Jaz bi srčno rada službo – kaj še narest?
da za skrete pucat ne vzamejo nekoga, ki ima več izobrazbe, ampak tiste z oš. Takih je tudi veliko.
vsako delo je po svoje častno, ampak je treba tudi realno gledati na stvar, saj pošiljat vloke vsepovprek je potrata časa in denarja( kjer je treba po navadni pošti poslati).
Tako da skrete pucat res ni ok nasvet. tudi v fabriko za tekoči trak ne bodo vzeli. Tudi v trgovino že z 5. stopnjo ne vzamejo. Kaj šele z 7.
Marsikdo bi marsikaj delal, tudi na črno komu drugemu pucal, likal, kuhal.. ampak kako priti do tega?
Jaz žal ne poznam načina. Mogoče kdo še kaj res koristnega napiše.
In potem se čudiš, da ne dobiš službe…[/quote]
Pa sej ima prav. Večina Slovencev živi isto kot tisti, ki pucajo sekrete v Avstriji in čisto nič bolje – samo Slovenci tega nočejo videti (južnjaki pa niso dovolj pametni,da bi videli), v bistvu živijo Slovenci še slabše od tistih, ki čistijo sekrete v Avstriji. Sprijaznite se. Se strinjam, da so vse rase enake, samo ene so bolj pametne od drugih in ene so evolucijsko bolj razvite od drugih, kar se pozna v denarnici. In Slovenc ni manj vreden, če kot vodja oddelka IT zasluži enako kot čistilka v Avstriji. In ta hlapec bo rekel, da so vse rase enake in se boril za južnjake (pa kljub temu bo njegova denarnica za 50 % bolj prazna kot bi bila, če bi bil sposoben videti resnico),….[/quote]
Ja saj, ampak ona misli, da je nekaj več, ker ima faks. Pa čeprav bo (če sploh) zaslužila enako kot čistilka v Avstriji. Ker čiščenje je vendar manj častno delo. Ona pa princeska, ki je bila poslana na ta svet za to, da se bo lahko s svojo diplomo čohala po analni odprtini.
To, da te za sekrete pucat ne vzamejo, če imaš izobrazbo, je samo en velik izgovor. Če hočeš delat, poveš, da bi rad delal, ne pa da si izobražen. Če rabijo nekoga, da jim sčisti je vseeno kaj in kdo je, rabijo pridne in hitre roke, ne pa izobrazbe. Meni nikoli nihče ni rekel, kaj ti tu delaš z izobrazbo!! Poleg tega, tisti, ki se tako otepate čiščenja in nekvalificiranih del, pozabljate, da vam nihče tega ne svetuje kot glavno kariero, ampak kot nekaj kjer se začnete postavljati na svoje noge, kot začetek. Jaz ne mislim imeti kariero čistilke, mi je pa to omogočilo, da sem preživela in privarčevala nekaj denarja. TIsta, ki misli, da se privarčevati nič ne da, ja v Sloveniji mogoče res ne, v Avstriji pa se da. Tudi moja kolegica, ki je drugače učiteljica v Sloveniji, med vikendi čisti v Avstriji, ker ima 2 kredita, in se prav nič ne smili sama sebi….
S takim odnosom in pogledom na svet ter pesimizmom vec tudi ne bos dosegla.
Ker ti nic nebi….ti bi sedela v pisarni pa se praskala po riti.
V podjetju kjer delam ima polovica delavcev minimalno placo in vsi prezivijo s tem. Vsi imajo neko stanovanje ali hiso ter vsak avtomobil zaradi lokacije podjetja ker drugacje ne moremo pridit na delo.
Pa ni nobeden lacen. Samo volja je potrebna.
Kaj naredit? Sama sem zacela v proizvodnji ter pridno delala. Vsi so me imeli za pridno ter za osebo ki je zelo prilagodljiva ter se razume s sodelavci.
Sama sem imela najvec ur opravljenih na drugih poslovnih enotah ker so vsi nadrejeni posiljali mene. Pa mi nikoli ni bilo tezko, ker sem tako spoznala zaposlene na drugih lokacijah.
