Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek javna razsvetljava

javna razsvetljava

Pozdravljeni, zanima me ali obstaja kakšna možnost, da odstranijo luč javne razsvetljave iz lastniške hiše.
Ker smo na vrhu naredili stanovanje ni šlo drugače, kot da smo spalnico dali na tisto stran, kjer je javna razsvetljava.
Saj vse lepo, samo počutim se kot piščanec, da o tem da moram spati s spuščeno ruleto niti ne govorim.
Poleg tega imam še polno mrčesa v sobi.
Lani sem jih kontaktirala, da so prišli prebarvat drog, saj mi je rja kapljala na moj nov avto. To so naredili in hkrati tudi zamenjali luč, ki naj bi bila bolj ok. Pa vseeno, jaz imam skoz dan.
Aja, samo mi imamo luč na naši hiši, vsa ostala razsvetljava je na drogovih, ki niso na/ob hiši.
Smo pa na koncu ulice.
Ali imam sploh kakšno pravico, da mi odstranijo luč iznad postelje?

Hvala vsem za nasvete.

ali ne moreš kar odstranit žarnice?
ali ste dobili kakšen denar, da imate javno luč na privat hiši?

Nič nismo dobili….
žarnice se ne da odšravfat, ker se luči ne da doseči brez lojtre.

Mislim da bo težko, je javna razsvetljava, tam je bila in ste vi pač kasneje naredila “piščančjo farmo kjer je luč cel dan”.Te pa razumem, ker imam nasproti javni objekt, celo noč gorijo luči, direkt v mene. Pa kaj pol, sej mi včasih paše, da ni men treba luč prižgat, če kaj iščem v sobi. Če me pa moti, pa rolete dol, odprto okno in je. Glede na to, da je na vaši hiši direkt, pa morda se da kaj zmeniti.

Pa lojtro pristavi in odvrni. A mate kak dogovor s komunalo, če ne, mislim da lahko.

razbij žarnico in reči da so se ulični otroci žogali.

To ni rešitev, ker tudi če pregori, najkasneje v dveh dneh pridejo in zamenjajo, vem pa da nihče ne javi.

Napiši pogodbo in jim jo pošlji – zaračunaj najem prostora za ulično razsvetljavo.

Postavi jim rok, do kdaj morajo podpisano pogodbo vrniti in začeti plačevati najemnino, v nasprotnem primeru morajo odstraniti luč.

kako zavraga pa vedo, da ne gori? glej, jaz bi potem pač vsake 3 dni razbila žarnico. sama sem v lj tekom študija leta bila v sobi z javno razsvetljavo pred oknom.te čisto razumem…katastrofa tole. skoz imaš dan v sobi…

Zdravo

kako ste kaj rešili ta problem..Namreč preselila sem se in imam isti problem..mrčesov veliko, skoz dan…skratka ni fajn..
A se da kaj po pravni pot..? Saj lahko naštejem veliko razlogov, meni v škodo.

hvala
nova..

New Report

Close