Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Javna tribuna: Kako so povezana vnetja mehurja, vaginalna vnetja in alergije?

Javna tribuna: Kako so povezana vnetja mehurja, vaginalna vnetja in alergije?

Poletje je čas, ko se naš ritem življenja spremeni ter se posvetimo sprostitvi. Velikokrat pa se zgodi, da nam ponagajajo alergije in različna vnetja.

Srbečica, izpuščaji na dekolteju in spodnji strani rok so znaki alergije na sonce. Pogosto tiščanje na vodo in vaginalna vnetja so ravno tako spremljevalci poletja.

Alergija je pretiran odziv telesa na neko snov, toda zakaj se pojavi? Kaj pa vnetja?

Ste se kdaj vprašali, da je morda tak odziv telesa posledica istega procesa v telesu?

O različnih vnetjih in alergijah, s katerimi se pogosto srečujemo poleti, bomo tokrat govorili s prof. Igorjem Ogorevcem, iz podjetja Planet zdravja. Pridružite se nam, 30. 6. , ob 11. uri, na forumu Starševski čvek.

Vabljeni, da zastavite vprašanja.

 

Uredništvo Med.Over.Net

Pozdravljeni, sama še nisem imela vaginalnega vnetja, ampak me že samo misel nanj skrbi. Kako vaginalno vnetje nastane in kako ga prepoznati? Hvala in lep dan!

Tale javna tribuna je prišla ravno prav … na praznik sem cel dan preživela zunaj, na bazenu, kar precej sem bila na soncu. Me je kar konkretno opeklo in že zvečer me je začelo mraziti, sklepala sem, da zaradi opeklin. Naslednji dan ni bilo nič bolje, fant ni imel več te “mrzlice”, mene je pa še kar zeblo, glava me je bolela in tudi slabo mi je bilo. Je šlo morda za alergijo na sonce?

nova
Uredništvo priporoča

Kako nastane alergija na sonce? Telo je običajno alergično na neko snov, za kaj pa gre pri sončnih žarkih?

Kako je s sončnimi kremami? Imamo dva pola, enega, ki zapoveduje strogo uporabo faktorja 50 in drugega, ki pravi da so kreme škodljive?

 

kaj menite vi?

Mene pa vedno doleti vnetje mehurja? Kaj lahko naredim, če se že pojavi in kaj, da ga preprečim?

 

Hvala

Nekdo pred mano sprašuje o kremah z spf, jaz menim, da so nujne, saj so posledice neuporabe prevelike in prehude.

Od fotostaranja, do razvoja melanoma.

Pozdravljeni!

V tokratni javni tribuni bo na vaša vprašanja odgovarjala prof. Igor Ogorevc iz podjetja Planet zdravja.
Pridružite se nam ob 11. uri. 

Opisala bom svoj pripetljaj, zgodilo se je dvakrat. Jedla sem borovnice, obakrat poleti, na soncu in takoj po tem se je pojavila alergijska reakcija, otekel obraz, bolj spodnji del oziroma ustnice. Alergije na borovnice nimam, saj jih drugače vedno jem, celo leto, zmrznejene ali sveže. Kaj menite da bi bilo to? Je povezano s soncem?

Spoštovani,

ob uporabi določenih mehčalcev za perilo me večkrat srbi koža. Kaj v takem primeru tudi govorimo o alergiji?

Pozdravljeni,

sam sem se cepil, delam v zdravstvu, zato je bilo nujno…nikoli nisem imel težav s soncem oziroma alergijami, zdaj pa so se pojavile. Že če se  samo sprehajam, sem popolnoma rdeč, po rokah pa dobim osip.

Naš kuža je alergik. Veterinar trdi, da je hrana, čeprav je na dieti. Sama trdim, da je zunanji dejavnik. Imate na zalogi tudi kakšen nasvet za naše hišne ljubljenčke ali  vaše področje samo človek?

Zadnje dni imam hude teževe z zamašenim nosom, posebej ponoči, zjutraj pa imam tudi oči vse zabuhle in zalepljene. Lahko tukaj govorimo o alergija ali gre morda za vnetje zaradi prpihov, klim,…

Moji dvojčici sta neverjetni,s tari sta 8 let in če je kaj pa imata alergije poleti. sicer sta zdravi, poleti pa nastopi trpljenje, nit ne na sonce, kot opažam, temveč vročina ali…ne vem, pojavijo se jima rdeči fleki po celem telesu. če sta na hladnem je v redu?

Jima lahko kako pomagam, saj ju to zelo srbi.

To poletje me res zelo bolijo kolena, občutek je tak kot bi šlo za vnetje. Bi lahko bilo to kako povezano z mojo alergijo na pršice? Drugi dejavniki so vsi izključeni, saj sem obiskala zaradi dotičnega problema že kar nekaj specialistov.

Imam težave s pogostim uriniranjem ponoči in sem tudi alergik, je dejansko lahko alergija vzrok za pogoste obiske wcja?

Your article is very good, I have read a lot of articles but I am really impressed with your article. Thank you, I will look into this article. To know about me, try talking to me. fireboy and watergirl

Tema je zaprta za komentiranje.

New Report

Close