Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Jaz bi srčno rada službo – kaj še narest?

Jaz bi srčno rada službo – kaj še narest?

Imam vse. Željo, motiviranost, izobrazbo, fleksibilnost, tudi nekaj izkušenj. Vem kaj hočem, vem kakšno službo. Vse sem že naredila, kar se pri iskanju službe mora narest. Vez res nimam. Baje moraš poklic delati s srcem, zato ribanje skretov odpade. Denarja, da odprem kako svoje podjetje, še nimam, ker že čez mesec komaj shajam. Kaj še lahko naredim? Naj se z juho polijem po glavi? Se mečem po tleh? Božičku sem že pisala (kje je darilo?!), saj sem bila pridna. Naj vsak dan zvečer molim? Naj grem v cerkev in se vržem pod kip Jezusa? Naj grem k šarlatanu, ki dela uroke in pustim, da me še ta obere? Si naj na čelo vtetoviram – rabim službo- evo mene? Kakšne ideje?

To so težke zadeve. Jaz bi najprej eno obdobje delal nekaj kar mi ni po godu, zato da zaslužim. Potem pa ta denar vložil v delo ki ga hočem opravljati.

preko meja si že kaj pogledala?

Bo treba očitno.

Edino, kar nam, brezposelnim preostane je, da spremenimo priimke v priimke tistih, ki nekaj pomenijo v tem prostoru, npr. v Colarič ipd., ker le s pravim priimkom dobiš službo.
Zadnjič so imeli razpisano delovno mesto, kjer so potrebovali 6 oseb–niti na razgovor me niso povabili, čeprav sem primerna kandidatka. Si predstavljaš, kaj to pomeni???? 6 oseb rabijo, pa niti na razgovor ne prideš??????
Jaz sem že nehala pisati prošnje, ker nima smisla. V našem kraju se delovna mesta delijo po politični liniji in po sorodstveni liniji. Če grem pogledat na občino, upravno enoto in podobne inštitucije lahko vidim, kakšni priimki se pojavljajo — samih slavnih lokalnih veljakov. Navaden človek ne pride niti do vrat, kaj šele, da bi službo dobil.
Spremenilo bomo zadevo le tako, da bomo začeli ves ta nepotizem in korupcijo množično prijavljati na protikorupcijsko policijo in dajati v medije. Drugače žal ne bo nič.

Težava je tule. Točno tole zanika, da imaš

Če take službe ni, in več kot očitno je ni, spravi v pogon to tvojo fleksibilnost, ki se trenutno kaže v razmetavanju juhe, risanju na kožo in molitvah in jo raje usmeri v ribanje sekeretov.

Ker mogoče pa ti ribanje sekretov prinese malenkost dodatka pri shajanju čez mesec in kakšen dodaten fičnik za lastno podjetje.

Mogoče je pa ravno v ribanju sekretov pravi začetek. Ne boš verjela, tudi v tem lahko najdeš veselje. Izobrazba je dobra zato, da tudi v manj častnih delih lahko najdemo veselje, saj praviš, da motivacijo imaš. Jaz sem to počela nekaj let, imela zaslužek s katerim sem lahko živela. Ljudje so me spoštovali zaradi tega, saj vsak ni pripravljen na takšno delo. Zdaj imam dobro službo, ki nima nobene povezave z ribanjem sekretov. Poskusi tudi ti.

Zase vem, da bo treba ravno sekrete ribat v tujini, če bom hotela službo,…. zato se mi nikamor ne mudi, niti se mi ne mudi z iskanjem dela, predvsem tistega, ki je samo v namišljenih glavah naših oblastnikov, da se bolje počutijo, v resnici ga pa ni.

Sem samska oseba in če bi šla delat za minimalca, ne bi mogla preživeti meseca, kot ga tista mama samohranilka ne more, pa ima svojo hišo.

Skratka čisto sem brez vsake motivacije, da bi sploh našla delo, ker vem, da grem lahko samo še sekrete pucat v Avstrijo, ker sem brez vez in poznanstev, v Sloveniji se pa sploh ne splača delat za minimalca, ker več dobiš če si na socialni.

Leta gredo pa mimo mene in od mene ne nič, niti otrok, ker ni denarja zanje,, pa tudi let mam že toliko, da jih kmalu ne bo mogoče več imeti…. ker če sem jaz samska in brezposelna Slovenka sem samo nesposobna budala, ki se je je treba izogibati, ki z minimalcem pač ne more preživeti meseca na svojem in tega se zaveda, ko pa pride muslimanka z 10 otroki je pa uboga revica, ki ji je treba takoj dati vse, stanovanje, hrano, ni da ni in potem v 1 tednu iz stanovanja naredijo hlev in ga razsujejo v nulo. In ona na mesece dobi 1500 €vrov ali več in lahk živi ko carica, ker ji je en naštepal goro otrok…. Jest nej grem pa sekrete pucat in še tistih nekaj par dati tem muslimanom…. na svojem pa ne morem biti….

