Javna tribuna: Nad sezonske in druge alergije na naraven način
alergičen pes, 07.03.2022 ob 10:20
Upam, da ne bo narobe. Imam malega kužka, terierja, ki je izredno občutljiv. Probali smo res vse, revež je samo kuhano hrano. Ali lahko pomagate tudi živalim.
Lepo pozdravljeni, priporočamo uporabo Relax tonica, ki ga apliciramo na kožo celega telesa. Izredno učinkovit je pri ljudeh in pri živalih. Lep pozdrav Irma Ogorevc
kaj bi to bilo?, 07.03.2022 ob 10:21
Zdravo!
Nikoli nisem imel alergij, prejšnji vikend pa sva šla z ženo na daljši sprehod in me je kar precej prepihalo. Naslednji dan sem imel popolnoma otečene spodnje veke, oteklina se je razširila skoraj do polovice lic. Imel sem tudi zelo rdeče oči. Bil sem prepričan, da je prišlo do vnetja zaradi pihanja, ampak osebni zdravnik pravi, da je to alergija na cvetni prah?? Dal mi je neke tablete proti alergiji in mazilo z antibiotikom, ki pa ga ne smem uporabljati več kot en mesec. Zdaj po enem tednu uporabe je že precej bolje, je pa še ostalo malo otekline. Res me je zadelo, ker nikoli nisem imel alergij, tudi nisem imel ostalih znakov – recimo zamašen nos itd. Obstajajo kakšni testi, da bi preveril, če je to res alergija?
Lepo pozdravljeni. Alergijo, ki jo imate je odraz cvetenja leske, ki leto neizmerno močno cveti in ustvarja alergije pri ljudeh in živalih. Zaradi vetra je raztros alergena še večji. Planet Zdravja Vam poleg zdravil, ki ste jih dobili pri zdravniku priporoča Olje 1 3x dnevno 3 kapljice v 2 dcl tople vode pred jedjo. Če imate izcedek iz nosu Vam svetujemo olje 12 2 x dnevno po 2 pipeti v vsako nosnico. Vabimo Vas tudi na posvet in pregled celega telesa v eni izmed naših poslovalnic, kjer bomo lahko opazovali vpliv alergije na delovanje celega telesa in Vam na ta način najbolje pomagali. Svetovala Irma Ogorevc
odkateregaleta, 07.03.2022 ob 10:21
Od katerega leta naprej lahko pridemo k vam? je primerno za otroke/dojenčke?
Lepo pozdravljeni. Na posvet lahko pridete tudi z dojenčkom, po predhodni rezervaciji termina. Do treh let pri otrocih ne smemo uporabljati eteričnih olj, zato se pri alergiji poslužujemo hladno stiskanih olj in tonikov. Pri otrocih nad tremi leti starosti lahko opravimo pregled na analizatorju Anesa (130 parametrov) in lahko uporabimo eterična olja razredčena v hladno stiskanih oljih. Pri odraslih starost ni omejena. Lep pozdrav Irma Ogorevc
Anonimno 5568, 07.03.2022 ob 10:22
Prihaja pomlad, poletje….in s tem sonce. Zadnja leta imam težavo z alergijami na sonce. Kaj svetujete?
Pozdravljeni. Pri alergijah na sonce priporočamo uporabo Olja 3, ki poskrbi z dobre pretoke v koži in prepreči recidive alergij. Preventivno uporabljamo tudi Relax tonic, ki ga na kožno nanesemo pred Oljem 3. Relax tonic nevtralizira hormon histamin in prepreči srbenje in alergije na koži. Po sončenju pa priporočamo uporabo Sun tonica, ki kožo vlaži, tonificira in ji daje mladosten videz in ustvarja boljšo elastičnost. V produktih so uporabljeni 100 % naravni proizvodi. Rezultati so zagotovljeni ob pravilni uporabi. Lep pozdrav Irma Ogorevc
alja5586, 07.03.2022 ob 10:34
Pozdravljeni.
Mogoče je vprašanje čudno, ampak ali je možno, da alergije, za katere sploh ne vem, da jih imam, vplivajo na kandido? Torej se ne morem znebiti kandide, če sem alergična npr na kakšno hrano, za katero ne vem? Izogibam se sladkorju, mleku in vsem, kar priporočajo članki na internetu, pa se je kar ne morem znebiti.
Hvala.
