Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Janša, pojej, kar si si shuhal

Janša, pojej, kar si si shuhal

Zdaj pa čist zares; JJ naj se neha delat norca iz svojih volilcev in naj lepo spelje do konca to, za kar je dobil mandat za 4 leta.

Ni opravičila za to kalimero držo; kalimero je lahko opozicija, ne pa tisti, ki ima oblast v državi.

Janša, pusti jih, naj govorijo in pišejo, kar hočejo, ti pa jih v parlamentu lepo preglasuj, saj imaš večino.Tako se dela, ostalo so otročarije.

Če je srž problema to, da mogoče Desus kaj izsiljuje, jim pa daj nekaj visokih uradniških mest, pa bodo pridni.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ampak res ne vem, a se je JJ usral, ali pa je to spet ena njegovih fint, da bo ustrahoval vse po spisku.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Ko že omenjaš Desus. Sramota za člane in simpatizerje te stranke, ki skrbijo samo za svoje koristi, za ostale državljane jim je pa malo mar. Razumem, da so s svojim delom zaslužili penzion. Toda z nerealnimi in egoističnimi zahtevami po nenehnih povišanjih, izčrpavajo prihodnost nas vseh, tudi njih samih. Vendar se s tem ne ukvarjajo. Treba se bo spustiti na realna tla, saj že 1 zaposlen “plačuje” za 1 penzionista. Včasih imam občutek, da mislijo, da nismo vsi državljani na istem planetu. Sploh če poslušamo Erjavca ali Žnidaršiča. S takšnim odnosom bodo na naslednjih volitvah ostali lepo zunaj parlamenta – v penziji.

Pa vendar z večjo penzijo, kot imava midva plačo.

saj je odstop vlade legitimna zadeva, ne vem zakaj bi vztrajal v opozicijski medijski mašineriji. Pahor pojej kar si skuhal bi morala biti tema. Je možno, da ni predsednika vlade na levi strani, pa jih je Janša malo zaje… Kako so se levi usrali. Bo zanimivo, kako bo moral ne vem kdo po EU med predsedovanjem, “njegovi” novinarji so pa Slovenijo prikazali kot belorusijo.

Zakaj bi Pahor karkoli pojedel? Ni njegova dolžnost, da zdaj naredi karkoli. Usral se je Janša, ne Pahor. Pahorjevo je, da počaka volitve. Malo pozabljate, da so v nedeljo bile predsedniške, ne parlamentarne volitve.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Zakaj pa si potem Peterleta ocenjevala skozi delo vlade?

Jaz ga nisem.

In jaz osebno sem bolj proti NSI kot SDS.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

A res? Večina je pa prikazovala predsedniške volitve kot da so pravzaprav pokazatelj kako vladi slabo kaže. Turk je celo obljubil , da bo šel skupaj s sindikati v soboto na cesto štrajkat; vse zato, da se prikaže slabo vladanje sedanje koalicije in da se vladi zmanjša kredibilnost.
Sedaj pa res ne vem kakšne vrste volitve so bile preteklo nedeljo?

Kako se levakom tresejo gate…
Naj požrejo kar so skuhali.

Ne, odgovornost je na desni strani in oni so kuhali. Zakaj bi zdaj jedli drugi? Naj povedo, jasno in glasno, da so nesposobni. Sestavili bomo tehnično vlado, ki bo državo vodila do volitev, potem pa se bo videlo, kdo ima podporo naroda.

Kdo pa bo mandatar vlade?

Tisti, ki bo mandat sprejel. Pahorju ga gotovo ni treba.

Nobenmu ga ni treba, a nekdo ga bo vendar moral če hočeš tako vlado. Torej kdo???

Ne, ni res, da bo nekdo moral. Lahko so razpisane volitve. Levi, če so pametni, se ne bodo niti pritaknili vlade do volitev.

Nobenmu ga ni treba, a nekdo ga bo vendar moral če hočeš tako vlado. Torej kdo???[/quote]

Scenarij 1: vlada ne odstopi po precej resnih napovedi včeraj….izpade nekridibilno, nadaljuje mandat…koristi za dvig priljubljenosti v tem primeru ne vidim

Scenarij 2: glasuje se o zaupnici, le ta ni izglasovana in rezultat je enak kot v scenariju 1

Scenarij 3: nezaupnica je izglasovana, oblikuje se neka nova vlada, JJ pa preživi v opoziciji in ima večino….ta scenarijh po mojem ni verjeten saj domevam, da nihče ni tako neumen da bi šel v tako koalicijo.

Scenarij 4: oblikovanje neke koalicije s Pahorjem…s tem se znebi sedanjih koalicijskih partnerjev ter enostavno gradi novi image za stranko del odgovornosti pa prevzame koalicijski partner.

Scenarij 5: predčasne volitve. Le ta je najmanj ugoden za vladajoče stranke, saj izpade kot vlada, ki je odstopila v kritičnme trenutku, vse sedanje zamere volilcev pa se prenesejo že na te volitve.

Mmmmm, ko pa je stolček tako mamljiv. Mogoče se pa Rop spet vidi v njem.

Nobenmu ga ni treba, a nekdo ga bo vendar moral če hočeš tako vlado. Torej kdo???[/quote]

Scenarij 1: vlada ne odstopi po precej resnih napovedi včeraj….izpade nekridibilno, nadaljuje mandat…koristi za dvig priljubljenosti v tem primeru ne vidim

Scenarij 2: glasuje se o zaupnici, le ta ni izglasovana in rezultat je enak kot v scenariju 1

Scenarij 3: nezaupnica je izglasovana, oblikuje se neka nova vlada, JJ pa preživi v opoziciji in ima večino….ta scenarijh po mojem ni verjeten saj domevam, da nihče ni tako neumen da bi šel v tako koalicijo.

