Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Javna tribuna: Kako lahko sami učinkovito uredimo delovanje imunskega sistema

Javna tribuna: Kako lahko sami učinkovito uredimo delovanje imunskega sistema

V tokratni Javni tribuni bomo govorili o imunskem sistemu in posebni metodi, Termoregulacija.

Na imunski sistem človek v večini vpliva sam z zdravim načinom življenja.
Pomemben kazalnik človekovega zdravja je tudi telesna temperatura.

Termoregulacija je sposobnost organizma za ohranjanje telesne temperature v določenih mejah, tudi ob znatno drugačni temperaturi okolja. Je proces homeostaze, ki vzdržuje dinamično ravnovesje med količino nastale oziroma prejete in oddane toplote.

Naš sogovornik bo prof. Igor Ogorevc, iz Planet zdravja.
Pridružite se nam
v sredo, 18.11.2020, ob 11. uri.

Vprašanja lahko zastavite že danes.

Uredništvo Med.Over.Net

Pozdravljeni.

Mene pa nekaj zanima. Sem bolj zmrzljive sorte, ponoči pa se vedno segrejem do te stopnje, da skorajda “pečem”. Naj omenim, da se ponoči ne potim, samo zelo se mi segreje telo. Sicer me to nič ne moti, ampak se včasih sprašujem, če je to “normalno” ali je pokazatelj tega, da mi kaj v telesu ne dela tako, kot mora. Hvala za odgovor.

Pozdravljeni,
opažam, da se v zadnjem času ponoči zelo potim. Vedno v drugi polovici ciklusa.
Stara sem 38, za perimenopavzo malo prezgodaj?
Je to tudi vezano kaj na termoregulacijo oziroma ali pri vas zdravite take zadeve?
Hvala

nova
Uredništvo priporoča

Kaj je pravzaprav termoregulacija, kako s to metodo vidite, da je kaj narobe?

Ali še kje drugje na svetu to uporabljajo? Ali je primerljivo z dejanskim odvzemom krvi?

Pozdravljeni,
kako pa zdravljenje pravzaprav poteka in kako deluje?
Hvala in lp

spoštovani,
mene pa zanima sledeče…že od majhnega imam vedno ledeno hladna stopala..tudi poleti. z isto težavo se sooča tudi hči. ali je to sploh povezano z imunskim sistemom in ali se to da “pozdravit”?
hvala

Pozdravljeni, mene pa zanima kdaj je smiselno s to terapijo sploh začeti? Takrat, ko zboliš ali že prej, ko si načeloma še ‘zdrav’?

Ali ima to kakšno povezavo s hormoni in hormonskim zdravljenjem? Sama sem vedno imela težave z reguliranjem telesne temperature, od menopavze pa je to že skoraj nevzdržno.
Hvala za odgovore

Imam težave z nihanjem teže, suho kožo in izpadanjem lase, potenjem…verjetno je ščitnoca. Nisem še bila na pregledu? Imate kakšne izkušnje s tem?

Mene pa zanima če se lahko po tem, ko dobim rezultate normalno zdravim, tudi če jemljem KT?

Pozdravljeni.

Imam hipertirozo brez zdravil, 10 mesecev na leto me zelooo zebe, ponoci spim v debelim nogavicah z jopico, pokrita z dvema odejama (goska in volna), radiator med 3 in 4. Rokenin noge ledene, tudi kadar telovadim.

Zanima me, kaj pravite na tehniko Wim Hofa (drugacen nacin dihanja, ledene kopeli), imate kaksne pomisleke glede tega oz.priporocate kaksne druge tehnike za termoregulacijo?

Najlepsa hvala

Ali še kje drugje na svetu to uporabljajo? Ali je primerljivo z dejanskim odvzemom krvi?

Pozdravljeni,

začenjamo z Javno tribuno. lepo pozdravljamo našega današnjega sogovornika, prof. Igorja Ogorevca iz Planeta zdravja.

Uredništvo Med.Over.Net

Kašna je cena pregleda pri vas?


Pozdravljena,
stanje, ki ga opažate ni normalno. Govori o prepočasni cirkulaciji v venoznem in limfnem ožilju. Vse skupaj je povezano z delovanjem ščitnice. Predvidevam, da je vzrok za vaše težave
nepravilno delovanje želodca in ščitnice. Predlagam, da se odločite za pregled in posvet pri nas, da vam pomagamo odpraviti te drobne težave, da boste preprečila, da ne pride do resnih cirkulatornih motenj.
Lep pozdrav

