Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Janša še čaka na položnice

Janša še čaka na položnice

Poslanka Barbara Žgajner Tavš očita premieru napad na njeno osebno integriteto, čast in dostojanstvo. V Janševem kabinetu pravijo, da na položnice še čakajo.

Poslanka Lipe Barbara Žgajner Tavš očitno nadaljuje s svojo predvolilno kampanjo in neutemeljenimi ter žaljivimi očitki premieru Janezu Janši, pozablja pa na dejstvo, da do danes še vedno ni izpolnila svoje javne obljube v DZ, da bo premieru izročila obe položnici, ki ju je omenjala, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

S temi besedami so se odzvali na izjavo Tavševe, s katero poslanka zavrača navedbe kabineta predsednika vlade, da naj bi si osebi, o katerih je govorila v povezavi s socialnimi stiskami v Sloveniji, izmislila. Takšna “namigovanja” ocenjuje kot napad na njeno osebno integriteto, čast in dostojanstvo. Tavševa je prepričana, da se nanjo izvaja izjemen javni pritisk, saj naj bi predsednik vlade za komunikacijo uporabil medije.

Začetek zgodbe
Spomnimo, da je poslanka v poslanskem vprašanju konec aprila vprašala, kaj bo vlada storila, da bo preprečila padanje pokojnin. Da so te res nizke, je ponazorila s primeroma dveh starejših državljank, ki, kot je dejala, prejemata prenizko pokojnino. Premier ji je v daljšem odgovoru med drugim dejal, da je do konca tega mandata enak znesek od svoje plače pripravljen sam nakazovati obema državljankama, če mu poslanka izroči obe položnici. Hkrati jo je povabil, naj tudi ona stori enako.

Skrajno cinično in netaktno. Od obeh, od Janše pa še posebej. Bruh!

Kdaj je pa ona obljubila, da bo položnice dala Janši?

A bi jih morala, zato ker je Janša tako ukazal?

hehe, če je pametna jih zdej še ne bo dala, četudi jih morebiti ima.
Je pa najprej treba vprašat tud une upokojenke, če se strinjata, da gredo položnice k JJ a ne?

“Janši položnic ne dam, raje jih pojem!”
http://www.dnevnik.si/nedeljski_dnevnik/tema_tedna/317435

Sramota, da si Janša nabira volilne glasove na račun dveh revnih upokojenk, medtem ko je takih še 200 tisoč in nič ne stori za ostalih 200 tisoč, sramota! Kaj se bo pa izbolšalo pri ostalih 200 tisočih, ki imajo pokojnino nižjo od 400 eurov, če Janša plača položnice samo dvema? Nič, s tem je samo pokazal, da je vase zagledan debil, ki mu je malo mar za revni sloj!

Saj ni res , omenjaš neko javno obljubo? Koliko javnih obljub pa Janša ni izpolnil, ki jih je obljubljal leta 2004? hehe, ogromno! Pokojnine so nižje, kot leta 2004, če jo primerjaš z rastjo cen hrane, plače niso evropske, stroški so višji kot evropski, inflacija je trikrat višja kot evropska, dela ravno nasprotno, kar je obljubljal 2004…Mladina se seli iz Slovenije, šolan kader tudi, cca 200 tisoč mladih letno odide s trebuhom za kruhom, ta podatek nam pove ogromno o situaciji v Sloveniji! Vrtci so dražji, šole so dražje, tako šolske potrebščine, javni promet je dražji, hrana, storitve in še in še bi lahko našteval! Iz tega lahko sklepamo, da je Janez Janša zelo slabo vodil državo zadnja 4 leta!!!

Popravek 2 tisoč mladih letno, ne 200 tisoč, se opravičujem.

“Janši položnic ne dam, raje jih pojem!”
http://www.dnevnik.si/nedeljski_dnevnik/tema_tedna/317435%5B/quote%5D

Danes je nadaljevanje

“”Hej ljudje, radi se imejte!””
http://www.dnevnik.si/nedeljski_dnevnik/tema_tedna/319132

Pokojninski zakon je takšen kot je, sprejet je bil že kar daleč nazaj, in je za vse enak. Plače so takšne kot jih imamo, žal slabe a so to že ves čas. In če so plače slabe ne morejo biti pokojnine dobre. Dokler bodo sindikati pristajali na razne dodatke s katerimi se izboljšujejo plače ne gredo pa ti dodatki v pokojninsko osnovo, bo pač stanje takšno kot je. In to ne glede na to kdo bo v vladi. Ta je vsaj to popravila, da se pokojnine usklajujejo z plačami.

