Jastog
Zivjo Tyra,
ne kupila ga še nisem, v našem mestu imamo tako malo ribarnico ampak v njej dobiš dobesedno vse, če kaj nimajo, se da pa vse naročit. Midva s fantom poskušava vse sorte rib, školjk, rakcev,…., ampak jastoga pa še nisva jedla, jedla sva samo meso jastoga v slanici—->the best, ampak to ni to in midva sva rekla, da bova kupila celega in pripravila. Sem že spraševala trgovko v ribarnici, pa pravi, da je priprava kar zakomlicirana. Cena je rekla, da je čisto odvisna, se pa giblje tam nekje od 5.000 sit do 10.000.
Verjetno bo za prvič najoblje, da ga naročiva v kaki dobri restavraciji. In kaka je cena , če ga naročiš zunaj? A dobiš celega,..kako pa ga ješ, dobiš kakšne klešče, žličke, ali kaj takega?
Hvala za nasvete in Lp
TaNiTa
Uffff drago je…na morju in v Ljubljani smo dobili najvecje jastoge, cena se je gibala okoli 30 000 sit…jedli smo pa trije.sam je bil pa velik.drago je kt svinja:)) sori izrazu…sedaj pa hodimo v restavracijo, kjer poznamo lastnika in da bolj poceni:)
zdaj ne vem kako si mislila? domov narociti ali tam pojesti? no tam ti seveda dajo velike “klesce” ( taksne, kot jih dobis pri skampih, samo da so vecje)…sicer jepa packarija, se ne mors lih finega delat:))) jaz ga jem kar pretezno z rokami, edino ce je lep kos mesa, ga jem z vilico in nozem..
aja iz omake pa naredijo buzaro…sej ves..omaka s rezanci..super!!!!!
v glavnem zanimivo je, da nasprotno kot pri skampih, je pri jastogu rep se najslabsi..ceprav je tudi ta dober..stvar okusa najbrz…
Lp