Janša pravi, da je bila misija uspešna
Te besede me spominjajo na besedičenje ZSMS oz. njihovih veljakov, ki sedaj vehementno sedijo v vladi in se kitijo z zaslugami za narod, tam nekje pred letom 1990. “Slovenija ne potrebuje orožja, Slovenijo brez orožja…” so govorili. In če bi jih poslušali bi sedajle objokovali množična grobišča pobojev v vojni za samostojno Slovenijo.
Hlapci smo, ja res je, ampak ne EU temveč balkanski… od vedno in vedno bomo.
To je neumnost. Ti bi kar ukinila vojsko ali kaj? Se ti kolca po časih, ko nismo imeli svoje vojske in nas je varovala okupatorska vojska JLA, za katero smo mi mimogrede še največ plačevali (~25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465})?
Večina denarja, ki gre za vojsko se itak vrne nazaj. Vojaki so pač slovenski.
Eno je ukiniti vojsko. Drugo je šopiriti se na stroške davkoplačevalcev po Kosovo, Afganistanu in ne vem še kje. Smo tudi že v Iraku? Kaj imamo mi s tem? Podpiramo ameriške križarske vojne?
JLA ni bila okupatorska vojska. Vsi slovenski moški (z izjemo nekaterih), staršejši od 35 let, so bili v tej vojski. So oni bili okupatorji po tvojem?
Ne, denar, ki gre za vojsko, se ne vrne nazaj. Tudi večina ne. Po tvoji logiki bi lahko mi danes zaposlili 50.000 tajnic na ministsrtvih in občinah. Rešili brezposelnost. Se bo denar v večini vrnil nazaj. Vidim, da si za socializem big time.
Mhm, socializem big time. Vojska običajno ni privatizirano. Se jo pravzaprav lahko kje privatizira? Nisem ekonomist, ne vem.
Dejstvo je, da je vojska povezana z ekonomijo. Npr. pri nas. Kot sem rekel, denar bo šel slovenskim vojakom, pač ljudje imajo zaposlitev. V ZDA vojska financira podjetja v ZDA, da proizvajajo orožje in raziskujejo novo orožje. Tudi privatna podjetja. In pač vpliva na ekonomijo.
Sicer je pošiljanje vojakov na Kosovo, v Irak in v Afganistan politična odločitev. Ja, podpiramo ameriške križarske vojne. Mogoče bodo naša podjetja lahko nekoč v teh državah prišle do kake koncesije.
Mhm, socializem big time. Vojska običajno ni privatizirano. Se jo pravzaprav lahko kje privatizira? Nisem ekonomist, ne vem.
Dejstvo je, da je vojska povezana z ekonomijo. Npr. pri nas. Kot sem rekel, denar bo šel slovenskim vojakom, pač ljudje imajo zaposlitev. V ZDA vojska financira podjetja v ZDA, da proizvajajo orožje in raziskujejo novo orožje. Tudi privatna podjetja. In pač vpliva na ekonomijo.
Sicer je pošiljanje vojakov na Kosovo, v Irak in v Afganistan politična odločitev. Ja, podpiramo ameriške križarske vojne. Mogoče bodo naša podjetja lahko nekoč v teh državah prišle do kake koncesije.[/quote]
Ja, Američani nekaj proizvajajo, kaj proizvajamo mi? Nič. Kaj mi raziskujemo? Nič. Kupujemo, kar so drugi proizvedli in raziskali. V tem tudi je stvar. Nam bebcem prodajajo stvari. Oni cvetijo, mi venemo.
Verjamem, da podpirate križarske vojne. Pripadniki RKC menda morajo podpirati križarske vojne.
Si bila okupirana? Omejena v gibanju? So ti grozili v orožjem? Ti sploh ne veš, kaj je okupacija. Ker niso doživela okupirano Ljubljano. Ko je tvoj Mussolini res okupiral mesto in ga dal za bodečo žico. Si bila kdaj za bodečo žico?
Vi sploh ne veste, kaj je okupacija.[/quote]
Si bil(a) okupiran(a)? DA
Omejen(a) v gibanju? DA, precej časa smo preživeli v zakloniščih. Mi sicer ne, ker za nas to ni bila opcija…
So ti grozili v orožjem? DA, pravzaprav so celo streljali na nas
Primerjava med fašizmom (nacizmom) in JLA se mi zdi zelo primerna…
Si bila okupirana? Omejena v gibanju? So ti grozili v orožjem? Ti sploh ne veš, kaj je okupacija. Ker niso doživela okupirano Ljubljano. Ko je tvoj Mussolini res okupiral mesto in ga dal za bodečo žico. Si bila kdaj za bodečo žico?
