Najdi forum

Splash Forum Politični čvek JANŠEV SVETILNIK JE

JANŠEV SVETILNIK JE

v resnici Blairov.

Govor predsednika vlade naproslavi ob dnevu državnosti leta 2006 je plagiat govora Blaira.

S tem predsednik vlade gospod J. J. ni ukradedl le besed, temveč tudi dejanja. In to dejanja, ki očitno niso in ne sodijo k slovenski stvarnosti (Citirano Marcel Štefančič, Dnevnik 21. 6. 2008). Objavili tudi drugi mediji.

Nedavno nazaj sem prebrala “da je ta naš predsednik vlade JJ” tako pamten, da govorov sploh ne piše, govori kar iz glave (citiram: en mal men).

In kaj porečete na to?

Ali je takšen človek (s takimi in še bolj nizkimi ) vreden našega zaupanja še naprej?

Moje mnenje NE.

Ja še nekaj dni nas loči od dneva Državnosti 2008.

JJ ma sam petrolejko!!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Ah, naj že pride tisti september!!! Da bo končno konec tega mračnega obdobja in nam bo zasvetilo sonce upanja, blaginje in obilja. Resnično se veselim, da bodo cena padle, plače poskočile, brezposelnost izginila, demokracija končno zacvetela… ampak res komaj čakam!

Pa še petroleja mu zmanjkuje.

Star pregovor: “kdor čaka, dočaka”. Saj boš tudi ti. Nič bat.

he, he…..

Jaz tudi čakam…če nič drugega, bo izginilo nekaj nagravžnih ksihtov in občutek zatunstanosti in mračnjaštva…če nič drugega.

Jaz tudi čakam…če nič drugega, bo izginilo nekaj nagravžnih ksihtov in občutek zatunstanosti in mračnjaštva…če nič drugega.[/quote]

No ja, ksihti me pravzaprav čisto nič ne brigajo in motijo. Tudi “občutek zatunstanosti in mračnjaštva” me ne gane. Naj kar bo. Ampak, ljudje, BOLJE MORA BITI!!! PLAČE MORAJO BITI VIŠJE!!! BREZPOSELNOST MORA IZGINITI!!! UPOKOJENCI MORAJO Z VEDRIMI OBRAZI ČAKATI V BANKAH!!! ČASOPISI MORAJO BITI POLNI SAMIH POZITIVNIH NOVIC!!

To pričakujem od naslednje vlade. Katerekoli. Vseeno.

Navadno politikom pišejo govore drugi, oni jih samo preberejo,seveda pa vse kikse potem ljudstvo pripiše govorcu in ne piscu.Niti kralj ljudskih src Kučanov Milanček si jih ni pisal sam.

Kaj ima pri tem, da je JJ ukradel govor drugega državnika in ga pripisal sebi, Milan Kučan?

V vsem času njegovega (Kučanovega Milančka) predsednikovanja ni bilo nikoli nič slišati o tem, da bi kdaj “plonkal” kaj šele ukradel kak govor.

Če imaš ti kakšne bolj točne podatke o tem, pa napiši oziroma bolj podrobno pojasni primerjavo, ki si jo navedla.

Ne vem, kaj je v mojem pisnaju tako zapletenega, da človek ne bi mogel razumeti poante ali bistva. Ta je: tako kot veliki večini govorcev pišejo tudi Janši govore drugi. Marsikdaj govorec “svoj” govor prvič vidi in prebere na prireditvi zato mu lahko pisec besedila podtakne kakršen koli umotvor — namerno ali morda zaradi svoje neveščosti.Pozorno prisluhni, kako se marsikomu branje zatika. Pogosto pomislim, da bi se govornik, če že ne zna povedati nekaj besed “iz glave”, lahko vsaj brati naučil.
Za Kučana seveda ni bilo slišati, kdo si je pa drznil kaj pripomniti. Sicer pa je imel odličnega pisca govorov, ki obvlada pisno besedo in je tudi sam odličen govornik.

Janša pravi, da si ključne govore piše sam. V (vsaj) enem primeru se je, tako kot pred časom Mojca Mavec, zatekel k prepisovanju. Morda je bil tudi on v časovni stiski, pa si je pomagal na ta način.

Ko bi vsaj prekosil original, madona…tko pa…
Prevedel mu ga je pa kdo drug, ker angleško zelo slabo govori. Verjetno revež niti ne bi vedel, da je dobil prevod, čeprav da bi mu kdo predvajal original. Džizs!

“Eno je človek in drugo je mona” (prosto po Mlakarju)

Ni še konca, danes še tole pišejo.

Večer: Janševo sprenevedanje je samo še dokaz več, da je bob leta 2006 šel v neprave roke.
http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/333850
http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/328328
http://www.dnevnik.si/debate/komentarji/333737

Pa res ne moreš s svoje kože Prababi.

