Janša zopet pokleknil pred lastniki vikendov na HR
Če si cepljen ne rabiš tudi, če si samo enkrat greš lahko, samo 3 tedne mora miniti od prvega cepljenja.
[/quote]
ČE pa do tega pride, da bom lahk dol šla sam cepljena, pa lej, sm sposobna pa tud marsčesa. NOBEN nima PRAVICE me silt v neki kar nočm. Takrat bi se pa tud Hr odrekla, ampak UPAM, da to tega da bi lahk šla dol sam cepljena, ne pride. Pri teh BE.DAKIH se itak nikol ne ve. Res si želim da pravniki, tožilstvo…neki nardijo, da se zgodi Nurnberg in vse v AREST da odgovarjajo za vse kar so nam do zdej naredl in kar bodo še naumili.
Še o testiranju cincam če bi se sploh, CEPT se pa ZIHR ne mislm.
ČE pa do tega pride, da bom lahk dol šla sam cepljena, pa lej, sm sposobna pa tud marsčesa. NOBEN nima PRAVICE me silt v neki kar nočm. Takrat bi se pa tud Hr odrekla, ampak UPAM, da to tega da bi lahk šla dol sam cepljena, ne pride. Pri teh BE.DAKIH se itak nikol ne ve. Res si želim da pravniki, tožilstvo…neki nardijo, da se zgodi Nurnberg in vse v AREST da odgovarjajo za vse kar so nam do zdej naredl in kar bodo še naumili.
[/quote]
Tudi jaz se ne mislim cepit. Bom pa doma na dopustu. Big deal.
Pametno je to.Pojdi dol, zabavaj se, druži se, obvezno brez maske. Samo ne hodi več nazaj. Si že slišala, da lahko virus prenese tudi zdrava oseba? Zato je bilo jeseni tako hudo.
Ne bi razumela?
[/quote]
Pusti njo; ki ima glavi samo zato, da frizuro nosi, pa da voziček z “bêbeom” porine na prwhod za pešce najprej, da ji ustavijo….
Ne gre za ljubosumnost, ampak za neenakopravnost. Nekateri pač ne vlagamo v zidove in si dopust privoščimo bodisi z najemom, hotelom, avtodomom, …. Nam pač ne ustreza vedno prihajat na isto mesto. Pač nismo take budale kot vi.
Avtor – glede na to kakšen jamr je bil, da ne morejo it položnice plačat, je JJ še dolgo zdržal. Še vedno pa bo treba naredit hiter test (če nisi bil cepljen ali nisi prebolel Covid). Očitno to kar naenkrat ni več problem.
[/quote]
Kakšen debil res, če smo si v življenju nekaj ustvarili praviš, da smo budale. Hahaha kaj bolj debilnega razen seveda nategunskega virusa že dolgo nisem slišala. Veš, tudi mi gremo na dopust kam drugam, smo šli že avtodomom, letalom, ladjo, brez skrbi, četudi imamo vikend še vedno lahko gremo kam drugam. Kakšna pamet, da dol padeš.
Kakšen debil res, če smo si v življenju nekaj ustvarili praviš, da smo budale. Hahaha kaj bolj debilnega razen seveda nategunskega virusa že dolgo nisem slišala. Veš, tudi mi gremo na dopust kam drugam, smo šli že avtodomom, letalom, ladjo, brez skrbi, četudi imamo vikend še vedno lahko gremo kam drugam. Kakšna pamet, da dol padeš.
[/quote]
V bistvu so mi vsi neumni, ki se grejo kao neko ljubosumje in kdo je kao neki ustvaril. Men je to prov smešno. Zato ne maram več hodit na ta vaška srečanja po bajtah. Skos je blo samo to, kdo ma kaj za pokazat in kaj je kdo ustvaril. Jst nimam nič za pokazat, pa ne pomen da nimam denarja na banki. In?
P.s. Vem da je izven konteksta, ampak vsaj ni o koroni.
Ravno zaradi teh vikendašev nas Hrvati držijo za jajca.
[/quote]
To pa ne bo držalo! Imaš na desettisoče Slovencev, ki zvesto prav vsak poletni dopust preživijo na Hrvaškem oz. na njihovi obali, ki je res ena najlepših. Samo ti Slovenci gredo ponavadi vedno kam drugam, ker niso vezani na vikend.