Planet zdravja https://www.planetzdravja.com/


Pozdravljena,
hvala za vprašanje. Nočna potenja so v veliki večini povezana z napačnim delovanjem ščitnice in/ali nadledvične žleze. Potite se zaradi napačne količine hormonov zato se notranjost telesa pregreva. Funkcija potenja se vklopi zato, da se vaše telo kar najhitreje ohladi preko največjega in najtežjega organa v telesu, kože. Prav koža je najbolj pomemben organ termoreulacije telesa. S takšnimi težavami se srečujemo dnevno in jih boste z upoštevanjem naših navodil in smernic trajno odpravila.
Lep pozdrav
Igor Ogorevc

Planet zdravja https://www.planetzdravja.com/

Ze 14 dni imam vnetje sinusov, iz desne nosnice vonjam smrad po gnoju, včeraj sem dobila antibiotike, kaj mi svetujete, da si popravim zdravstveno stanje oz. svoj imunski sistem. Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.


Termoregulacija telesa je najbolj pomembna funkcija v našem telesu. Notranjosti telesa zagotavlja pravilno temperaturo ne glede na zunanje vplive. Prav zaradi te funkcije ljudje lahko funkcioniramo na -40 pa do +50 stopinj Celzija. Metoda Termoregulacije telesa omogoči pravilno delovanje vseh organov hlajenja v telesu (koža, pljuča, ledvice).
Telo nam z zunanjo temperaturo samo pove, če smo zdravi. Velja, da smo bolani, ko je temperatura povišana. To je res. Enako res je tudi, da nismo zdravi, ko je temperatura prenizka kar lahko opažamo pri vseh onkoloških obolenjih.
Na podlagi merjenja telesne temperature računalniški program omogoča izračun krvne slike (131 parametrov). To pomeni, da na podlagi krvne preiskave (brez odvzema krvi) vidimo kaj se dogaja v telesu in na osnovi našega znanja lahko ugotovimo vzrok težav. To je osnova vsakega zdravljenja.
Lep pozdrav
Igor Ogorevc

Planet zdravja https://www.planetzdravja.com/


Ta metoda se uporablja širom sveta npr. Rusija, Kitajska, ZAE…
Metoda je zelo natančno primerljiva z klasičnim odvzemom krvi. Več o tem na http://www.planetzdravja.com
Lep pozdrav
Igor Ogorevc

Planet zdravja https://www.planetzdravja.com/


Pri terapijo upoštevamo osnovno zakonitost kemije, ki pravi, da se organska in anorganska kemija ne spajata. To pomeni, da uporabljamo samo organske sestavine. Večina uporabljamo lipide v njihovi naravni obliki. To so olja. Hladno stiskana olja so naravni vir Omega 3, 6, 9, maščobnih kislin, so vir mineralov in v maščobah topnih vitaminov (A,D,K)
Eterična olja so fitoestrogeni in z njimi lahko nadomeščamo hormone v telesu.
Zelo pomemben del terapije predstavlja individualno prilagojen način prehrane, ki je odvisen od funkcije prebavil (želodec, žolč, trebušna slinavka).Rezultati so vidni zelo hitro, v nekaj dneh je ponavadi stanje že veliko boljše, seveda odvisno od stanja telesa.
Lep pozdrav
Igor Ogorevc

Planet zdravja https://www.planetzdravja.com/


Pozdravljena,
to govori o prepočasni cirkulaciji limfe in krvi v periferiji telesa. To je neposredno povezano z delovanjem imunskega sistema, ki je v tem primeru v hiperfunkciji, deluje pretirano. Predvsem lahko pride do motenj v delovanju ledvic in rodil.
Takšna stanja je relativno enostavno popravljati. Potrebno je spremeniti način prehrane in izboljšati cirkulacijo krvi in limfe v koži.
Vabljena k nam na pogovor.
Lep pozdrav
Igor Ogorevc

Planet zdravja https://www.planetzdravja.com/


Hvala za vprašanje.
Vsi vemo, da je edina res učinkovita medicina preventivna medicina. Zdravje se veliko lažje vzdržuje kot obnavlja.
Zato je koristno, da se srečamo, ko še ni resnih težav z zdravjem. Takrat vam na osnovi naše analize povemo kaj morate storiti sama, da do bolezni ne pride. Sicer svetujemo, da se obrnete na nas takrat, ko določena težava ne mine sama po sebi v sedmih dneh. To pomeni, da imunski sistem ni uspel odpraviti težave sam in potrebuje pomoč.
Če vas že muči bolezen pa mislim, da ni potrebno izgubljati besed.
Lep pozdrav
Igor Ogorevc

Planet zdravja https://www.planetzdravja.com/

Pozdravljeni!
Zakaj svetujete prehrano brez mesa in mleka? Ali so rastlinski napitki dovoljeni? Dobim jedilnik?

Za terapije svetujete olja, so to pač kar ena olja? Ali jih izdelujete sami? Ali se jih uživa oralno ali maže?

New Report

Close