Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Javni vpogled v nepremičnine

Javni vpogled v nepremičnine

Ali mi zna kdo razložiti, zakaj so za nekatere (zame, na primer) podatki o lastništvu nepremičnine javni, za nekatere (mojega dolžnika, za katerega se trudim ugotoviti, ali ima kaj, s čimer bi poplačal dolg) pa podatek ni javen!!! Kam se torej lahko obrnem, da bi ugotovila, če ima določeno nepremičnino (v kateri živi) tudi v lasti, ali pa del, ali pa parcelo, karkoli……

Zame piše vse, ime priimek, naslov, leto rojstva.

Tudi vpogled v njegove nepremičnine je javen. Ampak moraš poznati parcelno številko in pa k.o. Tako, kot pri tebi. Saj, če ti vpišeš v “iskalnik” tvoj ime in priimek ti tudi ne bo nič pokazalo.

Vpisala sem kraj, hišno številko. Hiša ima več stanovanj. Ko kliknem na posamezne dele hiše, ter odprem “Podatki o lastniku”, piše: Podatek ni javen.

Sem šla pa pogledat zase, sem vpisala popolnoma isto: kraj ulico, hišno številko, hiša ima več stanovanj, vse isto, s tem, da ko kliknem na Podatke o lastništvu, se izpiše moje ime, priimek, vse. Tudi za vse ostale moje sosede so podatki javni.

Vpisala sem kraj, hišno številko. Hiša ima več stanovanj. Ko kliknem na posamezne dele hiše, ter odprem “Podatki o lastniku”, piše: Podatek ni javen.

Sem šla pa pogledat zase, sem vpisala popolnoma isto: kraj ulico, hišno številko, hiša ima več stanovanj, vse isto, s tem, da ko kliknem na Podatke o lastništvu, se izpiše moje ime, priimek, vse. Tudi za vse ostale moje sosede so podatki javni.[/quote]

Je že vedel, zakaj se je skril …

(Jaz bi vprašala na Geodetsko upravo al kdo že ima čez to spletno stran, zakaj pri nekaterih nepremičninah podatki niso javni. Boš prej dobila kakšen relevanten odgovor kot tule.)

S tem, ko si napisala tole:

in ker je pri nas (v naši hiši) popolnoma enako, sklepam, da etažna lastnina na posameznih stanovanjih ni vpisana (tako je pri nas). Potem za posamezne enote ne morejo vpisat lastnikov, ker jih nimajo … Kako da procentualno ni vpisano, pa ne vem, pri nas že ni …

Hvala za mnenja. Ja, res piše tam, da ni vpisano v ZK. Torej je to zato. Se pravi, če ni vpisano, se ne more niti rubit, ali…?

tega pa žal ne vem … po moje se rubi lahko vse, kar se lahko odnese …

A ja, seveda:) Ne morem odnest stanovanja, sem mislila..vpisat se kot upnik…ne rubit:)

Hvala, lep dan želim

Tudi pri meni podatek o lastniku stavbe ni javen, je pa javen podatek o lastniku parcele, na kateri stoji stavba. V večini primerov je lastnik stavbe in parcele ista oseba.

Ko vtipkaš njegov naslov in hištno št., se ti odprejo 4 postavke: stavbe, parcele, gospodarska javna infrastruktura, naslovi in prostorske enote.

Namesto da z zeleno puščico odpiraš podatke pod postavko “stavbe”, naredi isto na zaznamku “parcele”. Na koncu se ti bodo izpisali podatki o lastniku.

Hvala za idejo, sem šla takoj probat, in lastnik parcele je občina:((

Mogoče bi lahko podatek o lastništvu izvedela preko ZK izpiska? Če imaš naslov hiše, lahko vidiš tudi parcelno št. (na tej isti strani, kjer si že iskala podatke).
ZK izpisek pa naročiš preko spletne strani sodišča, plačaš npr. z moneto (nekaj več kot 1€) in čez par minut ga imaš na mailu. Neoverjenega, seveda.

Evo, sem probala še to, ampak mi je dalo samo lastništvo parcele, ne pa tudi hiše, ki je na parceli:((

Rubiš lahko tudi če ni vpisana nepremičnina v zk. Postopek je naveden v ZIZ (zakon o izvršbi in zavarovanju).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close