Imaš pa seveda tudi take, ki nimajo vikenda, ampak hodijo vsa leta vedno v en in isti hotel v Poreču, en in isti apartma na Pagu ali en in isti kamp v Umagu.
Vsak ima pravico , da gre na dopust, kamor želi. Naj upošteva vse ukrepe, ki jih je treba. Država zadržati ne more nikogar oz. vsaj do zdaj se to še ni zgodilo.
UUUUuuu kakšen gnev, ljubosumnost. A ker si na socialni ali pa na minimalcu in ker nisi nič ustvarila v življenju tudi drugim privoščiš bedo? Debili ste, ki nikoli ne boste nič imeli, mi bomo pa vsak vikend hodili na Hrvaško in uživali.
[/quote]
Ne samo da bomo hodili na Hrvaško občasno, nekateri upokojenci-lastniki nepremičnine razmišljamo, da se tja preselimo za STALNO…
Mediteranska klima (v primerjavi s Slovenijo vsak dan 5 -10 stopinj višje temperature), mediteranska hrana (zjutraj ulovljena riba stane pri ribiču 2 ali 2,5 evra, kar niti ni pretirano.
V ljubljanski ribarnici pa 5,6, celo 8 evrov. 8 evrov ena riba ZA ENO OSEBO.
Poleg tega to NI GOJENA SVINJARIJA, ki jo ljubitelji rib dobimo v Šaprih in Hoferjih v Sloveniji.
Laško pivo pa se tudi dobi na Hrvaškem….
In rad bi videl korona (ali kakšen drug) virus, ki ob burji, ki tam včasih piha, leta po zraku in okužuje ljudi…
Ljubljana pa: gužva, kar nakaj možnosti, da se okužiš v BTC-ju, na mestnem busu, celo na Čopovi ulici.
In, vsaj v Ljubljani, pretežno nič kaj dober zrak. Danke schön za tako ponudbo, za tako življenje.
Pa še nepremičnine, vsaj v Ljubljani, dosegajo neverjetne cene. Ne da so cene zaradi korone padle, šle so GOR…
Garsonjera, niti ne v strogem centru Ljubljane, velika LE 13 kvadratov, je bila v hipu prodana za nekaj več kot 70.000 evrov… 🙂
[/quote]
Lej mi se ne bomo testiral temveč šli v karanteno.Parcela je velika,dela pa tudi dovolj,
Za kopati se pa še ni,ker je premrzlo morje.
Lej mi se ne bomo testiral temveč šli v karanteno.Parcela je velika,dela pa tudi dovolj,
Za kopati se pa še ni,ker je premrzlo morje.
[/quote]
Tud midva sva se tko odločila, to rundo bo tko.
Ko pridemo dol, gremo direkt v trgovino po nabavo za 10 dni, če bo vmes kej zmajkal imam tm cel kup prjaznih sosedov, pa dela imava midva tud še kr neki, tko da zdej ne bo tak problem zdržat teh 10 dni.
Tud midva sva se tko odločila, to rundo bo tko.
Ko pridemo dol, gremo direkt v trgovino po nabavo za 10 dni, če bo vmes kej zmajkal imam tm cel kup prjaznih sosedov, pa dela imava midva tud še kr neki, tko da zdej ne bo tak problem zdržat teh 10 dni.
[/quote]
Je tebi sploh jasno, kaj pomeni karantena? Iz meje naravnost v nepremičnino in 10 dni noter. Kakšna trgovina neki. Baba, si sploh lahko še bolj glupa?
Ne samo da bomo hodili na Hrvaško občasno, nekateri upokojenci-lastniki nepremičnine razmišljamo, da se tja preselimo za STALNO…
Mediteranska klima (v primerjavi s Slovenijo vsak dan 5 -10 stopinj višje temperature), mediteranska hrana (zjutraj ulovljena riba stane pri ribiču 2 ali 2,5 evra, kar niti ni pretirano.
V ljubljanski ribarnici pa 5,6, celo 8 evrov. 8 evrov ena riba ZA ENO OSEBO.
Poleg tega to NI GOJENA SVINJARIJA, ki jo ljubitelji rib dobimo v Šaprih in Hoferjih v Sloveniji.
Laško pivo pa se tudi dobi na Hrvaškem….
