Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika javorjev sirup

javorjev sirup

Lep pozdrav!
Zanima me, če je kdo že imel izkušnje s hujšanjem oziroma postenjem z naravnim drevesnim (javorjevim) sirupom?

Moja sodelavka je lani uspešno shujšala z javorjevim sirupom, ob njenih uspehih smo se vsi veselili. Nekatere – hujšanja potrebne – je celo malce navdušila za to isto metodo, vendar pri ostalih rezultati niso bili tako zelo vidni – verjetno zaradi nediscipline in nedoslednosti pri hujšanju. No, sicer pa ni edini cilj uporabe tega sirupa le hujšanje, kolikor se še spomnim….

Tudi sama sem že trikrat hujšala z javorjevim sirupom, enkrat 10 dni ter dvakrat po 7 dni. Rezultati so bili precej opazni, vendar je zelo pomembno počasno privajanje na trdo hrano. To dieto oz. post priporočam le kot začetek novega, zdravega predvsem pa zmernega načina prehranjevanja. Veliko uspeha ti želim.
Lep pozdrav!

Živjo,

jaz sem z Javorjevim sirupom hujšala trikrat.Uspehi niso bili vzpodbudni.Sem pa se potem pogovarjala s strokovnjaki in so mi rekli sledeče:pri tem sirupu gre bolj za čiščenje organizma in pripravo telesa na bolj zdrav način prehranjevanja.
Ker se 7-10 dni ne je nič drugega kot pije sirup in limone, telo začne črpati iz rezerv in v bistvu zgubljaš samo vodo, maščobe pa ne . Ko nehaš s sirupom, začne organizem delovati spet na star način in spet dobivaš kile nazaj, razen če res ZELO ne paziš, kaj daš v usta in da se predvsem VELIKO gibaš. Tako da ta sirup primarno ni namenjen hujšanju ampak čiščenju organizma.

LP, Kaja

Kolikor jaz vem o tej dieti je bolj prečiščevalna kot shujševalna. Je pa po tej dieti enako kot z ostalimi, ko enkrat prenehaš dobiš ponavadi vse nazaj, ker delamo zopet vse po starem.

Ravno ko sem oddajala svojo “pripombo” se je pojavil tvoj odgovor, Kaja, kateri je v bistvu povedal to kar sem jaz hotela, samo bolj obširno si napisala. Torej bo nekaj resnice na tem, kajne?

mene pa zanima, ali je to tisti sirup, ki ga lahko daješ na jedi, predvsem sladice in če je, kje se ga kupi? hvala.

To je to. Kupiš ga v lekarni, pa prav drag je. V Ameriki je zelo popularen, pri nas pa še ne.Imajo ga pa tudi v trgovinah z zdravo prehrano.

LP, Kaja

ja to je ta sirup, ki je meni osebno zelo, zelo dober. prodajajo ga tudi v drogerie marktu, je pa res precej drag.

Popolnoma se strinjam s Kajo. Sirup je dober, je drag, namenjen pa je bolj čiščenju kot hujšanju. Jaz sem poskusila s 7-dnevnim postom s sirupom in sem izgubila 4 kg. Nazaj sem jih dobila v roku 14 dni, takoj ko sem prešla na normalno prehrano.

Mojca

Jaz pa tako hujšam z javorjevim sirupom, da ga nalivam na sladoled…:)))

Mene pa zanima, kako hujšate s tem sirupom. Jaz ga imam doma že nekaj časa pa ne vem na kakšen način poteka ta dieta. A se to meša z vodo kot drugi sirupi in se deset dni samo to pije in popolnoma nič drugega? Kaj pa kava? Hvala za odgovor!

New Report

Close