V dveh letih sem prisla do pisarne in do dela ki me veseli.
pa saj učitelji v Sloveniji ves prosti čas za šolo porabijo…..
pa saj učitelji v Sloveniji ves prosti čas za šolo porabijo…..[/quote]
Odvisno kaj učiš. Je razlika ali učiš jezik, ali pa izbirni predmet ali športno!!!! Tudi sedaj, ko imajo učitelji 10 dni fraj med božično/novoletnimi prazniki, je moja kolegica v Avstriji, kjer pridno služi.
pa saj nimajo fraj, oni delajo priprave, pa seminarje imajo itd.
lool saj vem kako je in fajn da je pridna
pa saj učitelji v Sloveniji ves prosti čas za šolo porabijo…..[/quote]
Odvisno kaj učiš. Je razlika ali učiš jezik, ali pa izbirni predmet ali športno!!!! Tudi sedaj, ko imajo učitelji 10 dni fraj med božično/novoletnimi prazniki, je moja kolegica v Avstriji, kjer pridno služi.[/quote]
Tema ni o tej učiteljici, tako da je vseeno kaj naredi s svojim časom.
Če je volja se najde tudi poleg službe kaj za delat.
Ampak eni bi samo jamrali.
Če smo že pri dreku…ga ne zavijam v zlat papirček. Primitivna ali direktna, naj si vsak po svoje raztolmači moj post.
Odvisno kaj učiš. Je razlika ali učiš jezik, ali pa izbirni predmet ali športno!!!! Tudi sedaj, ko imajo učitelji 10 dni fraj med božično/novoletnimi prazniki, je moja kolegica v Avstriji, kjer pridno služi.[/quote]
Tema ni o tej učiteljici, tako da je vseeno kaj naredi s svojim časom.
Če je volja se najde tudi poleg službe kaj za delat.
Ampak eni bi samo jamrali.[/quote]
Tudi v Avstriji sem delala, da ne bo pomote. Ne mi srat s pridnostjo in izgovori. Saj sem že omenila nekje vmes, da sem poprijela za vsako delo. Govorim o situaciji v Sloveniji. A razumete point?!
Pišeš v pretekliku, nekoč nekdaj si nekaj delala…, a sedaj pa misliš, da ti več ni treba?? In tudi, če se gre za stanje v Sloveniji, če ni pravih okoliščin, si jih človek mora znat ustvarit, tudi morebiti z odhodom v tujino. To bi taki s faxom lahko že zdavnaj vedeli.
Lepo. Kam naj dam otroka?
Ja, super ne, naj drugi mislijo namesto tebe, kajne?? Tja daj otroka, kot ga dajo vse druge delovne mame, v varstvo!
Če to ni sramota, ja potem pa ne vem kaj je. Ne zanjo, ampak za državo, točneje opice na oblasti, aja sej res, opice na oblasti niso tako razvite,da bi dojele kaj je sploh vest in sramota…. . Ženska hodi v spodobno službo in zato, da lahko sploh dostojno in človeka vredno življenje nekje živi, mora pucat sekrete za Avstrijci v tujini. Kakšna druga se pa s prostitucijo ukvarja, ne zato, ker se hoče, ampak ker se mora, kljub redni službi.
Če to ni sramota, ja potem pa ne vem kaj je. Ne zanjo, ampak za državo, točneje opice na oblasti, aja sej res, opice na oblasti niso tako razvite,da bi dojele kaj je sploh vest in sramota…. . Ženska hodi v spodobno službo in zato, da lahko sploh dostojno in človeka vredno življenje nekje živi, mora pucat sekrete za Avstrijci v tujini. Kakšna druga se pa s prostitucijo ukvarja, ne zato, ker se hoče, ampak ker se mora, kljub redni službi.[/quote]
seveda je sramota. ampak še večja sramota je pa to, da potem prideta dve ta najbolj pametni, ki se jima zdi, da je tako prav. in najbolj glasne so tiste, ki jim je bilo vse k riti prinešeno, sedaj pa se kitijo kot da so sposobnejše od samega boga.
joj dej, te prosim, tule nakladaš in se važiš, kako si sekrete pucala avstrijcem – jasno, da so te v avstriji vzeli, ker na alovence itak gledajo kot na slovansko suženjsko robo in jim čisto dol visi, če ima ena slovenčica magari doktorat iz zabačene slovenske suženjske province, ki je za njih itak manjvredna roba. Tako da se s to tvojo zgaranostjo in s služenjem avstrijcem ni nič za hvalit, ker s tem samo še podaljšuješ in krepiš pozicijo slovencev, ki za avstrijce niso nič več kot roba za ponucat.