Kje si pa prej bila? resnici na ljubo, sedaj o tem razmišljat je res težko. Pa v dvoje je veliko lažje vse skupaj

Pokliči Zokija in rezerviraj v enem hotelu sobo za popoldanski počitek.

Skratka sekrete naj pucam in še tistih nekaj par dam muslimanom preko davkov….. živim naj pa v hlevu ali enem plesnivem stanovanju, ker za več ni denarja in se vsemu odpovem,….. Skratka muslimanke nikoli niso samske, jaz pa sem, zato bi morala jaz živeti kot žival, pa ves denar dati muslimankam…. skratka živeti tisočkrat slabše od njih, z bistveno manj denarja, kljub temu, da bi bila zaposlena one pa ne in to na zemlji mojih prednikov.

Grem raje krast še jaz.

Evo, dve sva se našli z istim nickom. Moj zapis je bil oddan ob 10.35, tistega pod mano je napisala ena druga.

Kje si pa prej bila? resnici na ljubo, sedaj o tem razmišljat je res težko. Pa v dvoje je veliko lažje vse skupaj[/quote]

Doma, kot sedaj, že na leta…. ker če delaš za minimalca rabiš nove obleke, čevlje – še tistih par fickov daš, da sploh lahko delaš,.. pač ne splača se, ker če si doma, tega ne rabiš. Kupiš ene čevlje na 10 let, nič ne daš za bencin, za hrano minimalno, ne rabiš novih cunj itd…..

Skratka nimam čisto nobene motivacije…. ker a naj grem delat za minimalca, da bom potem imela enga otroka, z enim pijancem, ker me drug ne bo pogledal pri teh letih in tako revno, da bom lahko po Karitasu in Rdečemu križu zbirala hrano in pomoč, da bom sploh lahko šla skozi mesec in da mi bo Karitas plačeval položnice, kljub minimalni plači in še s pijancem za seboj in otrokom? Ker druge opcije pač ni, ta je edina….

A ti živiš v realnem svetu? Če bi delal za minimalca, bi še na rdeči križ moral po hrano hodit, ti pa sanjaš o tem, da bi vlagal denar? A bi se šel prostitucijo, prodajo orožja ali drog? Ker karkoli drugega bi delal, bi si moral še sposojati.

Naš sistem je narejen za mafijo, ne za poštene ljudi.

S takim razmišljanjem, da boš delala samo to, kar si želiš, se lahko mečeš tudi ob tla, pa boš še vedno na istem, pri želji namreč. Če vidiš, da ne gre, pol je treba bit fleksibilen in si najdit nekaj, kar ti bo na začetku omogočilo preživetje, potem šparanje, potem pa pridejo na vrsto tvoje želje. Tudi jaz sem izobražena, pa sem začela z delom v kuhinji in čiščenjem na Klopinskem jezeru v Avstriji, sem garala, a sem si uspela našparat denar, kaj pa je eno ali dve leti garanja, napram celotni delovni dobi? Naučila sem se jezik v 2 letih toliko, da sem začela opravljat tudi kakšna kvalificirana dela in zdej se prijavljam na razpise v Avstriji za mojo izbrazbo, bomo videli po novem letu, kaj bo iz tega. Danes je cel svet, sploh pa EU, ena velika globalna vas, če si res tako fleksibilna kot praviš, potem vzemi to v zakup, in naredi nekaj v tej smeri. Pisat sem gor, da si že vse nardila, da bi dobila službo,….ja očitno nisi, če še vedno sanjariš,….To miselnost, da diplomiraš in pol bi ti služba morala biti zagotovoljena, je potrebno čim prej odpraviti, sploh pri tistih, ki nimajo nikakršnih vez, da bi o tem lahko sanjali. Wake up in gooo luck!

Kakšno izobrazbo te maš?

Vsak curac in pisda bi kao samo študirala, delat pa noče nihče!

Pisda vam materna.

Hvala za vaše odgovore.

Glede ribanja skretov. Manj častna dela sem že opravljala, prevečkrat. Bila hlapčevsko hvaležna za tiste fičnike, ki sem jih komaj zaslužila, da sem se prebila čez mesec. O kakšnem prišparanem denarju govorite? Govorim o tistem delu, ki ga obvladam, ga delam s srcem. Namesto mene pa sedi na delovnem mestu nekdo, ki je totalno nesposoben. Pardon, sposoben je, zato ker se je znašel, prišel preko vez. Se pritožuje, ker ne more prav prdniti na svojem sedežu, iti na čik pavzo vsaki dve minuti in veseli, ker je že mali petek!

Vi kar pucajte svoje skrete. Jaz žal nisem bila na ta svet za to poslana. Fakse naj dol zapreje in odprejo šole za pucanje skretov. Namesto učbenikov pa naj tiskajo knjige z naslovom Velike in male veščine hlapčevstva in lezenja v analne odprtine, ter Kraljestvo izmeta analnih odprtin. V redu?