Scenarij 4: oblikovanje neke koalicije s Pahorjem…s tem se znebi sedanjih koalicijskih partnerjev ter enostavno gradi novi image za stranko del odgovornosti pa prevzame koalicijski partner.

Scenarij 5: predčasne volitve. Le ta je najmanj ugoden za vladajoče stranke, saj izpade kot vlada, ki je odstopila v kritičnme trenutku, vse sedanje zamere volilcev pa se prenesejo že na te volitve.[/quote]

Pozor – če se glasuje o zaupnici in vlada dobi/ostane, bomo do konca mandata poslušali samo še to, da itak dobro delajo, da se ni glasovalo proti njim…. da so samo natolcevanja, da niso dobri…

Naj dela, kot je treba in delo dokonča, kot se šika, ne pa da trmoglavi z rešitvami, ki jih nihče ne sprejema, saj je vendar politik. Dobro naj dela, ne pa da javka in grozi z odstopom, češ bom pa šel, če vam nisem všeč. To je najlažje in otročje!! Zakaj trmoglavi z zasebnim šolstvom, najemanjem tujih kreditov in pri zakonih ne sprejema nobenih pripomb, kot nek tank… tako pa ne gre, sploh pa ne s tako ekipo, kjer nam preostane le, da se pustimo presenetitii! To je smešno! Nekdo bo vse zafural, potem pa saniraj! Tudi noben mojster noče popravljati za šušmarji, mora kar sam urediti zadeve in napraviti, kot je treba!

Za mojo penzijo noben ne dela.Sam sem si jo zaslužil,pa tudi vi si jo boste.Danes zaposleni daje 15,5 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od svoje plače za pokojnino.Moja plača je bila cca 1400 EUR.15,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} =217 EUR.40 let X 12 mesec = 480 X 217 =104.160 EUR.Toliko sem sam prispeval v pokojninsko blagajno.Če to delimo z mojo pokojnino,ki znaša …..lahko uživam s vojo pokojnino, brez obresti, cca 145 mesecev kar je cca 12 let.In če bi šel v penzijo z 58 leti + 12 let zaslužena penzija = 70 let.Sem moški.Povprečna starost moškega v SLO je ….? let.KAJ PRAVITE NA TO?kAJ ZAHTEVA desus.?kAJ , ČE BI TA DENAR DAL V BANKO IN BI BILE OBRESTI 4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

Slab gospodar, ki želi, da bo šušmar, ki mu je vse zafural delo popravil in dokončal kot se šika. Prav je, da šušmar odide sam, če gospodar ni zadovoljen z načinom njegovega dela oz. ga gospodar odslovi. Ja,pa mislite, da vas bo Janez Janša prosil, da ostane do konca. Mera je polna.

Naj že enkrat en tu gor pove zakaj se tako sekirate, če bo ta vlada dala odstop. Da je to neodgovorno, otročje, užaljeno, to je tako splošno. Konkretno, če se da.

Drugače pa smo pri nas danes kuhali fižol namesto mesa.

Poleg tega si delal, in iz tvojega (in našega) dela so se zgradile tovarne, trgovine, podjetja… ki jih je vlada 1991 nacionalizirala in naslednje vlade prodale in izkupiček….
zdej pa vprašanje:

1) zapravila ?
2) denar vložila v pokojninski sklad ?
3) denar pametno obrača, in bo iz dobička iz kapitala izplačevala penzije ko bodo šli tisti, ki so premoženje ustvarili v pokoj?

Kaj pravite?

Zakaj si pa potem prekinil izvir dolgoročnega velikega priliva, ko si na referendumu glasoval proti?

Dragi moj, takrat so denar, ki je šel od vaše plače porabili za penzije vaših staršev, vaši otroci pa naj polnili to blagajno od svojih plač. Temu se reče medgeneracijska solidarnost. Na žalost pa so prejšnje vlade prerazporejale denar iz te blagajne tam, kjer je sredstev primanjkovalo
ali pa “čudno” investirale. Pred leti je že bilo govora, kam se je denar usmerjal iz penzijskega fonda, ki je bil konstantno pa je vse skupaj zamrlo, odgovora pa nikoli ni bilo.
Denarja v banko, namesto v penzijski sklad, pa ne bi mogel dati, ker je izplačevalec plače po zakonu dolžan plačati tja. Tako da o nekih imeginarnih obrestih lahko kar nehaš sanjati.

Kdo je še vidu penzionistično stranko v parlamentu???????? Ja seveda delujejo samo za svojo korist in ne, samo da ne mislijo na naslednje generacije, tudi upokojevali so se s 30 let delovne dobe, mi bomo pa 50 let tlako delali……

Draga moja, v času Peterletovega vladanja so se najbolj množično upokojevali še mladi ljudje. Moja sorodnica celo pri 48-tih. Pet let si je kupila in od 48-leta dalje je upokojena. 800 evrov penzije. In še več kot deset let delala honorarno, seveda, ker je bila zdrava. Je to normalno? Takrat so pošiljali v penzijo 50-letnike, 53-letnike. Kdo to zdaj plačuje?

New Report

Close