Pozdravljeni. Za kandido je iz praske znano, da jo imajo največ tiste osebe, ki uživajo veliko mesa in mesnih proizvodov. Živalske beljakovine pa zakisujejo telo in ustvarjajo alergične reakcije. V terapiji alergij in kandide v Planetu Zdravja odsvetujemo enako – mleko in mlečne proizvode, jajca, meso in mesne izdelke, ribe, prežgane maščobe, rafinirana olja in sladkorje. Mleko odsvetujemo z vedno, meso pa uživamo, ko smo zdravi in to v malih količinah ter izbrane kvalitete – pod pogojem, da ga telo ne zavrne z ponovno alergijo. V kolikor želite popraviti stanje Vašega telesa Vas vabim na pregled in posvet v Planet Zdravja. Lep pozdrav Irma Ogorevc
BinkaKatrinka, 07.03.2022 ob 10:49
Pozdravljeni.
V preteklosti sem bila že na bioresonanci za odpravo alergij in moram priznat, da je bilo nekaj časa kar OK. Alergije so se po nekem času vrnile, najbrž na druge alergene. Zanima me, kako se pri vas spopadate s to nadlogo? Kakšen je postopek pregleda in potem terapije? Je možno, da se s pomočjo vaše metode za vedno znebim alergije? Imate možnost odkriti, na kaj sem pravzaprav alergična? Ker mi je vaša metoda neznana, bi prosila za kratek opis zdravljenja pri vas. 🙂
Hvala.
lp
Lepo pozdravljeni. Mi ne zdravimo alergij, mi zdravimo telo. Najprej naredimo pregled z analizatorjem Anesa, kjer dobimo 130 krvnih analiz. Ugotovimo vzrok nastanka alergij z izčrpno anamnezo in v vpogledom na okvare in odstopanji v delovanju telesa. Za popravilo in obnovo funkcij našega telesa uporabljamo naravne preparate, katerih smo tudi proizvajalci. Z našo metodo termoregulacije (uravnave) telesne temperature dosežemo ravnovesje v produkciji hormonov, cirkulaciji limfe in krvi in delovanju imunskega sistema. To zagotavlja naše dobre rezultate, alergije same so za Plane Zdravja in naše terapevte ustavljena dobra praksa z maksimalnimi rezultati. Odziv telesa opazimo že pri prvem obisku, kjer Vas naučimo kaj storiti v primeru, da preide do ponovnega recidiva in kje poiščete vzrok. Irma Ogorevc
LiLu258, 07.03.2022 ob 10:55
Pozdravljeni.
Katere hrane naj bi se človek izogibal, v kolikor je alergik? Poleg svinjine, čokolade, jajc, bele moke, mleka (teh standardnih)…še kaj?
Lepo pozdravljeni. Kot prvo mleka in mlečnih izdelkov, jajc, vsega mesa in vseh mesnih izdelkov, prežganih in rafiniranih maščob in rafiniranih sladkorjev. V akutni fazi hudih alergij so odsvetovane tudi rastlinske beljakovine. Osebi v času zdravljenja alergij priporočamo strogo vegansko prehrano, brez pikantnih in močno začinjenih jedi. Lep pozdrav Irma Ogorevc
VprašanjeNaMestu :), 07.03.2022 ob 11:11
Mene pa na splošno zanima, zakaj se alergija sploh pojavi? Lahko kaj naredimo preventivno? Kako se vi spopadate s tem – kar se tiče obravnave alergika? 🙂
Hvala!
Pozdravljeni. Alergija lahko nastane pri vsaki povišani temperaturi telesa. Preveč toplote ustvarja vnetja, veliko produkcijo hormonov, zakisanost telesa in pretirano delovanje imunskega sistema. Imunski sistem v pretirani funkciji ustvarja preveč hormona histamin, ki ga nalaga v koži, pljučih in črevesju. Histamin potrebuje zelo visoke temperature, da se lahko razkroji v telesu, zato nas pri količini v telesu močno srbi koža, težko dihamo in imamo motnje v prebavi. Vsaka kemična reakcija v telesu je eksoterma, kar pomeni, da s pri tem sprošča toplota, zato je zelo važno, da ljudi, ki so pregreti ne jedo hrane, ki še bolj pregreva telo. Pri pregretem telesu že prevelika količina hrane povzroča alergično reakcijo. Povišana količina histamina ustvarja v telesu vnetja, mehurja, črevesja, pljuč, grla, ušes, jeter,… Alergija na koži ustvarja veliko ranic na naši koži, ki močno srbijo, v pljučih ustvarjajo težko dihanje in velike količine sluzi, v črevesju pa lahko ustvarja krvavitve, krče in bolečine. Ko je histamina že dolgo preveč, odreagira tudi centralni imunski sistem v glavi. Ko je okrnjeno tudi delovanje centralnega imunskega sistema – hipotalamusa, telo ni zmožno več kontrolirati delovanja telesa, takrat se sprosti hormon hipotalamusa – oksitocin, ki blokira delovanje vseh ostalih hormonov. Hormon oksitocin je v normalnih količinah hormon sreče, v prevelikih pa je ubijalec. Upam, da sem Vam vsaj približno orisala, kako izgleda pot alergika. Kako pomagamo v Planetu Zdravja – 1. blokiramo preveliko količino histamina – z naravnim pripravkom v Olju 1 in deblokiramo blokado hormonov z pripravkom z Slanimi kapljicami.. Podpremo delovanje hipofize in ščitnice, največje zdravilo je če odstranimo alergene. Vabimo Vas na pregled in obravnavo, kjer Vas bomo naučili preventive in kurative in Vam pomagali prebroditi Vaše težave do ozdravitve. Vsi naši preparati so popolnoma naravni. Lep pozdrav Irma Ogorevc
Mična33, 07.03.2022 ob 11:16
Mene pa nekaj zanima. Je možno, da so bradavice na rokah posledica alergij? Mojemu sinčku so se naredile 3, kar iz nič (star je 2 leti). Ker je pred vrati pomlad, sumim, da bi lahko bilo to povezano? Mogoče tudi s kakšno hrano?
