Javna tribuna: Izzivi v sodobnih partnerstvih z dr. Andrejo Pšeničny
Kokoši👹👹👹👹👹👹👹, 26.10.2022 ob 01:48
Razočarana703, 25.10.2022 ob 15:37
S partnerjem sva skupaj 16 let, a sem šele pred kratkim izvedela, da me že več let vara in da biseksualec. Totalno sem bila šokirana, od tega je nekaj tednov in se še kar ne morem spoprijeti s situacijo. Imava enega otroka, dom, imela sva prihodnost, zdaj pa imam občutek da nimam nič. Ne morem verjeti da mi je lahko toliko let lagal, blefiral, se delal nekaj drugega kot je. Popolnoma sem sesuta.
“RAZOČARANA”,
večina moških je biseksualcev, pravzaprav večina ljudi je biseksualcev. So torej nekje na lestvici med heteroseksualnostjo in homoseksualnostjo. Nekatere isti spol privlači čisto malo, druge malo bolj.
Žal se o temu ne govori in to ostaja največja skrivnost našega časa.
Še posebaj moški tega nikoli ne priznajo partnerkam. Upoštevaj tudi moški ponos in druge faktorje.
Moraš vedeti, da večinoma se ljudje pretvarjajo, pa naj bo to družina, sorodniki ali prijatelji. Nikoli jih ne poznaš popolnoma. Ljudje o biseksualnosti ne govorijo, saj jo zlahka znegirajo. Za razliko od gejov jih družba vidi z nasprotnim spolom in zato jim o tem ni potrebno govoriti. Seveda pa to ni dobro. Večina biseksualcev, več kot 90% jih tudi nikoli ne poskusi z istim spolom. Tudi to ni dobro. Mislim da bi ljudje v mladosti morali izkusiti določene stvari, da bi pozneje bili pomirjeni v življenju.
Problem pri tvojemu partnerju ni torej ta, da je biseksualec, ampak ta, da te vara. Ker enako kot te vara z moškim te bi lahko varal tudi z žensko. Nevem če je tu imelo kaj vpliva, da teh stvari ni izkusil preden se je podal v partnersko zvezo in ga je na koncu premagalo. Morda če bi te stvari izkusil prej bi potem, ko se je odločil za družino šel naprej in to pustil za sabo.
Vsekakor menim, da so ljudje različno zvesti in da je to stvar karakterja. Biseksualnost tu nima neke velike veze.
Naj samo nekaj dodam.
Preveriti je tudi treba kaj pomeni moževa biseksualnost. Ker večina biseksualcev ni 50/50, torej da jih pol privlačijo ženske in pol moški. Ali je torej biseksualec, ki ga moški privlačijo v manjši meri torej 10%, 20%, 30% in je slučajno naletel na nekega moškega (namesto na žensko) s katerim te vara. Ker kot sem rekel, da je varanje stvar karakterja in da bi te enako lahko prevaral z žensko.
Ali pa ga moški večinsko privlačijo in ženske le v mlajši meri, kar pomeni, da ne more biti brez moških in bo vedno o njih razmišljal.
dr. Andrejo Pšeničny sem vprašal, če ima tudi ona težave s citiranjem uporabnikom, namreč nam navadnim uporabnikom se citiranje redko- REDKO prikaže, pa ste pobrisali- me zanima če je moderatorje sram zaradi takšnega vprašanja?? Mislim, da bni morali to popraviti, ne pa da brišete in vas potem pač ne bo sram pred gosti!
janezkranjski190, 27.10.2022 ob 10:39
dr. Andrejo Pšeničny sem vprašal, če ima tudi ona težave s citiranjem uporabnikom, namreč nam navadnim uporabnikom se citiranje redko- REDKO prikaže, pa ste pobrisali- me zanima če je moderatorje sram zaradi takšnega vprašanja?? Mislim, da bni morali to popraviti, ne pa da brišete in vas potem pač ne bo sram pred gosti!
Meni dela citiranje pa sem vedno neprijavljen
Hvala za tvoj komentar. Nisem se prav izrazila. Moj mož mene vara na vse načine, z ženskami, z moškimi, s pari, karkoli pride je super. Ampak pri moških obožuje samo njihov penis (in vse kar sodi zraven). Torej ni klasičen biseksualec. Mu pa to tako zelo paše, da se temu noče odpovedati.
Sama sem 100% hetero, mi na misel nikoli ni prišlo da bi imela kaj s kakšno žensko, niti jih ne gledam na seksualen način. Ampak kot si rekla, ni problem to kar ljudje smo, problem je ker si lažemo in blefiramo in varamo. V bistvu najbolj bolijo laži, drugo bi že nekako prežvečila. Če bi mi prej povedawl, preden je začel to početi, če bi mi dal možnost da se sama izjasnim kako in kaj, potem bi bilo zame veliko manj boleče, tako pa nedopovedljivo grozno. In za piko na i se pogovarjava o čisto vsem, kar si sploh lahko zamisliš in tudi glede spolnosti sem odprta za pogovor, sploh ni problema, je točno vedel da razumem marsikaj in da nisem zavrta oseba. Ampak ne, po moje mu je bilo prav adrenalinsko početi vse to za mojim hrbtom.
Tema je zaprta za komentiranje.