Vi sploh ne veste, kaj je okupacija.[/quote]
Si bil(a) okupiran(a)? DA
Omejen(a) v gibanju? DA, precej časa smo preživeli v zakloniščih. Mi sicer ne, ker za nas to ni bila opcija…
So ti grozili v orožjem? DA, pravzaprav so celo streljali na nas
Primerjava med fašizmom (nacizmom) in JLA se mi zdi zelo primerna…[/quote]
A res, koliko časa si v pokojni Jugoslaviji preživela v zaklonišču? Več kot 10 dni.
Saj z vami fanatičnimi desničarji in domobranci se sploh ne da pogovarjat. Življenje v pokojni Jugoslaviji primerjati s fašizmom. Ja, blazni ste. Nimam besed.
Jaz se nisem čohala po riti, ampak moj glas ni pomagal. Če smo v NATu, še ne pomeni, da moramo pri vsaki neumnosti biti zraven. Mnogi so v NATu, pa niso vsi v Afganistanu.[/quote]
Nisem še slišal, da bi s ekakšen slovenski vojak pritoževal, ker je šel v Afganistan.Večina je vesela, ker dobijo to avanturo fajn plačano.
Preživeti EN dan ali ENO leto v zaklonišču zaradi agresije vojske je PREVEČ. In tudi če bi preživeli eno samo URO v zaklonišču, bi bila to OKUPACIJA. A če bi pa več kot 10 dni bi po tvojih merilih padli v “območje okupacije”? Licemersko.
Se opravičujem, ker sem primerjal JLA s fašizmom in nacizmom. Rdeči Khmeri in njihov diktatorski režim bi bila boljša primerjava.
P.S. Kako naj ti še dopovem, da piši v MOŠKI osebi, ko odgovarjaš na moje poste?
Tale ugotovitev je pa žebljica na glavico! A se je kdo vprašal, zakaj v SLO ni več tovarn, proizvodnih obratov, ampak rastejo takšni in drugačni trgovski centri z robo, ki so jo izdelali v drugih državah in celinah? Enostaven odgovor: ker so v letih po osamosvojitvi politiki in gospodarstveniki z roko v roki spravili skoraj vso proizvodno vejo gospodarstva v stečaj, delavce pa na cesto! Ne razumem, kaj zdaj nekateri jokajo in vpijejo – kje so pa bili takrat, ko so izginjale
tovarne, v katerih je bilo od nekaj sto do nekaj tisoč ljudi zaposlenih, ko so stroji, stavbe, oprema enostavno izpuhteli, kot da jih nikoli ni bilo. Kje je bil takrat Semolič & Co? Ko bi takrat tako rentačil, kot in še to počne s “pogajanji” (beri izsiljevanji) sedanje vlade, bi morda še danes imeli tovarne, s katerimi bi sami nekaj proizvedli in mi prodajali drugim. Morda, ne skoraj sem prepričana, bi danes bilo veliko več ljudi zadovoljnih, videli bi prespektivo, tako pa gledamo nova in nova vrata megacentrov trgovcev, ki nabijajo že kar nesramno visoke marže. Samo poglejte strukturo cene, kolikšen delež v ceni izdelka ima proizvajalec in koliko trgovec, pa jim še ni dovolj! Cene zvišujejo, mi pa kot ovce kupujemo vseeno, namesto da bi dejansko poiskali cenejše artikle in trgovce spametovali. Ampak, ko je pa najbolj komot za to kriviti in se jeziti na JJ & Co, kar pa potem kulminira tudi na takšnih mestih kot so tile in podobni forumi, samo sediš in tipkaš (bruhaš ogenj) na vse mogoče teme. In potem si srečen vsaj za nekaj časa! Pa smo res? Bo zato naslednji dan, mesec, leto, lepši? Mislim, da ne!
S tem se v celoti strinjam. V letih po osamosvojitvi je bila oblast v rokah DEMOS-a, kamor je spadal tudi JJ. Takrat so se dogajale največje lumparije, med drugim tudi se je tudi odločalo o (neuprevičenem) vračanju premoženja in še marsikaj drugega tudi. Kaj ima danes država od tega, da je bilo toliko premoženja vrnjeno recimo RKC? So izpolnili obljube? Zaposleni ohranjajo delovna mesta? A, seveda, tudi Litostroj se je takrat dogajal pa industrija v MB in še marsikaj.