARI JUGI. Kaj smo pridobili v socializmu tudi vem.
Pridobili smo veliko, kljub temu, da je bilo vse izropano in podrto. Hja, vse se pa ne more na horuk dobiti, a ne? Tudi v drugih državah niso imeli vsega, tako kot tudi mi ne!
NE PRIMERJAJ SFRJ SOCIALIZEM Z NEKATERIMI DRUGIMI DRŽAVAMI, KER TUKAJ JE BILO DRUGAČE, TO BI LAHKO VEDEL!
Koliko je bilo zgrajenih šol, vrtcev, bolnic, ceste,elektrika, vodovodi, domovi za ostarele, le kdo je imel stranišče v bajti, zunaj so bili na štrbunk, mogoče so ga imeli tvoji?, da ne naštevam naprej, šolali so se vsi brez izjeme, enih in drugih, otroci belih in rdečih!”, če je le hotel.
Seveda, moja generacija je morala takoj v obnovo, naši otroci so se pa šolali in šli se izučit razne poklice.

TUDI TI SI SE IZŠOLAL ALI IZUČIL:-)? PA ŠE MNOGO TIČEV JE TAKIH, KO SEDAJ NA VSE PRETEGE KRITIZIRATE TISTI ČAS. SISTEM , V KATEREM STE SE IZŠOLALI NA RAČUN SOCIALIZMA, REVČKI, ŠE DOBRO, DA STE PREŽIVELI, KO JE BILO TAKO SLABO!
MADONCA, ALI SO TILE GOSPODJE, KO SO BILI V VLADI JANEZA JANŠE VSI OBISKOVALI FAKULTETE TAM V ARGENTINI???
šE VELIKO TI BI LAHKO NAPISALA, PA SE NE SPLAČA. TOKRAT STE POPUŠILI IN PIKA!!!
V STARI JUGI SE OTROCI REVEŽEV NISO ŠOLALI, VSAJ KJER SEM ŽIVELA JAZ TAKRAT NE!
Ko omenjaš koliko upokojencev je, ja mnogo jih je. Koliko jih je bilo pa v STARI JUGI? napravi inventuro, kdo so bili takrat upokojeneci?

Po osvoboditvi leta 1945, ni bilo pokojninskega sklada za navadne smrtnike. Sklad so ustanovili po letu 1945. Šele takrat so si hlapci in dekle lahko zrihtali pokojnino, kljub temu, da niso plačevali prispevkov v pokojninski sklad. Zaposleni so pa plačevali v ta sklad. Kolikor vem, se tega sklada ni nihče posluževal, iz njega so izplačevali samo pokojnine in sredstev je bilo vedno dovolj.

Osamosvojitev je napravila svoje tudi v pokojninskem skladu, tisti, ko so bili blizu DEMOSA, že vejo?! Kaj so s tistih sredstev plačevali, je nekoč pisalo.
DEMOS je ustvaril ogromno upokojencev, kljub temu, da so bili še sposobni za delo, takrat so jih po tekočem traku šibali v upokoj, vse kar jim ni pasalo, ker so bili za njih sumljivi, nezaželeni. itd. ….
V Stari Jugi,je mnogo takih hlapcev in dekel končalo po raznih “šupah”, stelnikih, šlalah, kljub temu, da so vse življenje delali kuluk po kmetijah.

Pokojninski sistem je bil uveden za navadne smrtnike, kamor spadam tudi jaz, šele po letu 1945.
Pokojnino sem si krepko zaslužila. Ko omenjaš dopustovanje, da ga ni bilo še nikoli toliko, res je, saj se gre zato, da se stanje izboljšuje ne nazaduje.
Sem že nekoč napisala, da sem prvič videla morje, pri 18. letih za en dan.

mik,
oprosti, zagaman si kot 100 hudičev. Vidim, da pišeš z levimi rokami nič ustvarili in levorokci.

Jaz pridem na forum zvečer, ti pa čepiš CEL DAN!!. NIMAŠ NOBENEGA DELA??

SAMO TI SI PRIDEN, ANE? SAMO TI VSE VEŠ! SAmo ti si delal! Še dobro, da ni že preje “vseskupaj” vzel hudič!
ŽE DOLGO VEM, DA SE JE S TEBOJ ZELO TEŽKO POGOVARJATI.
HAHAHA, ali že tanovga piješ????
Veliko jih poznam iz tvojga konca, pa niso tako zagamani.

P.s.
Kakšno vezo ima Bajuk z DEMOS-om pišeš. OOO, ima,ima. kar na horuk nas je prišel rihtat. Kdo ga je privlekel sem?? Bil je že v eni prejšnji vladi, si pozabil? Sem že enkrat ali dvakrat napisala, da so delali zgago iz tam PREK LUŽE, 50+12, ni čudno, da je morala biti kontrola, še premalo jo je bilo. Beri, boš še veliko ugotovil.

Glede, da si sin partizana,
pozdrav, ZDRAVO!

Ko že toliko veš , prababi, potem bi lahko tudi vedela , da ko je Bajuk prišel za financ ministra DEMOS-a že dolgo ni bilo več. Kot pa pišeš sem bil pa jaz oz. moji starši bogati , da sva se lahko z sestro šolala na faksu hvala da si me podučila.

Sicer pa je zelo idiotsko primerjati jugo in pa sedanjo Slovenijo. Štartna osnova je bila zelo različna. Edino kar se lahko primerja so dejanja ljudi takrat in sedaj. Takrat si imel politično elito ki si je lahko vse privoščila sedaj pa imaš novodobne kapitaliste ki si prav tako lahko vse in še kaj privoščijo.

New Report

Close