Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Javna Uprava (MFERAC) zamik izplačevanja plače

Javna Uprava (MFERAC) zamik izplačevanja plače

Vlada je samovoljno (čeprav je bilo to v pogajanju s sindikati) sprejela nove izplačilne dni, in namesto do 5. v mesecu, se od sedaj plače izplačujejo na deseti delovni dan v mesecu, to je od 12. do 15. v mesecu.

Termini 2021:

Izplačilni dan bo na 10. delovni dan v mesecu za pretekli mesec. To pomeni, da bo:

    za maj 2021 izplačilni dan 14. junij 2021,
    za junij 2021 bo izplačilni dan 14. julij 2021,
    za julij 2021 bo izplačilni dan 13. avgust 2021,
    za avgust 2021 bo izplačilni dan 14. september 2021,
    za september 2021 bo izplačilni dan 14. oktober 2021,
    za oktober 2021 bo izplačilni dan 15. november 2021,
    za november 2021 pa bo izplačilni dan 14. december 2021.

Vir: https://www.gov.si/novice/2021-05-19-76-redna-seja-vlade-republike-slovenije/ (na desni strani, datoteko s celotnim sporočilo za javnost, na zadnji 27. strani)

Pa saj Rupel je pa postal v.d. direktorja JAK , Simič pa v.d.direktorja FURS-a.

Vrhunsko.

S Simičem so me pravzaprav presenetili, čudno je, da ni bil imenovan Snežič.

Odgovor na objavo uporabnika
Stara forumašica, 20.05.2021 ob 09:38

Pa saj Rupel je pa postal v.d. direktorja JAK , Simič pa v.d.direktorja FURS-a.

Vrhunsko.

S Simičem so me pravzaprav presenetili, čudno je, da ni bil imenovan Snežič.

Jep… Če bi bil Snežič, bi verjetno našli način, kako nič plačat EU in od njih pobrat vse, kar je možno. 😉

nova
Uredništvo priporoča

Kje je problem???

Ali ni v gospodarstvu izplačilni dan 18. v mesecu? V JS smo leta imeli srečo, da smo jo dobivali približno petega. Koliko stresov in hitenja pa je to prineslo računovodjem, pa itak ni nobenega brigalo. In vsako leto se samo nalaga razno razne obrazce in poročila itd… Se popolnoma strinjam s tem, čeprav sem sama med tistimi, ki bo plača tudi dobivala kasneje.

V vsakem primeru bodo morali v kadrovski do določenega dne pripraviti plače, pa če bo potem plača nakazana 10. ali pa 15. tega.

Če že mislijo izplačati regres 4.6., pa še ni nič objavljeno, so bili tudi obračuni plač do današnjega dne, če se že gremo o stresih in bodo na vrat na nos vnašali sedaj, potem pa naknadno še plače.

In da, premiki trajnikov so tudi stroški. Še dobro, da bo regres, če pa nabašeš na zamudne obresti.

Bonbončki, ki nas bodo v vsakem primeru stali kasneje kaj več kot hlebec kruha. Kot je že bilo. Se stvari zgolj ponavljajo, le na drug način.

V tem ne vidim nobenega problema.  Tole obračunavanje podatkov iz predpreteklih mesecev ni za nikamor, naj obračunavajo ažurno in izplačujejo pač teden dni kasneje.

V JS obračunavam plače že 15+ let, najzgodnejši obračun je bil letos, ko je bila plača za marec izplačana 1.4.

V vseh teh letih pa nisem nikoli obračunala pavšala in kasneje delala popravkov, se prej organiziram tako, da imam vse potrebne dokumente pravočasno pri sebi.

Pa saj zaposleni vnaprej vedo, kdaj bodo imeli dopust in kdaj bodo v službi.

Popravljala bi res edino v primeru, da bi se mi npr.pri plači, izplačani 1.4., nekdo ponesrečil 30.3. ali pa npr.29.3. zvečer.

 

Naj vlada ne govori, da smo računovodkinje nesposobne in to delajo zaradi nas!

Kako pa ti je ratalo z bolniškami? Ker marsikdo ni dobil bolniškega lista kar takoj. Zdaj je malo drugače, vseeno pa ne tako ekspresno. Konec meseca je bilo vedno s.ranje in lovljenje tistih listov.

Je pa še nekaj – prevoz in prehrano za april bo treba ročno vnesti, za maj pa bosta redno pri majski plači izplačana junija? Prevoz in prehrana sta sedaj za predpretekli mesec, če se prav spomnim, je tako? Torej bo izplačilo za prevoz in prehrano pri majski plači za dva meseca (april in maj)?

Bomo videli kakšen bo podroben terminski plan. Mi smo sedaj vnašali odsotnost za pretekli mesec, pri tej plači za april. Ker je več kot 500 zaposlenih na več lokacijah in dve zaposleni na plačah, si težko predstavljam, da bi morali vnašati za maj, tako da za nas bo samo še več hitenja. Prevoz in prehrana sta bila akontirana za tekoči mesec in potem poračuna pri naslednjem mesecu. Se pa vse dela zadnji hip, kar je norost. Tudi z regresom še čakamo.

Bolniške liste sem preverila in izpisala vedno že prej, zadnji dan samo tiste, ki so bili v staležu se v naslednjem mesecu.

Prevoz in prehrano ter nadomestilo za delo od doma smo obračunavali in izplacevali vedno hkrati s plačo, torej v maju za april, v juniju za maj. Vedno tekoče, brez akontacij in poračunavanj.

Akontacije in poračun je samo za kako službeno pot, kjer je tudi nočitev, ki jo zaposleni plača ob namestitvi.

Pa sem za plače sama, poleg vsega ostalega knjigovodskega in računovodskega dela. Dve lokaciji, malo čez 50 zaposlenih. Brez elektronskega beleženja delovnega časa, ampak lista prisotnosti, ki jo izpolni zaposleni, iz tajništva pa dobim seznam odsotnosti, ki jih preverim na oddani listi prisotnosti.

Le za javna dela sem obračunavala in izplačevala kasneje, na dan, ko smo dobili nakazilo Zavoda za zaposlovanje.

 

Sem učiteljica in vedno sem se čudila, da smo dobivali plače 05.v mesecu, medtem ko moj mož v gospodarstvu nikoli pred 18.-im. Malo mi bo manjkalo, ampak se zavedam, da smo imeli prej luksuz.

Jaz bi plačo v javnem sektorju kar ukinil. Najprej se bi bilo potrebno dokazati z delom, potem bi šele sledilo plačilo.

Saj se zavedaš, da dobivajo plačo za prejšnji mesec…
Torej so se že dokazali z delom (kolikor se določeni deli JS sploh lahko), sedaj pa torej sledi plačilo…

New Report

Close