Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Janša pravi, da je bila misija uspešna

Janša pravi, da je bila misija uspešna

Litostroj so unicili desnicarji z Duhovnikom na celo. On je bil krscanski demokrat (Peterletova stranka) in krscanski demokratib so ga pri unicevanju Litostroja podpirali.

Ironija je, da je nekaj dni nazaj Litostroj proslavljal 60 let. In je prisel Jansa pametovat. Gostili so se razni in prerazni. Ljudi, ki so v tem Litostroju pustili 40 let zivljenja (delo v livarni je zelo hudo), ni povabil nihce.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

v bistvu da,
ampak ne veš, za kaj se gre.

Meni pa samo to ni jasn, da je za vse kriva Demos-ova vlada, ki je vladala zelo kratek čas, napram 12 let trajajoči Drnovšek-Ropovi vladi!? Mar ni v njunem času pomrlo (številčno!) največ firm? Zakaj se mi zdi, da bi nekateri radi kar prezrli njun čas oz. ga celo olepšali?
Pa še to: iz vrst katerih struktur oz. političnih opcij so najbogatejši SLO državljani?
Slovenski spomin je zelo kratek ali pa ima luknje!

To misliš verjetno tisti Litostroj, ki je desetletja životaril z večno prenizkimi dotacijami, ki jih je prejemal za izplačilo mizernih plač. No pa saj drugega Litostroja niti ni bilo. To je tisti Litostroj, ki je v času “petletk” vlival litoželezne kocke s prostornino kubičnega metra in več, samo zato da so vodilni lahko Titu sporočali, koliko ton odlitkov so naredili.
Ja, take neumnosti so desničarji poskušali ustaviti, žal jim ni povsem uspelo, pa so delo dokončali Drnovškovi. Za njih pa še ni povsem jasno ali so levi ali desni.
Ni mi znano, da bi v Litostroju kdo pustil 40 let življenja. Niti z benificiranim stažem NE.

In zakaj naj bi na jubilejno proslavo vabili delavce? Saj so vendar dobili vse plačano, v tistih dobrih starih časih. Na proslavi ob 50-letnici ni pametoval Janša. Pa tudi takrat niso bili vabljeni livarji.

Ti v tvoji očitno kratki pameti (kar sodim po napisanem) ne veš kaj pomeni spoštovanje.

No in zato ti pojasnim: zaradi spoštovanja do delavcev bi bilo na mestu, da bi bili povabljeni na jubilejno proslavo.

A je to tako težko razumeti.

Vrabček piše se leto 2007,…zbudi se…iz komunističnega sna…

Naj se zbudi? Zakaj? Ker omenja spoštovanje do delavcev? Ah ja, seveda, tvoje geslo zanje je Ora et Labora. Sem pozabil. In ti praviš, da si v letu 2007.

Torej priznavaš, da so komunisti (za razliko od ….) spoštovali delavce.

Pa me daj razsvetli, v katerem snu pa ti živiš?

Torej priznavaš, da so komunisti (za razliko od ….) spoštovali delavce.

Pa me daj razsvetli, v katerem snu pa ti živiš?[/quote]

Seveda so jih spoštovali. Celo dovolili so jim, da jim ni bilo potrebno delati.

med njimi je bil tvoj stari ki ima sedaj dobro penzijo a ha ha

Primitivna in zgrešena trditev.

Moj stari oče je imel 40 let delovne dobe in dve leti je služil vojsko. Na začetku penzije je še 10 let honorarno delal. Oče pa še dela…

Naslednjič bom take opazke ignoriral, vsake tvoje naslednje izjave pa bom imel za manj kredibilne.

To misliš verjetno tisti Litostroj, ki je desetletja životaril z večno prenizkimi dotacijami, ki jih je prejemal za izplačilo mizernih plač. No pa saj drugega Litostroja niti ni bilo. To je tisti Litostroj, ki je v času “petletk” vlival litoželezne kocke s prostornino kubičnega metra in več, samo zato da so vodilni lahko Titu sporočali, koliko ton odlitkov so naredili.
Ja, take neumnosti so desničarji poskušali ustaviti, žal jim ni povsem uspelo, pa so delo dokončali Drnovškovi. Za njih pa še ni povsem jasno ali so levi ali desni.
Ni mi znano, da bi v Litostroju kdo pustil 40 let življenja. Niti z benificiranim stažem NE.

In zakaj naj bi na jubilejno proslavo vabili delavce? Saj so vendar dobili vse plačano, v tistih dobrih starih časih. Na proslavi ob 50-letnici ni pametoval Janša. Pa tudi takrat niso bili vabljeni livarji.[/quote]

Praznovali so 60 let, ne 50, kot ti pišeš.

Moja mama jih je pustila 36.

Moj pokojni dedek celih 40.

Moja pokojna babica 35 v zobozdravstveni ambulanti Litostroja.

Te zanima še kaj?

Aja, pa moja mama ni vlivala kock, da bi bil Tito srečen. Je kar lepo projektirala turbine za hidroelektrarne. Ne zato, da bi Tito bil srečen, ampak da ti še danes imaš elektriko. Malo spoštovanja, prosim. Je doživela tudi kar nekaj Duhovnikovega šikaniranja. Je doživela tudi 300 mark plače. Ali ko plače sploh ni bilo. Ja, 300 mark kot diplomiran strojni inženir. Na njeno srečo je izpolnila pogoje za upokojitev in se je rešila, preden so jo ugonobili. Dovolili so ji delati vsak dan do šestih zvečer, niso pa ji dovolili dobiti plačo več mesecev skupaj. Ne boš verjel, je leta 2005 dobila nekaj neizplačanih plač. Večine tako ne bo nikoli videla.