Sem imela dobro službo, pa so pri nas odpuščali in sem ostala brez. Socialne pomoči ne dobim zaradi premoženja, imam otroka. Lahko izbiram in živim od prihrankov ali pa grem čistiti sekrete. Izbrala sem drugo, da imam plačo in teče mi delovna doba. V bistvu imam še določeno finančno zaledje in mi je čisto vseeno, če pucam. Prej sem delala v službi, kjer sem odgovarjala za čisto vse ( finance), zajebancija in mobing takšen, da se mi je skoraj zmešalo. Zdaj spučem sekret in se ne sekiram za ostalo, ko grem domov. Reci in piši: med plačo je razlika celih 150 evrov. Ja, tukaj še dobim službena oblačila, v prejšnji službi si pa moral imeti svoja in to taboljša.
p.s. izrazi so takšni, da jih bo avtorica lažje razumela, ker neki dober fax ni naredila, to razberem iz posta

Ne, zastonj noče nihče delati. Da delaš in hodiš po hrano na rdeči križ, ker ne znaš preživeti tako kot žival, praktično brez vsega, ker je najemnina tako draga. Če si žival, potem je pa res minimalna plača dovolj. Še za mačka ali psa pravijo, da porabiš 200 € na mesec zanj – in seveda zanj ni treba plačevati najemnine,….

Albanec je vsak ta drug v tej državi, Slovenci se izseljujejo, Albanci so veseli minimalne plače, mislijo, kako veliko dobijo, ker je Albanija tako revna…. živijo v getih, natrpani….. Slovenci se MORAJO izseljevati, obstaja samo še ta možnost, da začnejo živeti v getih, kot opice in si vse delijo.

Da se ustanovijo skupnosti Slovencev, geta, vas kot geto, kot v kameni dobi ali kot med opicami, to je še edina rešitev, seveda izključno zaradi revščine in bede. In se potem reven človek vključi v to geto.

“kakšne ideje”, ti mogoče si izobražena, si pa precej primitivna!!

Ne, zastonj noče nihče delati. Da delaš in hodiš po hrano na rdeči križ, ker ne znaš preživeti tako kot žival, praktično brez vsega, ker je najemnina tako draga. Če si žival, potem je pa res minimalna plača dovolj. Še za mačka ali psa pravijo, da porabiš 200 € na mesec zanj – in seveda zanj ni treba plačevati najemnine,….

Albanec je vsak ta drug v tej državi, Slovenci se izseljujejo, Albanci so veseli minimalne plače, mislijo, kako veliko dobijo, ker je Albanija tako revna…. živijo v getih, natrpani….. Slovenci se MORAJO izseljevati, obstaja samo še ta možnost, da začnejo živeti v getih, kot opice in si vse delijo.

Da se ustanovijo skupnosti Slovencev, geta, vas kot geto, kot v kameni dobi ali kot med opicami, to je še edina rešitev, seveda izključno zaradi revščine in bede. In se potem reven človek vključi v to geto.[/quote]

Pa še to, če bo revščina še naprej taka kot je, se bo to tudi zgodilo.

In potem se čudiš, da ne dobiš službe…

Teh faksov je v SLO tako 1.000 in že vsaka vas ga ima.
Problem politike je, da plačuje te kao profesorje (celo za pripravljenost) in nihče v politiki noče glasno in jasno povedati, da so nepotrebni in da mi takšnega kadra, ki se izobražuje, ne potrebujemo.
SLO ima dva uni centra Lj in MB za punk kapo. Celo preveč.

Vso odgovornost za nezaposlenost pa nosijo tisti sami, ki se za takšen papirnati nič vreden sistem odločajo.

Mislim, da se sedaj nisi napisala kaksen faks imas narejen.

Se pa strinjam, brez skode bi lahko ukinili 90% faksov, ki so nastali v zadnjih 15ih letih. Ko berem kake studijske programe ne vem, a se zaj*bavajo, al mislijo resno s tistim, kar pise. Pol dobis pa studirane ljudi, ki mislijo, da nekaj so, so pa popolnoma neuporabni v nasi druzbi in razen ega nimajo nic konkretnega za pokazat.

In potem se čudiš, da ne dobiš službe…[/quote]

Pa sej ima prav. Večina Slovencev živi isto kot tisti, ki pucajo sekrete v Avstriji in čisto nič bolje – samo Slovenci tega nočejo videti (južnjaki pa niso dovolj pametni,da bi videli), v bistvu živijo Slovenci še slabše od tistih, ki čistijo sekrete v Avstriji. Sprijaznite se. Se strinjam, da so vse rase enake, samo ene so bolj pametne od drugih in ene so evolucijsko bolj razvite od drugih, kar se pozna v denarnici. In Slovenc ni manj vreden, če kot vodja oddelka IT zasluži enako kot čistilka v Avstriji. In ta hlapec bo rekel, da so vse rase enake in se boril za južnjake (pa kljub temu bo njegova denarnica za 50 % bolj prazna kot bi bila, če bi bil sposoben videti resnico),….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close