Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Jaz otroku ne, babica ja

Jaz otroku ne, babica ja

Moj triletnik je želel liziko pred kosilom. Rekla sem mu ne. Nič strašnega, otrok mora razumeti meje. Nato je prišla babica in mu liziko dala! Saj je samo enkrat otrok, je rekla in mi pomežiknila. Ko sem ji rekla, da s tem spodkopava mojo avtoriteto, je užaljeno odvrnila, torej se z mano ne sme imeti lepo? In zdaj imam doma malega, ki misli, da bo vsako mojo prepoved vedno lahko zaobšel z babico. Ko sem možu povedala, da me to moti, je samo zamahnil z roko, ah, pusti, saj misli dobro.

Izživcirana mami

kje je njegov atek??  je to babica po tvoji strani al atekovi.  zakaj živiš pri mamici?  če želiš spoštovanje, si ga boš morala zaslužit, kot fsi mi moški.  tko je.  jaz mislim, da je 3 leta, kr majhno,  ni pa tko majhno, da bi lahko  delal kajkoli želi in kadarkoli želi. in da ne upošteva tvojih navodil.  problem , ki ga vidim jaz je ta ,da si ti ločenka.  to je najhuje problem, največja koda za fanteka. ker ti ne moreš vzgajt otrok. saj vidiš da ne gre.  že zdaj.  pri pofukani lizki imaš težavo.  reči mu da mora naredit 30 počepov da odsluži, liziko. daj mu neko kazen, da mora neki delat. ne vem kaj zmore on. igrače že lahko pospravi. 2x. da je res lepo.  to jeproblem ne sam obabic ampak žensk. da delate na čustva in občutke. fantek rabi moškega doma.  ker ata  bo tko naredil, po moško, da bo malega sram,rečt za iziko bilo kdaj.  kak orecimo. tako.   greva fuzbal špilat. in mu  ati reče. GLEJ KAK IDEC SI, NEKI FUZBALER.  kaj ti si fucbaler al si dojeneček da rabiš liziko?  kaj si punčka?   pa mali nikoli več en bo lizike želel. ker je že velik nogometaš.  moža rabiš.

No ne bom, da boš pol ihtava kam šla. Kaj pol tvoj otok poje, al pljuva z liziko. Vsi ste nevzgonci. Ko razmetavate s hrano

Oa res, kje so fotri mamce, prav bizarna samohranilnost ss tasčami. Mogoče pol fotre nadomeščajo. Za posrat 😂😂😂😂☺️☺️☺️

Sama si spodkopavaš avtoriteto, ker živiš pri njej in jo uporabljaš za zastonj varuško.

Poznano. Tisti nasmešek-kao-zmagala sem. Otroški vrtec, kaj hočeš. Pa tudi to počasi mine.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 3002, 03.04.2025 ob 14:39

Sama si spodkopavaš avtoriteto, ker živiš pri njej in jo uporabljaš za zastonj varuško.

Ne živimo skupaj, samo tega ne, tudi samohranilka nisem, vendar je tašča kar naprej pri nas, ima tudi naše ključe in velikokrat, ko pridem domov je ona že v našem stanovanju. Poskušam biti strpna in tolerantna, skrbim, da bi imeli dobre odnose, vendar ne vem kako dolgo bom še zdržala.

Izživcirana mami, 03.04.2025 ob 15:02

Ne živimo skupaj, samo tega ne, tudi samohranilka nisem, vendar je tašča kar naprej pri nas, ima tudi naše ključe in velikokrat, ko pridem domov je ona že v našem stanovanju. Poskušam biti strpna in tolerantna, skrbim, da bi imeli dobre odnose, vendar ne vem kako dolgo bom še zdržala.

Zakaj, hudiča, ima tašča ključe VAŠEGA stanovanja??

Pelji jo na kavo in povej svoje stališče. Lepo, spoštljivo, zahvali se za vse dobro in ji povej, da tvoje stališče nima nič z njo kot osebo, ampak izključno z vzgojo, ki je na tebi in možu, ne na babici. Zreli ljudje to razumejo.

reči tašči da si izgubila ključe in če ti da njene, da si narediš kopijo in ji ne vrneš več ključev, hkrati prepoveš možu, da ji zrihta rezervne

Rezi*, 03.04.2025 ob 14:28

Oa res, kje so fotri mamce, prav bizarna samohranilnost ss tasčami. Mogoče pol fotre nadomeščajo. Za posrat 😂😂😂😂☺️☺️☺️

Danes ti je res hudo. Menjaj tablete.

enostavno808, 03.04.2025 ob 15:42

reči tašči da si izgubila ključe in če ti da njene, da si narediš kopijo in ji ne vrneš več ključev, hkrati prepoveš možu, da ji zrihta rezervne

Tole bi bil zanjo strel v koleno. Ker babi pride tja že opoldan, malo pospravi, skuha kosilo in pričaka vnučka s kosilom.  Čez 1 leto bo z njim tudi nalogo delala.

Brez ključev tega ni.

Vzemi ji ključe.

In zakaj jih ne boš? Zaradi dobrih odnosov? Hehe, ja, odlični odnosi so to, res.

Tašča ali tvoja mama? Če je tašča, imaš dripca doma, če pa mama, si pa seronja ti.

hoče biti na tekočem in vohuni za družino,ko ni nobenega doma. Zakaj pa misliš? Pri meni je ne-ne, ne pa da otroci iščejo “potuho” oz zagovornika pri mami oz starih starših.Ni čudno zakaj imamo potem 1000 spolov,ker se ne znajo soočiti z situacijo in odgovarjati za lastna dejanja. Tako je in tako bo “permesivna vzgoja”,novodobna neumnost

Kriva ni tašča, ampak tvoj preljubi mož, ki dopušča, da se tašča sprehaja s ključem po vašem stanovanju.Lizika je še najmanj- tako da veš!

Izživcirana mami, 03.04.2025 ob 14:13

Moj triletnik je želel liziko pred kosilom. Rekla sem mu ne. Nič strašnega, otrok mora razumeti meje. Nato je prišla babica in mu liziko dala! Saj je samo enkrat otrok, je rekla in mi pomežiknila. Ko sem ji rekla, da s tem spodkopava mojo avtoriteto, je užaljeno odvrnila, torej se z mano ne sme imeti lepo? In zdaj imam doma malega, ki misli, da bo vsako mojo prepoved vedno lahko zaobšel z babico. Ko sem možu povedala, da me to moti, je samo zamahnil z roko, ah, pusti, saj misli dobro.

Naslednjič reci: “Seveda. Lahko dobiš liziko. Bi raje takoj po kosilu ali ko se boš šel ven igrat?”

In nauči se razlikovati med avtoriteto in avtoritarnostjo. 😉

New Report

Close