Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Javna tribuna: Ste za letos že izkoristili dodatno davčno olajšavo, ki vam pripada?

Javna tribuna: Ste za letos že izkoristili dodatno davčno olajšavo, ki vam pripada?

7. decembra ob 10. uri se nam pridružite na javni tribuni, na kateri vam bodo na vaša vprašanja o možnosti koriščenja davčne olajšave odgovarjali strokovnjaki iz Modre zavarovalnice.

Varčevanje v skladu dodatnega pokojninskega zavarovanja vam zagotavlja posebno davčno olajšavo. Vplačila v posameznem letu vam znižajo osnovo za odmero dohodnine in država vam del dohodnine vrne ali pa se vam zniža morebitno doplačilo dohodnine.

Že danes pa lahko s pomočjo spletnega kalkulatorja davčne olajšave izračunate, koliko lahko prihranite pri dohodnini.

Vabljeni na forum Starševski čvek, v četrtek, 7. 12. 2023, ob 10. uri. Izvedeli boste več o davčni olajšavi in varčevanju za dodatno pokojnino. Vedno pa smo vam na voljo tudi na [email protected] ali 080 2345.

Sem tik pred upokojitvijo in želim zagotoviti, da bom prejel dovolj prihodka, da bom udobno živel. Kako se lahko odločim med različnimi možnostmi izplačila rente, da bo najbolj ustrezala mojim ciljem?

Stara sem 40 let in se sprašujem, ali je zdaj pravi čas, da začnem varčevati za pokojnino. Kateri sklad življenjskega cikla bi mi svetovali, da bi dosegel stabilen prihodek po upokojitvi?

Sem v zrelih letih in se bližam upokojitvi. Kako lahko optimiziram svoje prihranke in izberem najustreznejši način izplačila rente?

Sem po faksu, in sem ravno začela delati. Starši so mi rekli, da moram že sedaj razmišljati o svoji finančni prihodnosti. Ali je varčevanje za pokojnino zame že smiselno?

Kako se obdavčijo izplačila rente po upokojitvi in kako se lahko izognem nepotrebnim davkom?

Imam le nekaj let do upokojitve in želim zagotoviti varno finančno prihodnost. Ali je še vedno smiselno začeti varčevati v dodatno pokojninsko zavarovanje ?

Moje finančne razmere so trenutno nestabilne. Ali lahko začasno prekinem svoje varčevanje in kako to vpliva na moje prihranke?

Kakšne so letne omejitve za davčno olajšavo in kateri pogoji morajo biti izpolnjeni za njeno maksimalno izkoristek?

Ali so v bližnji prihodnosti predvidene kakšne zakonodajne spremembe, ki bi lahko vplivale na dodatno pokojninsko zavarovanje ali povezane davčne olajšave?

A lahko z vplačevanjem v pokojninski sklad res znižam dohodnino? Se to sploh splača glede na posamezni vložek? Ali se je potrebno zavezati za več let?

Kdaj je najboljš začet vplačevat v pokojninski varčevalni račun? A dobiš izplačilo ob upokojitvi takoj? Kaj se zgodi z vplačanim denarjem, če umreš, preden greš v penzijo?

Kako prepričat svojo firmo, da vplačujejo v kolektivni varčevalni načrt? Kaj imajo oni od tega? A pridete predstavit?

Vse lepo in prav, super je brat o tem, kok bi blo dobr varčevat še za pokojnino, ampak mene pa zanima kakšno kratkoročno varčevanje, kjer dobiš potem po enem letu ven več kot si to eno leto dajal not. Kje je še penzija, vprašanje, če ne bomo kr delal do smrti glede na vse podražitve in glede na to kolk nas izkoriščajo in lupijo z osnovnimi stvarmi kot je hrana in gretje in elektrika!

Za koliko se zniža dohodnina ob predpostavki povprečne slovenske plače, in koliko se v takem primeru npr. vplačuje v sklad?

kolikšna je doba vplačevanja ?

Kako naj kot posameznik z višjo plačo načrtujem svoja letna vplačila v dodatno pokojninsko zavarovanje, da bi maksimalno izkoristil davčno olajšavo, ne da bi presegel letno omejitev olajšave, ki je 2.903,66 evrov?

Kakšna dosnosnost se predvideva? Vse lepo in prav ampak, če dobim ven manj kot vložim…imam raje denar doma v nogavici…

Lahko predčasno izstopiš iz sklada? Pod kakšnimi pogoji?

Če ne želim več plačevati…se v takem primeri izplača vloženi znesek in s kolikšnim donosom oz stroški ?

pozdravljeni,

imate kakšno primerjavo preteklih doseženih donosnosti vaših podskladov s konkurenco?

Kaj se zgodi, če zamrznem zavarovanje, kakšni so stroški oziroma kako se potem naprej obravnava, ali so kaki stroški odmrznitve, penali????

Nikdar ne dam svojega denarja drugim merkat.  A ljudje so bedaki, potem pa jamrajo.

Ni to zame, sem v pokoju invalidsko in imam odlično pokojnino. Skratka zame je bila najboljša investicija v Slovenijo in takim stvarem,jaz dan danes ne verjamem.

Najslabša investicija je bila Slovenija.

New Report

Close