Jaz pa pojdem ….
…… na Goreeenjsko,
jaz pa pojdem na Goreeeeeeeenjskooooo,
jaz pa pojdem na Goreeeeeeeenjskooooo,
gor na vrh na Štajersko………al tko nekak, kva pa vem!
Ej, Tjavendanovci, men se rola, jest se grem pelat
z vlakom, grem gor na Bled, al pa na Jesenice, ne
vem še čist točn, bom na vlaku zvedla!
Pol pa grem u Vrbo, ogledat si rojstno hišo našga Frančka, pa hišo Čopa, pa hišo Salškega Finžgarja, pol grem pa kosiv v Završnico, pol ……. pa še ne vem, kva se bo zgodl!
Sm full u rajsefibru, bemtiš, sm čist out! Me še od včeri neki drži!
M.
Yeeeeeeesssssssssss, dragi Košrunček,
če nam imele moči poj zaupit, ti tulem zdej,
yeeeeeeeeesssssssss, Jaaaaaaaniiiiiiiii!
Uf, Ramazzoti mi zdej poje, uno:
Se pastase una buone kanzone …..
Uf, uf, uf, me je kar dol vrgl!
M.
Ma nau, koštrunči, nau, mene se ne prime
zlahka, veš, ma popusti me pa še težje, bela
cesta!
Zdej grem, sem že skuhala kosilo, veš, tko je
pr men, k včasih, ko sem šla na majski šolski
izlet, bela cesta, sem pol noči u luft zijala. Danes
sem že (hm, ja, no ja, saj veš, prah pobrisala, da
sem prišla do … hm, ja, no ja!) kosilo skuhala za moja dva sončka, ker me ne bo, in ker me že ne bosta mogla gledat in nadirat, da bosta vsaj sita, pa pometla sem tudi že in zdaj grem – direkt pod tuš, ma ne u tuš kabino, ejga! Bi mi lahk jezik uščenilo, heh!
Mej se, Koštrunči, mej se fino, kolkr lahk! Jaz vem zase, da je lohka boljše, kot je blo včeri, pa je blo že včeri več kot the best, in pa, da ne more bit slabše, kot bo jutr, pa bo jutr tud the best. Cmoooooooooooooooooččččččččččkkkkkkkkkkkkaaaaaaaaaaaa, da ti ne povem, kaj mam zdej v ustih – pečenega purana, bemtiš! No, vseen enga cmočka na lička vseen zaslužeš, ko si tko priden! Meče me, oja, meče me ku eno fuzbal žobo, z enega konca v druzga!
Čao, Jani, sonček zlati, mej se, zdej res grem in zvečer vas preberem, če mi bo uspelo!
Mariči
Hhohoho 🙂 Marija 🙂 ja seveda je sonček zadovoljen če se briše in pobriše prah a ne :)))
No, ker sam še nisem fruštkal, bo tud duh po puranu dober.. kofe je blo, ni blo smetance.. no pa ta pride kasneje…
Marička, prov fajn se mej, verjem, da če ne danes, nas boš bral ap ajutri a ne :))))
Koštrunc pa delat!!!!
Mariči, obvezno, da greš papcat kakšno zaseko, pa žgance, vsaj zdi se mi, da na Gorenjskem zelo čislajo ajdo, sicer bo pa Koštruni več povedal.
Me leaving na banko, se bom se kaj oglasil ko pridem nazaj, le, mislil sem, da bo manj dela, zdej je pa kle ene full strani postov, skozi katere se je nemogoče prebit. Da ne omenjam princes, miši, travc in ostalih prišlekov, ki jih še nisem vzel pod drobnogled.
Se beriamo.
Našo Marijo..da ti gre ona na Gorenjsko,da jo lahko vidim skozi okno,pa da se ne bo oglasila pr meni To je SMRTNI GREH!!!
