Najdi forum

Jastog

Ali zna kdo pripravit jastoga, kaj vse razen repa se poje?

Lp
TaNiTa

Hm, jaz doma se nikoli nisem kuhala, ga pa jem po gostilnah in se je skoraj vse..klesce so ful dobre..ce mene uprasas je rep se najbolj elasticen..super jed je jastog, samo je malo drag…
a si ga kupila na ribji trznici ali kaj? kolikopa stane?
recepta zal nimam…
LP

Zivjo Tyra,

ne kupila ga še nisem, v našem mestu imamo tako malo ribarnico ampak v njej dobiš dobesedno vse, če kaj nimajo, se da pa vse naročit. Midva s fantom poskušava vse sorte rib, školjk, rakcev,…., ampak jastoga pa še nisva jedla, jedla sva samo meso jastoga v slanici—->the best, ampak to ni to in midva sva rekla, da bova kupila celega in pripravila. Sem že spraševala trgovko v ribarnici, pa pravi, da je priprava kar zakomlicirana. Cena je rekla, da je čisto odvisna, se pa giblje tam nekje od 5.000 sit do 10.000.

Verjetno bo za prvič najoblje, da ga naročiva v kaki dobri restavraciji. In kaka je cena , če ga naročiš zunaj? A dobiš celega,..kako pa ga ješ, dobiš kakšne klešče, žličke, ali kaj takega?

Hvala za nasvete in Lp
TaNiTa

Če želiš bom vprašal kuharja! Sestra ima oštarijo vendar ti lahko šele v pon povem!

lp

Uffff drago je…na morju in v Ljubljani smo dobili najvecje jastoge, cena se je gibala okoli 30 000 sit…jedli smo pa trije.sam je bil pa velik.drago je kt svinja:)) sori izrazu…sedaj pa hodimo v restavracijo, kjer poznamo lastnika in da bolj poceni:)
zdaj ne vem kako si mislila? domov narociti ali tam pojesti? no tam ti seveda dajo velike “klesce” ( taksne, kot jih dobis pri skampih, samo da so vecje)…sicer jepa packarija, se ne mors lih finega delat:))) jaz ga jem kar pretezno z rokami, edino ce je lep kos mesa, ga jem z vilico in nozem..
aja iz omake pa naredijo buzaro…sej ves..omaka s rezanci..super!!!!!
v glavnem zanimivo je, da nasprotno kot pri skampih, je pri jastogu rep se najslabsi..ceprav je tudi ta dober..stvar okusa najbrz…
Lp

Hvala za nasvete, Sharkon, tebe pa bi prosila,če bi res vprašal za recept, pa mogoče tudi kako ga je treba očistiti. Hvala in lepe praznike!

T.

New Report

Close