Naj te razžalostim, sploh ne odpiram.

hehehe, če ne ti pa veliko drugih in zaradi teh drugih je vredno.:)

Seveda ne odpiraš, ker nočeš brati, preveč popravici pišejo!

Ej bica ne posiljuj nas s komunistično propagando…
In ne razlagaj mi štole o pravici, kaj šele resnici…to komunajzarji sploh ne poznate, niti nimate moralne pravice o tem razpravlat! FUJ

AVSENIKI IN GOVEJA ŽUPCA, TO SMO PRAVI SLOVENCI:-)

hja, kaj pa imajo komunisti s temi linki, ki jih je pripopala, a?

dejstvo je, da se je podpisl kot avtor pod nekaj kar ni njegovo in si s tem prislužil nagrado.

Pod kaj se je podpisal? Dej zresen se že enkrat. Bil je samo govor in je pač uporabil on ali pa tisti ki mu ga je pisal, del drugega govora. Ne vem kako lahko sploh pišeš tukaj gor, saj vendar uporabljaš besede, ki sem jih jaz uporabil. Le kako si upaš, ti, ti.

Pod kaj se je podpisal? Dej zresen se že enkrat. Bil je samo govor in je pač uporabil on ali pa tisti ki mu ga je pisal, del drugega govora. Ne vem kako lahko sploh pišeš tukaj gor, saj vendar uporabljaš besede, ki sem jih jaz uporabil. Le kako si upaš, ti, ti.[/quote]

govor za katerega je kot avtor (podpisan), dobil nagrado, to pa ni prav, al kako in je zate orav ker je to JJ.

Pod kaj se je podpisal? Dej zresen se že enkrat. Bil je samo govor in je pač uporabil on ali pa tisti ki mu ga je pisal, del drugega govora. Ne vem kako lahko sploh pišeš tukaj gor, saj vendar uporabljaš besede, ki sem jih jaz uporabil. Le kako si upaš, ti, ti.[/quote]

govor za katerega je kot avtor (podpisan), dobil nagrado, to pa ni prav, al kako in je zate orav ker je to JJ.[/quote]

Govor je bil povedan in Večer ga je izbral med ponudbo ostalih govorov. Saj ga ni nihče poslal. Na tak slišan način se izbirajo tudi ostale izjave politikov. se pač novinarju zdi zanimiv za bralce, pa na kakršni koli že način. To je pač napaka organizatorja te nagrade ker ga je pač izbral. Sam če bi to Pahor dobil se nobeden ne bi usajal ker pa je to Janša je pač treba zagnat cirkus.

govor za katerega je kot avtor (podpisan), dobil nagrado, to pa ni prav, al kako in je zate orav ker je to JJ.[/quote]

Govor je bil povedan in Večer ga je izbral med ponudbo ostalih govorov. Saj ga ni nihče poslal. Na tak slišan način se izbirajo tudi ostale izjave politikov. se pač novinarju zdi zanimiv za bralce, pa na kakršni koli že način. To je pač napaka organizatorja te nagrade ker ga je pač izbral. Sam če bi to Pahor dobil se nobeden ne bi usajal ker pa je to Janša je pač treba zagnat cirkus.[/quote]

ma ja veš da, veselo se je smejal, ko je prejemal nagrado in se zahvalil vsem, ki so glasovali zanj. Pa res no ta ubogi JJ, kamor pogleda vsi ga napadajo, res mu je za znoret.

Bos, če bi bila zunaj vročina, bi človek pomislil, da ti je udarilo v glavo. Tako pa glede na vremenske razmere, lahko samo ugotovim, da pač nimaš čisto razčiščenih pojmov. In to ne samo v konketnem primeru. Ko človek bere tvoje “veleumnosti”, ki jih kracaš po tem forumu…. jaz (čisto moje osebno mnenje), bi kar rekla, da si zaposlen na enem izmed ministrstev. In seveda si šef. Mogoče si pa ti kaj takega napisal, ubogi JJ pa prebral. Čisto mogoče…..

Govor je bil povedan in Večer ga je izbral med ponudbo ostalih govorov. Saj ga ni nihče poslal. Na tak slišan način se izbirajo tudi ostale izjave politikov. se pač novinarju zdi zanimiv za bralce, pa na kakršni koli že način. To je pač napaka organizatorja te nagrade ker ga je pač izbral. Sam če bi to Pahor dobil se nobeden ne bi usajal ker pa je to Janša je pač treba zagnat cirkus.[/quote]

ma ja veš da, veselo se je smejal, ko je prejemal nagrado in se zahvalil vsem, ki so glasovali zanj. Pa res no ta ubogi JJ, kamor pogleda vsi ga napadajo, res mu je za znoret.[/quote]

Tudi ti bi se smejala pred kamerami ob prejemu priznanja če bi bila politik. Bi pa rad prebral pravila za nominiranje.

Nak,si udarila zelo mimo. Pa mi razloži v čem sem se zmotil.

New Report

Close