Javna dražba
Kako poteka javna dražba nepremičnin?
Bi mi lahko nekdo, ki je postopek že dal skozi napisal potek vse od objave oglasa, javljanja na oglas, ogleda, dražitve in nakupa v primeru najvišje ponudbe?
Banka za te zadeve da kredit enako, kot bi ga za nepremičnine na prostem trgu?
Napišite vse pasti in posebnosti takega nakupa, prosim lepo, ker nimam pojma, kako poteka in če naj se tega sploh lotim.
Nekaj že vem o pijavkah, ki hočejo, da se jim plača, da ne bodo dražili. Tega nimam namena plačati – to pomeni, da bodo pijavke dražile in v primeru prevelike cene zame ostale z najvišjo ponudbo. To mi ni nijabolj jasno, na kakšen način izsiljujejo in zakaj naj bi me motilo, če bo nekdo ponudil več, kot nameravam jaz.
Zanimam pa se za nakup stanovanja, ki je že zdaj prazno, da ne bo kdo v luft skakal
Prijaviš se na javno dražbo, plačaš do roka 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vrednosti in potem dobiš na dražbi list s svojim imenom. Vse je potem odvisno koliko je interesentov. Tako je bilo za stanovanja Savski breg, Stanovanje, ki sem ga vplačala je imel izklicno ceno 80 tisoč, prodano je bilo za 120 tisoč. Če ne uspe, dobiš vplačan znesek v roku 3 dneh vrnjen.
Za tako stanovanje ravno tako dobiš kredit. Za ogled se zmeniš s tistim, ki objavi javno dražbo, nekateri to celo računajo. Savski breg je imel dan odprtih vrat.
Ni nobenih pasti, le da je stanovanje prazno, ker ni prijetno nekoga metati ven.
Najlepša hvala. Zala, si ti morala koga podkupiti, da je dal mir? Pravkar sem si ogledala prispevek na to temo in so menda pijavke na treh od štirih dražbah. In kaj naredijo, če jih zavrneš? Dražijo in kaj potem, ko imajo oni ponujeno najvišjo ceno? Ker menda niso imeli namena kupiti al kako?
Kako pa se razlikuje zavezujoče javno zbiranje ponudb?
Tam si stanovanje ogledaš, podaš svojo ponudbo in če je najvišja, je tvoje in to je to?
Prvo je treba ločiti med dražbami stanovanjskega sklada in sodnimi dražbami zaradi dolgov in posledično zaplembe nepremičnine, potem je tukaj še vprašanje, je to prva dražba ali jih je bilo že več neuspešnih.
Pri licitiranju stanovanjskega sklada ni pijavk ker jih nakup ne zanima, cena je kljub ugodni še vedno previsoka za ustvarjanje nekega dobička kar je njihov cilj.
Pri sodni prodaji in če je to druga licitacija kar pomeni da je cena polovico nižja od prve licitacije pa se pojavijo te vaše pijavke ampak mora biti nepremičnina res vrhunska na zanimivi lokaciji in s veliko nižjo ceno od tržne, ampak tudi tu pijavke ne gredo s ceno v nebesa ker imajo zopet neko svojo računico in ne bodo licitirali veliko višje od začetne cene ker se jim ne splača, oni kupujejo za preprodajo in ne za svoj dom.
To kako se zainteresirani zmenijo ker sta morda samo dva je tisto pravo kar vi mešate pri teh licitacijah, ljudje kupujejo nepremičnino zaradi prodaje in dobrega zaslužka in takih je kar nekaj in oni se zmenijo, danes kupim to hišo jst za +5-10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nad isklicno ceno ti boš pa uno u ??? kupil in jst ne bom navijal cene, pa sta ali so zmenjeni, hišo, ki je itak močno podcenjena zato, da se jo proda in povrne upnikom ocenijo na 200 000 ( vredna je 300 000) ker prva licitacija ni uspešna ( redko da je ) se na drugi prodaja po polovični ceni 100 000 in nekdo od pijavk ponudi +5000 drugi tisti, ki jo bo kupil pa +10 000 in hiša je prodana, pijavka doda še malo kozmetičnih olepšav in da hišo v prodajo za 250 000, še vedno pod ceno ampak s lepim zaslužkom, tako se ti gospodje menijo in služijo denar.
Prvo je treba ločiti med dražbami stanovanjskega sklada in sodnimi dražbami zaradi dolgov in posledično zaplembe nepremičnine, potem je tukaj še vprašanje, je to prva dražba ali jih je bilo že več neuspešnih.
Pri licitiranju stanovanjskega sklada ni pijavk ker jih nakup ne zanima, cena je kljub ugodni še vedno previsoka za ustvarjanje nekega dobička kar je njihov cilj.
Pri sodni prodaji in če je to druga licitacija kar pomeni da je cena polovico nižja od prve licitacije pa se pojavijo te vaše pijavke ampak mora biti nepremičnina res vrhunska na zanimivi lokaciji in s veliko nižjo ceno od tržne, ampak tudi tu pijavke ne gredo s ceno v nebesa ker imajo zopet neko svojo računico in ne bodo licitirali veliko višje od začetne cene ker se jim ne splača, oni kupujejo za preprodajo in ne za svoj dom.
To kako se zainteresirani zmenijo ker sta morda samo dva je tisto pravo kar vi mešate pri teh licitacijah, ljudje kupujejo nepremičnino zaradi prodaje in dobrega zaslužka in takih je kar nekaj in oni se zmenijo, danes kupim to hišo jst za +5-10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nad isklicno ceno ti boš pa uno u ??? kupil in jst ne bom navijal cene, pa sta ali so zmenjeni, hišo, ki je itak močno podcenjena zato, da se jo proda in povrne upnikom ocenijo na 200 000 ( vredna je 300 000) ker prva licitacija ni uspešna ( redko da je ) se na drugi prodaja po polovični ceni 100 000 in nekdo od pijavk ponudi +5000 drugi tisti, ki jo bo kupil pa +10 000 in hiša je prodana, pijavka doda še malo kozmetičnih olepšav in da hišo v prodajo za 250 000, še vedno pod ceno ampak s lepim zaslužkom, tako se ti gospodje menijo in služijo denar.[/quote]
Zdaj pa bolj razumem. Tudi oni bi kupili, ampak se jim ne gre tako zelo in tudi odstopijo, če se jim tako splača.
Dražba, ki jo ciljam, je pa s kontaktno osebo ravnateljice neke šole, tako da ne vem, če je zaradi dolgov ali državna zadeva. Je pa izklicna cena cca 60-70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tržne po moji oceni.