Javna tribuna: Nereden mesečni ciklus in zanositev
Nereden mesečni menstrualni cikel je pogosta težava in vzrokov zanj je veliko.
Ureditev mesečnega cikla je pomembna tudi za zanositev. Kako si pri tem lahko pomagamo same, kakšne so izkušnje žensk v Evropi in kako nam pri tem pomaga zdravilna rastlina Vitex Agnus Castus, so le nekatera od mnogih vprašanj.
O tem in kako si lahko za ureditev mesečnega cikla in simptomov PMSa pomagamo z naravnim zdravilom Cyclodynon® (ne prehranskim dopolnilom!), bomo govorili v tokratni javni tribuni.
Gosta in sogovornika bosta Andreja Jelovšek in Robert Terčelj, ki z ekipo Farmedice skrbita za številna naravna zdravila, fitoterapijo.
Pridružite se nam v sredo, 19. 3. 2025, ob 11.00 uri na forumu Starševski čvek!
Vprašanja lahko zastavite že danes!
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganjih in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Ze odkar se spomnim imam mocan pms in krvavitve, po uvedbi oralne kotracepcije je z krvavitvami bolje, simptomom pms pa so se pridruzili se bolecine in razdeazljivost med ovulacijo. Ali si lahko pomagam s tem naravnim zdravilom ali ne, ker imam kontracepcijo? Imam tudi sum na endometriozo (nedokazano), je lahko kaj narobe, ce poskusim to vase zdravilo? Kdaj lahko pricakujem izboljsanje?
hvala ze vnaprej za odgovor
Med.Over.Net, 17.03.2025 ob 15:06
Nereden mesečni menstrualni cikel je pogosta težava in vzrokov zanj je veliko.
Ureditev mesečnega cikla je pomembna tudi za zanositev. Kako si pri tem lahko pomagamo same, kakšne so izkušnje žensk v Evropi in kako nam pri tem pomaga zdravilna rastlina Vitex Agnus Castus, so le nekatera od mnogih vprašanj.
O tem in kako si lahko za ureditev mesečnega cikla in simptomov PMSa pomagamo z naravnim zdravilom Cyclodynon® (ne prehranskim dopolnilom!), bomo govorili v tokratni javni tribuni.
Gosta in sogovornika bosta Andreja Jelovšek in Robert Terčelj, ki z ekipo Farmedice skrbita za številna naravna zdravila, fitoterapijo.
Pridružite se nam v sredo, 19. 3. 2025, ob 11.00 uri na forumu Starševski čvek!
Vprašanja lahko zastavite že danes!
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganjih in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Vitex je meni celo poslabšal simptome, vi kar nakladajte dalje
Pozdravljeni,
po drugem porodu se je moj menstrualni cikel izredno skrajsal. PMS je hud s spremembami razpolozenja, nocnim potenjem. Ginekolog pravi, da je se vse v mejah a jaz imam cikel sedaj na 23 dni in traja skoraj 7. Kaj je sploh se normalno in kaj je nereden menstrualni cikel?
Ali lahko cyclodynon pomaga pri tem?
Pozdravljeni mučijo me stvari glede zanositve namreč stara sem 40 let in sem doživela drugi splav v 10 tednu ker je otrok umrl ampak vseeno si želim zanositi zdravnica me je imela kot da bi bila neplodna in mi je priporočala nekakšne terapije katere sem odklonila vem da nisem rosno mlada ampak tudi tako stara nisem da nebi mogla več imeti otrok zanima me sledeče ja imela katera enake težave je morala jemati kakšne tablete za boljšo zanositev bila bi vesela vsakega komentarja.
Živjo, ravno sem izvedela, da sem zanosila. Vse super in krasno, ampak sem imela prej pomankanje progesterona in sem si pomagala z vitexom (aka navadna konopljika/chasteberry). Zdaj imam pa dilemo a nehat, kako nehat, kdaj… Občutek imam, da bo šlo vse v maloro, če samo neham jemat. Internet in stroka sta razdvojena na to temo tako da vprašam vas.
Pozdravljeni, imam zelo zelo hude pms-e…ugotovila sem, da mi je zadnjih nekaj mesecev hudo slabo v zelodcu pred menstro (za umret slabo), da o razpolozenju ne govorim, sem kot killing machine. Do nekaj mesecev nazaj nisem imela takih tezav pred M…kako si pomagati, z maco, konopljiko,…kaj bi ob taksnem pms-u, kot je moj, najbolj pomagalo? Kontracepcijske tablete niso opcija. Hvala
Živjo, stara sem 47 let in zadnje leto opažam, da se mi menstruacije zelo spreminjajo. Včasih pride normalno, drugič pa je sploh ni en ali dva meseca. Ko se pojavi, je lahko zelo močna ali pa traja samo en dan. Poleg tega imam občutek, da se mi hormoni malo ‘podijo’ – včasih sem bolj razdražljiva, pa tudi spanec ni več tak, kot je bil.
Prebrala sem, da izdelek pomaga pri hormonskem neravnovesju. Ali bi mi lahko pomagal pri tem, da bi bil moj cikel bolj urejen? Bi bilo smiselno poskusiti, ali priporočate kaj drugega? Hvala za vaš nasvet!
Pozdravljeni,
Zanima me kaj narediti, ko pms pošteno ovira življenje – bodisi s fizičnimi kot tudi psihičnimi simptomi – boleče in občutljive prsi, pomanjkanje energije, depresivna stanja, občutki brezupa in razdražljivost ipd. Tako ekstremno, da je menstruacija s krči in ostalimi tegobami, vseeno olajšanje.
Z vitexom imam že izkušnje in zelo pozitivne učinke, kar se pms simptomov tiče, bolečine če prsih so izginile, vendar sem morala po parih “rundah” prenehati z jemanjem, saj se mi je ekcem (na začetku prisoten samo na dlaneh) izbruhnil po celem telesu. Najprej nisem razumela zakaj, saj sem vitex (Prefemin) jemala že več let – izmenjujoče; 3 mesece jemanja s 3 meseci pavze – in zadnje jemanje mi je povzročilo grozne težave z ekcemom. Ekcem se mi je umiril takoj, ko sem prenehala.
Najlepša hvala za odgovore
Lep pozdrav
Tina985, 17.03.2025 ob 18:23
Cyclodynon sem uporabljala par mescev nic ni pomagalo, dolocene simptome je se poslabsalo… stran vrzen denar
Pozdravljeni,
res mi je žal, da zdravilo ni delovalo. Praviloma deluje po 3-6 mesečni redni uporabi, njegovi učinki so bili dokazani v dobro načrtovanih kliničnih raziskavah. Seveda vsako registrirano zdravilo ne pomaga vsakomur, dejavnikov za to je vedno lahko več.
V upanju, da težave ne bi ohromile vašega vsakdana, vas lepo pozdravljam,
Andreja Jelovšek