Bemti mMarija a nis mogla jezik stegnt,da bi se zmenile..joj vsaj na kufe bi lahko pršla..oz bi se dalo brez problemov zmenit še za kaj več..joj no ..a si pozabla name?
p.s. aja jest nisem Gorenjka veš,sem mešanica tanartabuljša..hehe in sem gostov zmeri vesela,tako da jo zlahka ne odnesejo od mene s praznim želodčkem..joj res sem kar mal besna..KAj nisi povedala no!!!!!!!?????
Obema kerlca,ki sta tolk pridna in delovna ze od ranega jutra.
Danes tud jest dan začnem malce drugače.Namreč že od rane zore študiram…Ja kaj češ kaj se more ni težko!!Bo bolj fletnejše…
Naj vam dan lepo mine,delo naj ne bo preveč naporno..Zdej pa šibam še malo izkoristit jutro,dokler se mi vojska ne zbudi…
he ja zgančki so dobri ja…z ocvirki,ki hrustajo hrsk hrsk…mmmmm
No men se prileže bolj kislo zelje ali repa pa matevžek pa mesek..
Pri meni bo danes nekej za na žlico za čez pa posladek.Tkole fantje poznao LOvački krompir..hihihi in seveda sirove lapačinke sz rumčkom…ekola.SEj včasih človeku že zmanjka idej,pa je presit vsega…
OOO sej zeljček že ni suh,ga je reba lepo najprej pokuhat pa pol mal na čebulco vržt,pa lepo malce zalit pa z dišavnicami obogatit..aja sem pozabila zraven lahko daš samo krompirček po koščkih pa ga lepo zabeliš z čvarki!!
Ja pr nas suho ne sme bit.Mam enga sitnga deca,ki rad dobr papa,ki ve kaj je dobr, sam skuhat tega zal ne zna.On bi omakce pa razne priloge,ker se pri nas je tudi z očmi..a veš.Vse skup mora bit tip top…ja veš se človek navadi svega i svašta..Kaj češ..Sam res mam prstjenca glede hrane tko da sem hočeš nočeš mogla postat zverzirana v kuhi…
Ja pr nas je tud dedec prstjen k vrag, pol pa vzame stvari v roke, zmeče skup, da je blagor za dušo in oko, tako, da sploh ni nibenega problema… pa še boljša polovica je zadovoljna 🙂
Zelje pa pri nas…. na malo masti in čbulce prepražene na hitro, dodamo zelje surovo, stenstamo in zdušimo, malo jušne kocke in začimbic… Evo… pršparaš na času, pa še dober je.. k ni zelje spacano :)))
Koštruncu se dela tema pred očmi.. tolk je lačen :;))))))))
Ohh bogi Jani..sej zmeraj ko začneš debatiat o hrani,se ti začne želodček krčit!!
A bo malica kmalu?
Verjamem Barbi,TUjest mam rada surovo zelje,zelo je zdrav,še boljši je pa kot solatka,malce ojlčka,sol,obvezno česenček,poperček in hladnega njamiii..
Se pa spomnim svojih vrtčevskih časov še,ko smo s tovarišico odšli na trg in kar z rokami iz lesenega škafa jedli kislo repo in zeljček..njami..pa še eno vrečko nam je branjevka šenkala in smo ga veselo snedli v vrtcu..heh To so bli časi…
Da ne govorim o tenstanem sladkem zeljčku.. njamiii uhhhh al pa o rdečem joj…ampak priznajte solatka iz zeljnate glave-frišne s fizolčkem je pa najboljša,pa obvezzno z bučnim oljem začinjena..
aaa kje smo zelje našli..hahahaha
Čas je da vas zapustim…ko bo možno se oglasim spet.Moja vojska je že vsa pokonci.nekaj dela mi je uspelo,bodo pa noči zdej veliko krajše in jutra zgodnja..Tko da se se bomo veliko pisali,vsja z moje strai.zdej me pa kličejo obveznosti.Lepo se imejte in uzivajte lep dan kljub dežju…Poiščite v dežju sonček..bye