Pokojninski zakon je takšen kot je, sprejet je bil že kar daleč nazaj, in je za vse enak. Plače so takšne kot jih imamo, žal slabe a so to že ves čas. In če so plače slabe ne morejo biti pokojnine dobre. Dokler bodo sindikati pristajali na razne dodatke s katerimi se izboljšujejo plače ne gredo pa ti dodatki v pokojninsko osnovo, bo pač stanje takšno kot je. In to ne glede na to kdo bo v vladi. Ta je vsaj to popravila, da se pokojnine usklajujejo z plačami.[/quote]

pokojninska osnova, ne bo merilo za tvojo bodočo penzijo, vsi bomo na sociali.

zato naj enkrat že začno z reformo, plačevanje osnovne penzije (prvi steber) in kolikor lahko naj se polnita ostala dva stebra. Pa bomo morda imeli malo boljše penzije, ker si jih bomo sami priskrbeli. Vendar to velja le za tiste, ki še niso v penziji in tiste, ki imajo še precej časa, da si ustvarijo še dodatne stebre, vendar je takšnih ob takih plačah malo.

za upokojence, ki so to že, pa se mora zagotoviti normalno življenje z njihovimi prihranki, ki so jih dolga leta plačevali, ja.

Taševa mu je pa prinesla 160 položnic, nakaznic, izpiskov, a ni to sovolj, je hujši kot noj z glavo v pesku.

Za vse , katerih pokojnina je nizka , je ta trenutek edina možnost draginski dodatek oz. pomoč preko socialnih programov. Vendar pa bi bilo potrebno vzporedno tudi višati najnižje plače. Pokojninska reforma pa je v teku mislim da že vsaj 5 let če ne že več. Zato se vsako leto tudi spremeni oz. podaljša čas delovne dobe. Trenutno le za ženske.
Sem pa danes slišal na radiu, da je EU zaskrbljena zaradi prevelikih plač menedžerjev v podjetjih po Evropi.

janša se je samo odzval na izziv. Volilne glasove nabirajo tisti, ki “napadajo”, izzvani se samo odzivajo na provokacije.

janša se samo odziva na izziv. Volilne glasove nabirajo tisti, ki “napadajo”……………..

Pa še kako res je, Relika. Nenehno napadajo, provocirajo, izzivajo….povsod na medijih, oglejte sisamo ta forum oziroma pljuvalnik………
človek se vse pogosteje vprašuje, kdo in kakšni so ti ljudje, ki tako pljuvajo po vladi, ena najbolj poštenih vlad , ki smo jih kdajkoli imeli. Ni vse postlano z rožicami, a naredili bi veliko več, če jim opozicija ne bi tako nagajala in predvsem preko medijev, lagala in zavajala.
Vse pogosteje se mi zdi, da prejšnjo oblast pogrešajo le tisti, ki niso nikoli živeli pošteno, vedno so čakali, da bodo na lahkek način kaj prigrabili , razni priskledniki, potomci borcev, ki jih je čedalje več itd…itd…

Prejšnjo oblast pravgotovo ne pogrešajo Šrot, pa Bavčar, pa Kordež iz Merkurja, in tisti tajkuni, ki jim pri prejšnji vladi ni ratalo tako obogatet, ampak so ta podjetja uspeli “pokupit” šele pod to vlado.

ja reforma, ki podaljšuje delovno dobo in znižuje penzije, potrebno bi bilo uvesti manjšo obremenitev plač za ta naslov, da bi ljudje lažje vlagali.(mimogrede to reformo je obljubljal JJ; ah pa nič od tega)

seveda so prevelike povsod po Evropi, a pri nas so procentualno na najnižjo plačo najvišje.

ja reforma, ki podaljšuje delovno dobo in znižuje penzije, potrebno bi bilo uvesti manjšo obremenitev plač za ta naslov, da bi ljudje lažje vlagali.(mimogrede to reformo je obljubljal JJ; ah pa nič od tega)

seveda so prevelike povsod po Evropi, a pri nas so procentualno na najnižjo plačo najvišje.[/quote]