Pri nas dejansko človeka s previsoko stopnjo izobrazbe ne vzamejo – vem iz prve roke, ker delam v takem kolektivu. Smo iskali delavce in dejansko so pri vodstvu odpadli vsi s previsoko izobrazbo, ker je pri takih jasno, da bojo samo ‘vedrili’ pa iskali boljše pogoje.
Ravno takšna nabijanja, da kako naj gre kar vsak sekrete pucat pa se k avstrijcem udinjat, so strup za našo družbo – ker je slovenceljska miselnost omejena, zabačena, ozka in dejansko hlapčevska. Nobenega dostojanstva, nobenega razvoja, po izobražencih se pljuva (pa ne govorim o nekih žnj faksih, ampak o resni izobrazbi), povprečen slovenec zaničuje intelektualce, znanstvenike, umetnike, literate, njegov domet je kramp in lopata, kmetija, kruh, klobasa, pa zdaj še ‘eko in bio hrana. Vse, kar presega domet ust, lopate in kmetije, je za slovenca brez veze in ‘preseravanje’. in v TEM je razlog, da slovenija zaostaja – ne zaradi lenobe, ampak preprosto zato, ker je domet slovenca še vedno fevd-grunt-kmetija pa še pretirana, vsiljena hlapčevska skromnost, majhnost, odrekanje, ki meji že na mazohizem.
Slovenci so butalci in to vedno znova dokazujejo, ko se hvalisajo s skromnostjo, suženjsko logiko in omejeno, kmečko nazadnjaško miselnostjo. Živela kramp in lopata, pa avstrijski gospodarji – stvari se v vseh teh letih niso prav nič spremenile.
Lepo. Kam naj dam otroka?[/quote]
Mogoče v vrtec?!
Bom vprašala moje sodelavke kje jih imajo dokler so v službi (imajo tudi izmensko in nočno delo). Takrat se (verjetno) kombinirajo z možem ter kakšnimi babicami.
Itak pa večino zaposlenih tarna, da jim nezaposlene mamice poberejo vsa mesta v vrtcu tak, da me čudi da jih nimaš v vrtcu ker naj bi bilo to nadvse ugodno in ima otrok vsaj tam topel obrok.
joj dej, te prosim, tule nakladaš in se važiš, kako si sekrete pucala avstrijcem – jasno, da so te v avstriji vzeli, ker na alovence itak gledajo kot na slovansko suženjsko robo in jim čisto dol visi, če ima ena slovenčica magari doktorat iz zabačene slovenske suženjske province, ki je za njih itak manjvredna roba. Tako da se s to tvojo zgaranostjo in s služenjem avstrijcem ni nič za hvalit, ker s tem samo še podaljšuješ in krepiš pozicijo slovencev, ki za avstrijce niso nič več kot roba za ponucat.
Pri nas dejansko človeka s previsoko stopnjo izobrazbe ne vzamejo – vem iz prve roke, ker delam v takem kolektivu. Smo iskali delavce in dejansko so pri vodstvu odpadli vsi s previsoko izobrazbo, ker je pri takih jasno, da bojo samo ‘vedrili’ pa iskali boljše pogoje.
Ravno takšna nabijanja, da kako naj gre kar vsak sekrete pucat pa se k avstrijcem udinjat, so strup za našo družbo – ker je slovenceljska miselnost omejena, zabačena, ozka in dejansko hlapčevska. Nobenega dostojanstva, nobenega razvoja, po izobražencih se pljuva (pa ne govorim o nekih žnj faksih, ampak o resni izobrazbi), povprečen slovenec zaničuje intelektualce, znanstvenike, umetnike, literate, njegov domet je kramp in lopata, kmetija, kruh, klobasa, pa zdaj še ‘eko in bio hrana. Vse, kar presega domet ust, lopate in kmetije, je za slovenca brez veze in ‘preseravanje’. in v TEM je razlog, da slovenija zaostaja – ne zaradi lenobe, ampak preprosto zato, ker je domet slovenca še vedno fevd-grunt-kmetija pa še pretirana, vsiljena hlapčevska skromnost, majhnost, odrekanje, ki meji že na mazohizem.
