Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev javna dela z begunci – jutri razgovor na Vrhniki

javna dela z begunci – jutri razgovor na Vrhniki

Vabljena sem jutri na razgovor za javna dela z begunci, pomoč RK in Karitasu.
Ve mogoče kdo, kje se bo delalo in kaj točno? Delo potrebujem, delala bi kar koli, samo da je plačano, se pa bojim, da če gre za delo nekje ob meji, da bomo Ljubljančani zaradi prevoznih stroškov odpadli…

Včeraj je bilo po tv, da je več ljudi iz Ljubljane, ker bodo tudi tam vzpostavili ali centre ali kaj. Tako je tudi prav, zakaj bi bili begunci samo na periferiji.

Skrbi me, ker se v zvezi s temi javnimi deli oglašate same ženske. Ali to pomeni da tudi pozive v glavnem dobivajo večinoma ženske? To se mi zdi s strani pristojnih služb diskriminatorno in neodgovorno.

Mislim, da se kar same javijo.
Sicer pa je bilo rečeno, da v kolikor to delo zavrneš, ne bo nobenih sankcij.

Glede na to da imaš na Vrhniki in da je center na Vrhniki stalno poln lahko da bodo dela potekala tudi tam. Ne vem stalno poročajo o tem da potrebujejo nove prostovolce, ne vem pa kako je z javnimi deli.

Sicer pa je bilo rečeno, da v kolikor to delo zavrneš, ne bo nobenih sankcij.[/quote]

Gospa pravi, da je bila vabljena, torej sklepam, da se ni sama javila? Ali pa narobe sklepam?

Kje se lahko javim, ce bi rada delala oz pomagala tudi sama?

dela se že po tradiciji delijo na moška in ženska…..tu ni kaj debatirat o diskriminaciji….tako, kot so ženska dela na CSD, v sodstvu, šolstvu, zavodu za zaposlovanje, ZZZS in še marsikje, tako so moška dela v gradbeništvu, rudarstvu itd…za čistit moški nikoli niso bili….žal…..tako, da punce, glavo pokonci, tako, kot moški nima šanse na CSDju in še kje, tako naj je nima niti tu.
Ve bi diskriminacijo furale samo tam ko vam paše, a ne???

Totalna bedarija, poleg tega ti pa varnostnega vidika izgleda ni vredno komentirati!?

kakšen varnostni vidik? a moške pa lahko nalomijo in posilijo al kako? a nismo enakopravni, enakovredni ali kar že? ker je svinjarija, naj delajo moški, babe bodo pa v ozadju pakirale lanč pakete in rezale čebulo za golaž al kako?

O tem pravzaprav govorim, da glede na objave tule na MON-u sumim, da pozivajo v glavnem ženske, vsaj oglasil se ni še noben moški.

Po drugi strani pa, med vsemi novicami o posilstvih s strani migrantov, ki so uspele pricurljati v javnost mimo medijev, še nisem zasledila da bi bil posiljen kak moški. Tudi če uspeš najti kak primer, bo procentualno še vedno več primerov posilstev žensk.

kaj so že koga posilili?

Se opravičujem, bi se morala jasneje izraziti, mislila sem na posilstva, ki so se zgodila v Italiji, Nemčiji itd. Za pri nas ne vemo, ni še nihče poročal.

Sicer pa je bilo rečeno, da v kolikor to delo zavrneš, ne bo nobenih sankcij.[/quote]

Gospa pravi, da je bila vabljena, torej sklepam, da se ni sama javila? Ali pa narobe sklepam?[/quote]

Kot sem napisala že zgoraj: tole javno delo lahko odkloniš in ne bo sankcij. Je ženska zadnjič lepo povedala po TV.

Ce je 99% pisocih na MONu zensk, je precej normalno, da se v zvezi s cim ze pac oglasajo v glavnem zenske. Tistih par moskih, ki tukaj pise pa, ce je kateri dobil poziv, ima verjetno lastno mnenje in ne rabi tujega.

Točno tako.
Za en begunski center vem, da je bilo tako. Gre nepovabljen gost (migrant) na wc in se podela na tla zraven školjke, potem pa pokliče osebje, da za njim počisti.
“Ubogi” paraziti so v glavnem take sorte.

Delam z begunci že tri tedne.
Prestolnici najblizji centri so Vrhnika, Logatec…
Zakaj sam ženske vabijo, ne vem. Vem, da je na terenu moških ogromno – vojska, policija itd. Slednja bo pripeljala še več žensk, ker imajo težave pri osebnih pregledih. Namreč ženskam in otrokom ni prav, da trenutno jih pregledujejo moški in tu nastajajo konflikti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close