S tem ko se je začel manjšati davek na OD je bilo potrebno izpadli dohodek za proračun nekje nadomestiti. In tako je z vsemi olajšavami glede davkov. Če nekje zmanjšaš davek ga moraš drugje povečati ali pa uvesti novega. Zaradi staranja prebivalstva in s tem povečevanje števila upokojencev na račun aktivnega prebivalstva pa do sedanji sistem izplačevanja pokojnin ne bi zdržal kaj dolgo. Zato je pač potrebno uvesti razne načina varčevanja za našo pokojnino. Žalostno pa je da se je denar, zbran iz pokojninskih prispevkov, v prejšnjih desetletjih porabljal za vse kaj drugega kot za penzije. Zato pa sedaj blagajna živi od naših prispevkov praktično iz meseca v mesec. Zato da so podjetja lahko preživela se jim je prvo oprostilo plačilo prispevkov za pokojninsko in zdravstveno blagajno. In tega je bilo v preteklosti ogromno. Ker pa se napake vseh naših vlad pač kopičijo je bilo za pričakovati, da bo enkrat tega preveč.

Ni žalostno, da se je denar vlagal drugam, prav je tako. In tud tisti denar, ki se sedaj zbira v raznih tretjih pokojninskih stebrih se nekam naprej investira.

Žalostno je to, da od tam, kamor so investirali nič ne priteče nazaj v pokojninsko blagajno. Zakaj ne, je pa vprašanje politike vlade. Mogoče jim ustreza jamranje in izplačevanje čimmanjših pokojnin?

Današnji upokojenci so v preteklosti zgradili mnoga podjetja, (družbena lastnina).
Kar vlade še niso uspeli prodat in polastninit je še v Sodu in Kadu. A ne bi blo prav, da bi od teh dobičkov kaj prišlo v pokojninski sklad? Kaj meniš?

Ni žalostno, da se je denar vlagal drugam, prav je tako. In tud tisti denar, ki se sedaj zbira v raznih tretjih pokojninskih stebrih se nekam naprej investira.

Žalostno je to, da od tam, kamor so investirali nič ne priteče nazaj v pokojninsko blagajno. Zakaj ne, je pa vprašanje politike vlade. Mogoče jim ustreza jamranje in izplačevanje čimmanjših pokojnin?

Današnji upokojenci so v preteklosti zgradili mnoga podjetja, (družbena lastnina).
Kar vlade še niso uspeli prodat in polastninit je še v Sodu in Kadu. A ne bi blo prav, da bi od teh dobičkov kaj prišlo v pokojninski sklad? Kaj meniš?[/quote]

Denar je šel v polnjenje proračuna, in se je porabljal nenamensko zato pa je takšen minus na pokojninskem zavodu. Kar spomni se kako je vlada najemala kredite za krpanje lukne. Ko bi se ves denar vseh let stekal v pokojninsko blagajno in namenjal za pokojnine bi ga bilo sedaj dosti. Saj bi se lahko višek denarja investiral in s tem plemenitil.
Lahko da se motim, vendar se mi zdi, da se del denarja od kupnin steka v pokojninsko blagajno. Če se to ne dogaja pa bi se moral. Nisem pa pristaš tega, da bi bil državni pokojninski sklad lastnik delnic, če pa bi jih že imel pa ne bi smel imeti glasovalne pravice.

Na kakšen izziv se odziva? S čim ga je izzvala? Z realnostjo velikega števila ljudi v naši državi? Kje pa si zaznala poštenje naše vlade?

Upam, da bo Janša demantiral dejstvo, da ni verjel, da nekateri v naši državi tako živijo, ker si je/bo s takšnimi izjavami nakopal veliko sramoto, pa ne samo kot predsednik vlade. Imam ga za inteligentnega človeka in še zmeraj dvomim, da se je dejansko tako odzval kot poročajo mediji.

Na kakšen izziv se odziva? S čim ga je izzvala? Z realnostjo velikega števila ljudi v naši državi? Kje pa si zaznala poštenje naše vlade?