Slovenci so butalci in to vedno znova dokazujejo, ko se hvalisajo s skromnostjo, suženjsko logiko in omejeno, kmečko nazadnjaško miselnostjo. Živela kramp in lopata, pa avstrijski gospodarji – stvari se v vseh teh letih niso prav nič spremenile.[/quote]
Sori, js sem šla v tujino preživet sebe, in nisem razmišljala kako bom nekomu suženj. Izhajala sem iz sebe, kakšne so moje potrebe. A misliš, da pa tu Slovenci niso sužnji raznim šefom? Saj v končni fazi, bi potem lahko vsak bil suženj nadrejenemu, če sam ni šef?!Takrat nisem imela ne denarja, ne vez, ničesar, in sem šla tja, kamor so mi pač ponudili nekaj, da sem se sploh lahko preživela. Če bi čakala na to, da bi dobila priložnost za svojo sanjsko službo, je še sedaj ne bi dočakala, padla bi mi tudi samozavest, počutila bi se neuporabno in zanič. Tako, sem si vsaj prišparala nekaj denarja, za sabo sem imela ure in ure garanja, in takrat sem si zaobljubila, da stisnem takrat, ko pa bo moja priložnost, jo bom zagrabila in si nardila tako, da bo meni boljše.
Seveda so tam, kjer ti delaš takoj izločili izobražene, ko pa je več kot 100.000 brezposelnih, tu si lahko zmišljujejo kriterije, da glava boli. Jaz ne pišem o razpisih, ampak o tem, da, če nekdo potrebuje delavca, ga bo zaposlil, če bo ta hotel delat, če pa se bo samo ponašal s svojo izobrazbo, dej mi ti povej, komu je en tak zanimiv?
In ne mi nabijat, o miselnosti “kramp-lopata” in zaničevanju inteletkualcev….Eno je biti intelektualec, drugo je biti formalno izobražen zgolj na papirju!! Pucanje sekretkov je zgolj primer, če drugače ne veš kje bi začel…Če ona ve, kaj bi rada počela, naj pol dela v tej smeri, kako in kaj, bo pa očitno morala sama pogruntat, saj je kao intelekutalka, ali je zgolj formalno visoko izobražena??
Če me pa kaj razjezi, so pa to nesposobneži na različnih delovnih mestih. Pridem na pošto, pa ne zna ene pošiljke odpremit, pridem za neko prijavo na UE, nesposobna ženska ne zna vnest podatkov (še tipkat ne zna), grem na občino nekaj vprašat pa ne vedo… včasih se mi tako mudi, da bi kar najrajš skočla za šalter in si sama vtipkala, ko vidim, kako ženska menca.
Delala pogodbeno nekje, kjer so redno zaposlene samo čakale na čik pavze, pa da je šefica šla pa da bo konc dneva…
Potem pa po možnosti taki pametujete na monu, kako so brezposelni nesposobni! Pa da mi en jamra, kako težko mu je v službi čakat, da bo končno petek, mu rečem, saj mu ni treba, lahko kr službo pusti, bo imel skoz vikend.
Če smo že pri dreku…ga ne zavijam v zlat papirček. Primitivna ali direktna, naj si vsak po svoje raztolmači moj post.[/quote]
Haha, dobra!
Za tiste, ki niste nikoli pokukali ven iz Slovenije in doma ne najdete sluzbe vam povem, da v tujini ni nic drugace. Veliko je domacinov, ki ne dobijo sluzbe. Vse vec je svezih diplomantov, ki so vsi zapufani (studijsko posojilo, nic zastonj kot v Sloveniji), pa zdijo doma – tako kot vi. Treba se je losat tega slovenskega samopomilovanja in prepricanja, da je v tujini vse veliko bolje. Ko si nekaj casa zunaj, vidis, da uspe tistim, ki so izredno pridni (delajo veliko vec ur kot navaden delovnik) in tistim, ki imajo za te case iskane poklice, v veliki vecini z veliko izobrazbe. Vse drugo zivi taksno zivljenje, kot ga vi v Sloveniji.
Lepo. Kam naj dam otroka?[/quote]
Mogoče v vrtec?!
Bom vprašala moje sodelavke kje jih imajo dokler so v službi (imajo tudi izmensko in nočno delo). Takrat se (verjetno) kombinirajo z možem ter kakšnimi babicami.
Itak pa večino zaposlenih tarna, da jim nezaposlene mamice poberejo vsa mesta v vrtcu tak, da me čudi da jih nimaš v vrtcu ker naj bi bilo to nadvse ugodno in ima otrok vsaj tam topel obrok.[/quote]
Zanimivo, da nihče ne pogrunta, kako ubožica najprej piše, da si ne more ustvariti družine, ker je ne more preživeti. Potem pa postavi takšno vprašanje, kam naj da otroka?! Provokacija 😉
Forum je zaprt za komentiranje.