Moja babica tudi ni popravljala zob zato, da bi bil Tito srečen. Ampak zato, ker so ljudi boleli zobje. In so imeli svojo zobno ambulanto. Ni jim bilo treba hoditi privat in plačevati.

Dedek pa tudi ni vlival kock.

Sicer pa ti v Šiški lahko najdem še malo morje ljudi, ki so v Litostroju pustili 40 let življenja.

Joj, strašno.

Pol Maribora je pustilo desetletja življenja v Metalni, TAM-u…Pa je bilo komu mar, ko je šlo na tisoče teh ljudi v začetku 90-tih na cesto…Nobenemu..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Nikomur ni mar. Tak sistem imamo.

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

HALO!!! JLA je bila še kako okupatorska vojska! Kje si bil leta 1991? V JLA mogoče? Potem ti seveda JLA ni bila okupatorska… meni je še kako bila.[/quote]

V SFRJ smo bili NEODVISNI in SUVERENI na svoji zemlji! Slovenski predstavniki v Beogradu so zastopali neodvisno in suvereno republiko Slovenijo združeno v federacijo, DANES so slovenski Evroposlanci v Bruslju predstvniki buržuaznih strank in ne slovenske nacionalne države!!! Z vstopom v EU in NATO je Slovenije izgubila vso nacionalno suverenost! Tega dejstva se očitno ne zavedate zato zavestno lažete in blatite edino obdobje v zgodovini, ko Slovenci nismo bili hlapci!!!

No, v času SFRJ zagotovo nismo bili neodvisni. Skoraj največjo neodvisnost smo imeli v letih 1991-2004, najbolj smo bili pa na nek dan v decembru 1990.

Praznovali so 60 let, ne 50, kot ti pišeš.

Moja mama jih je pustila 36.

Moj pokojni dedek celih 40.

Moja pokojna babica 35 v zobozdravstveni ambulanti Litostroja.

Te zanima še kaj?

Aja, pa moja mama ni vlivala kock, da bi bil Tito srečen. Je kar lepo projektirala turbine za hidroelektrarne. Ne zato, da bi Tito bil srečen, ampak da ti še danes imaš elektriko. Malo spoštovanja, prosim. Je doživela tudi kar nekaj Duhovnikovega šikaniranja. Je doživela tudi 300 mark plače. Ali ko plače sploh ni bilo. Ja, 300 mark kot diplomiran strojni inženir. Na njeno srečo je izpolnila pogoje za upokojitev in se je rešila, preden so jo ugonobili. Dovolili so ji delati vsak dan do šestih zvečer, niso pa ji dovolili dobiti plačo več mesecev skupaj. Ne boš verjel, je leta 2005 dobila nekaj neizplačanih plač. Večine tako ne bo nikoli videla.

Moja babica tudi ni popravljala zob zato, da bi bil Tito srečen. Ampak zato, ker so ljudi boleli zobje. In so imeli svojo zobno ambulanto. Ni jim bilo treba hoditi privat in plačevati.

Dedek pa tudi ni vlival kock.

Sicer pa ti v Šiški lahko najdem še malo morje ljudi, ki so v Litostroju pustili 40 let življenja.[/quote]

Še enkrat: na 50-letnici ni pametoval Janša, pa delavci vseeno niso bili povabljeni na proslavo.

Dokaj normalno se mi zdi, da mame niso vlivale kock. Tonažo pa so v Litostroju vseeno pridelovali na ta način, pa če si še tako zatiskaš oči. Temu primerni so bili tudi rezultati, saj je Litostroj najmanj od leta 1966 živel od subvencij, verjetno pa če prej, vendar to ne bom trdil, ker zadevo pred tem letom preslabo poznam. Pa še to ni bilo dovolj, da bi imeli redne vsaj minimalne plače. Normalno, saj kock ni bilo možno prodati niti v Afriko. Litostroja s takim programom, ki ga je podedoval Duhovnik ne bi mogla rešiti ne on, ne Franc Leskovšek – Luka. France Tomšič je z delavci protestiral proti izkoriščanju davno preden je pričel v Litostroju s šikaniranjem spoštovani profesor.

Zahvali se tvoji mami za elektriko, ki jo očitno prav po njeni zaslugi dražje plačujem, kot bi jo, če bi turbine kupovali na zahodu, namesto da so se jih učili delati doma. No, pa saj niso bile slabe, le njihova cena ni mogla pokriti litoželeznih kock in kvadrov.

Delavcev, ki bi v Litostroju pustili 40 let ni bilo toliko, da bi jih preštel na prste ene roke. Sposobni pa smo dokaj hitro dobili bolje plačane službe. Saj veš, v socializmu je bilo tega menda dovolj. In vrabčki čivkajo, kako so v takrat delavce spoštovali. Človek bi skoraj verjel, če ne bi živel v tistem sistemu.

Te vojake, ki jih pošilja po svetu, naj raje zdaj pošlje v Železnike, da bodo pomagali sanirati škodo.

Pojdi ti tja kot prostovljec/prostovoljka.

Pojdi ti tja kot prostovljec/prostovoljka.[/quote]

Zakaj bi on/ona hodil tja, ko pa imamo vojsko? Cemu mi placujemo to vojsko, te vprasam? Izkljucno zato, da hodi po sledeh Bushevih krizarskih vojn? Ali morebiti tudi nekaj malega zato, da pomaga, ko so tezave v Sloveniji? Naloga vojske je, da pomaga ob naravnih nesrečah. Oni pa ti posljejo tja 50 vojakov. In se minister hvali, da jutri jih bo 100. Od toliksne vojske so uspeli pripeljati 50 ljudi? Lepo te prosim. 30 pa jih dol na Kosovu varuje eno nuno v samostanu.

http://shrani.si/files/slika9912aj5.jpg

New Report

Close