Je vaša metoda primerna tudi za otroke? Kaj pa, če bi npr bil alergičen na kakšno izmed vaših olj, ki se uporablja za odpravo alergij? Mu potemtakem sploh lahko pomagate?
Hvala za info. 🙂
Lep dan!
Lepo pozdravljeni. Bradavice niso posledica alergij, včasih so tudi viruse, pojavijo se iznenada in neopazno izginejo. V primeru, da se množijo ali povečujejo se obrnite na dermatologa. Lep pozdrav Irma Ogorevc
Cena?, 07.03.2022 ob 11:27
Pozdravljeni.
Mene pa zanima okvirna cena celotnega zdravljenja alergij pri vas?
Lepo pozdravljeni. Cena našega prvega pregleda je 35 €, kjer ugotovimo vzrok odstopanj v analizah krvi in se dogovorimo o načinu popravljanja teh odstopanj. Čas uživanja naših preparatov je odvisen od stanja Vašega telesa in zmožnosti obnove. Nadaljnjega poteka pomoči Vam ne moremo izraziti v količini denarja, najprej se moramo srečati pogovoriti. Lep pozdrav Irma Ogorevc
Čebelji pik, 07.03.2022 ob 12:10
Pozdravljeni.
Ali je možno pri vas popolnoma pozdraviti alergijo na čebelji/osji pik? Moja tašča ni bila nikoli na nič alergična, pred dvema letoma pa je šla nabirati borovnice in pomotoma stopila na osje gnezdo – rezultat tega je bil seveda Popikano telo v celoti. Imela je res veliko pikov, Začel ji je zatekati obraz, ustnica in je šla na urgenco, kjer so jo priklopili na infuzijo in je bilo vredu.
Čeprav v celem življenju še ni imela tako reakcijo, torej ni bila na nič alergična, sedaj je. Lani jo je na vrtu pičila čebela in je spet imela reakcijo, sicer ne tako močno, da bi bilo treba na urgenco, ampak je bila kakšni dve uri otekla, čutila mravljince v ustnici, itd.
Vprašanje je – ali je možno to pri vas povsem pozdraviti – torej alergijo na pike? Ker veliko dela na vrtu, je temu zelo izpostavljena.
Na kakšen način se lotite zdravljenja in koliko časa traja, da se stanje normalizira oz, da se lahko strah pred reakcijami pikov da na stran?
Lepo pozdravljeni. Čebelji in osji pik sta dve različni stvari. Ose so veliko bolj strupene kot čebele. Na strupe se naše telo ne navadi nikoli in nanje reagira vedno bolj intenzivno. Torej to so reakcije na strup in ne na alergene. Reakcija pa je zelo podobna alergijam, ker je odziv imunskega sistema podoben. Lep pozdrav Irma Ogorevc
martika491, 07.03.2022 ob 14:35
Pozdravljeni.
Kako bi lahko ločila alergijo od prehlada? Ali mogoče po tem, da za alergijo promaga Klaritin, če pa je samo prehlad, potem pa ne? Nekje sem brala, da v vseh primerih Klaritin ne pomaga in jaz se vsako pomlad počutim čudno – tak občutek pritiska v glavi…kot da bi lebdela…lahko vi mogoče najdete vzrok temu? Zdravnica je težave pripisala alergijam, ni me pa poslala na test za alergije.
Lepo pozdravljeni. Zdravnica Vas je verjetno tudi kaj povprašala in glede na strokovno znanje, ki ga ima ugotovila, da je to alergija, saj se je na fakulteti to učila. Mi ne moremo negirati ugotovitve strokovne osebe, dokler Vas ne vidimo, pregledamo in se z Vami pogovorimo. Tudi, če bi ugotovili drugače, bi Vas najprej poslali nazaj k zdravniku, saj Vam je verjetno dal zdravila, katera mi ne smemo demantirati. Lep pozdrav Irma Ogorevc