In rad bi videl korona (ali kakšen drug) virus, ki ob burji, ki tam včasih piha, leta po zraku in okužuje ljudi…
Ljubljana pa: gužva, kar nakaj možnosti, da se okužiš v BTC-ju, na mestnem busu, celo na Čopovi ulici.
In, vsaj v Ljubljani, pretežno nič kaj dober zrak. Danke schön za tako ponudbo, za tako življenje.
Pa še nepremičnine, vsaj v Ljubljani, dosegajo neverjetne cene. Ne da so cene zaradi korone padle, šle so GOR…
Garsonjera, niti ne v strogem centru Ljubljane, velika LE 13 kvadratov, je bila v hipu prodana za nekaj več kot 70.000 evrov… 🙂
[/quote]
Se strinjam pod pogojem, da ko vam zdravje zaškripa ne boste leteli v Ljubljano na zdravljenje.
Je tebi sploh jasno, kaj pomeni karantena? Iz meje naravnost v nepremičnino in 10 dni noter. Kakšna trgovina neki. Baba, si sploh lahko še bolj glupa?
[/quote]
Ni potrebno biti v hiši zaprt 10 dni.Lahko bomo cel dan zunaj saj je parcela ogromna in zagrajena.Brez sosedov.
Mi pa ni lepo,da žališ Južno saj ni nič takega napisala!
Bomo leteli, bomo! Pa še kako bomo leteli. Naravnost na urgenco, ali v UKC.
Če smo že plačevali 30, 40, celo 50 let in tudi več prispevke za zdravstvo (obvezno, dodatno zavarovanje in še kaj), bomo seveda, ko bo potrebno, to tudi IZKORISTILI.
Pa če se od togote takoj postaviš na trdega kur.tza. Na mehkega se žal ne moreš…
[/quote]
Halooo, jst sm zdrava. Ko bom pa kdaj kakorkol bolna, se bom pa sama notr zaprla. Ti pa če te strpajo v karanteno, deli kar čš.
Sploh bomo pa vidl, če sploh dobimo karanteno, lahk tud policaj na Hr meji sam zamahne z roko in gremo dalje 🙂
Ni potrebno biti v hiši zaprt 10 dni.Lahko bomo cel dan zunaj saj je parcela ogromna in zagrajena.Brez sosedov.
[/quote]
Jaz bi za kršitelje karantene dal kazen 4.000€. Če pa ne razumejo, pa bi to dal kot oteževalno okoliščino in ne olajševalno, ter bi jim dodal še psihoterapijo in test opravilne sposobnosti.
Očitno Južna ne razume, da karantena pomeni pot diretno v karantenski objekt, ne pa da greš vmes malo v trgovino, pa še kam…
In potem distanca najmanj 2m do vseh, ki niso s teboj skupaj v karanteni. Seveda vsi tisti, ki imajo stik z osebami, ki so obolelele ali v karanteni, morajo tudi sami ostati v karanteni 10 dni.
[/quote]
Ne morem ti pomagat, če ti ni lepo. Meni pa ni lepo, da bo ženska z odločbo o karanteni v rokah odkorakala naravnost v trgovino po zalogo za 10 dni. Zakon predvideva, da od trenutka, ko dobiš odločbo o karanteni, greš po najkrajši poti do naslova bivališča in se tam izoliraš. Ne pa med folk v trgovino.
Ne morem ti pomagat, če ti ni lepo. Meni pa ni lepo, da bo ženska z odločbo o karanteni v rokah odkorakala naravnost v trgovino po zalogo za 10 dni. Zakon predvideva, da od trenutka, ko dobiš odločbo o karanteni, greš po najkrajši poti do naslova bivališča in se tam izoliraš. Ne pa med folk v trgovino.
[/quote]
Hihihi kdaj sem pa napisala,da nam ni lepo?
Ne razumem,zakaj ste toliko preplašeni.
[/quote]
Kakšne karantene neki? Zaradi česa že? Resno, zaradi česa? Zaradi enega nategunskega testa, na katerega so pozitivni papaja, kivi in kokakola?
“Pozitivni” brez vsakih simptomov so ZDRAVI ljudje in nihče, nihče nima pravice jim omejevati gibanja.
Na vsako karantensko odločbo se sproži VARSTVO ZAKONITOSTI in je zadeva rešena.