Upam, da bo Janša demantiral dejstvo, da ni verjel, da nekateri v naši državi tako živijo, ker si je/bo s takšnimi izjavami nakopal veliko sramoto, pa ne samo kot predsednik vlade. Imam ga za inteligentnega človeka in še zmeraj dvomim, da se je dejansko tako odzval kot poročajo mediji.[/quote]

ja prav zares, ta naš ubogi Janša, takšnega reveža pa že dolgo ne, pa še vsi so se zarotili proti njem vključno z mediji, ah titi nezadovoljni narod. V končni fazi naj ga pa zamenja ima enake možnosti, kot tisti, ki si v tujini režejo boljši kruh.

Ninej, kot strokonjakinja, pričakujem, da poveš kako bi ti rešila problem plač in pokojnin.

ej boss, saj me slediš, sem že veliko pisala o tem, če pa si spregledal pa povej, ti bom še enkrat na kratko razložila. Pa mimogrede, nalezla sem se ideje iz predvolilnega programa SDS, pa še dobro je zasnovana, a kaj ko sedaj nikogar več ne b riga, še najmanj JJ.

ej boss, saj me slediš, sem že veliko pisala o tem, če pa si spregledal pa povej, ti bom še enkrat na kratko razložila. Pa mimogrede, nalezla sem se ideje iz predvolilnega programa SDS, pa še dobro je zasnovana, a kaj ko sedaj nikogar več ne b riga, še najmanj JJ.[/quote]

Ja res je, marsikaj si že napisala. Pa mi lahko to še enkrat napišeš v kratkih točkah. Namreč, da bi to uredila potrebuješ denar, pa me zanima kako bi ga dobila in kako bi preprečila povišanje cen.

ej boss, saj me slediš, sem že veliko pisala o tem, če pa si spregledal pa povej, ti bom še enkrat na kratko razložila. Pa mimogrede, nalezla sem se ideje iz predvolilnega programa SDS, pa še dobro je zasnovana, a kaj ko sedaj nikogar več ne b riga, še najmanj JJ.[/quote]

Ja res je, marsikaj si že napisala. Pa mi lahko to še enkrat napišeš v kratkih točkah. Namreč, da bi to uredila potrebuješ denar, pa me zanima kako bi ga dobila in kako bi preprečila povišanje cen.[/quote]

ejejej, denarja je dovolj, treba ga je le pravilno porazdeliti, torej popolnoma nov plačilni sistem, hmmm a prav nobena vlada se tega ne upa, zakaj že, a.

za današnje upokojence je pa itak prepozno, zato mora država poskrbeti, da bodo dostojno živeli, vsi smo zapravljali njihov denar. Za delavce, ki so tik pred penzijo in nimajo več časa, bomo morali tudi poskrbeti, za tiste ki prihajamo pa že dolgo vemo, vsaj 20 let, da penzij za nas ne bo, vsaj takšnih kot naj bi bile in kolikor ulagamo v sklad, no če jih bomo sploh dočakali, ampak mi imamo še čas, da si priskrbimo, še kakšen dodaten vir penzije, vendar nam mora država to omogočiti, naj se skine z naših plač, naj zakonsko določi vsaj dokaj normalne plače (kako sem ti naoisala že zgoraj), da bodo imeli ljudje možnost vlagati še kam drugam in seveda razbremeni delodajalce, vsaj za tisti del, ki naj bi pripadal delovcu in s tem omogoči, da nam še oni kaj primaknejo k naši penziji. A bo dovolj, tako na hitro???

ampak začuda, JJ in njegovi vse to vedo, pa si ne upajo, hmmm le zakaj, kaj praviš bossek.

Odgovor je več kot samo enostaven. Ta sistem omogoča marsikateri privilegij, ki se ga ne upa ukiniti nobena vlada. Saj bi takoj zgubila naslednje volitve. Urediti je pač treba nek pregleden sistem DAJ-DAM, da se bo na pravem mestu vzelo in še na najbolj pravem dalo.
Ko si me že vprašala zakaj Janša ne popravi sistema ali mi lahko odgovoriš zakaj tega niso naredile prejšnje LDS-ove vlade?

Zato, ker je leta 2004 Janša to obljubil, zato smo glasovali zanj in menimo , da je to sedaj njegova dolžnost in seveda pogoj za nov mandat!

New Report

Close