Jaz pa pojdem ….
N’č na bod huda muca no. Sej sem se gvišna
mim tebe pelala, okrog in okrog jezera smo
se pelala, pol p naprej u Žirovnco, pa u Doslovče,
pa … ma sam bog ve, kje vse nismo ble. Pa se
prov zato nisem oglasila, k ne bi blo časa za naje,
midve ga rabva pa glih no malo več no, ko za en
kufe, midve be ga rable vsaj enu dopoldne!
Ko grem drugič spet tja gor, se pa prej oglasim
inu najavim, inu pol bomo imele dost časa zase.
Prov? In – hvala vseen, sej se mi zdi tko, kot bi bila
pri tebi!
Mariči
Oj, zekec, evo me ovdje, ta čas, ko berem,
si uletela. Me ima, močno me ima naredit
tako zelje, kot gor nekje opisuje Koštrunc,
grem nazaj pogledat, mater me ima, res
me ima, kar v ustih čutim okus tistega, kar
sta “kuhala” muca in Koštrunc. Muco bom
še enkrat prosila za recept nekaj v zvezi
z enim lovskim krompirjem. Kar eno veselje
do kuhe sem dobila, ko jih berem!
Mariči
P.S.: ja, ja poročilo sledi, ziher!
M.
Marici, tudi jaz imam rad tako zelje, kot tudi krompir.. Zal je zaradi nasega nacina zivljenja in nenehne stiske s casom to premalokrat na mizi.. Kdo bo pa cakal in se petljal s kuhanjem tega , ko prides cisto crknjen pozno popoldne iz sluzbe …
Pri men je danes stvar jasna glede kosila.., ker je prislo do dogovorne delitve zadolzitev.. Hcerka ze fila lignje s prsutom in sirom.. Na meni je, da jih specem na zaru, zunaj v kaminu.. Zena bo poskrbela za preliv in solato… Sin, ki je samo stvari na p………., si bo sam v fritezi spekel pomfri… Sin se ne ve, kako dobri so lignji.. Bo ze zvedel, tudi pri meni je dolgo trajalo…
Njamsi, saj je ja nedelja, a ne?
Zato se mi je tako kolcalo heheh .Zdej pa vem,namreč tud jest napravla in jedla filane kalamarčke.S pršutom sirčkom in šunkico..njamii..uf pa ta aroma-olivno olje češenček njamsiiii…
Pri men je bilo mal tezav pri pecenju, ker je punca prevec sira uporabila in je zato ven iz kalamarov lezel, ko mu je vroce postajal….. Sem tud to resil, tako, da sem z leseno kuhalnico za sprot strgal resetko…
Drugac sem bil pa za peko pohvaljen… Uf, se zdaj bi njamsi, sam ni vec!!!
heheh aja je sirče nagajal..uh tist k je ven lezu,pa če se še mal pržge na rešetki je tko sladek…jest bi ga kar pohamsala…si probal kak hrusta???
Jest bi tudi še…še še šeeeeeee!!!!
mmmmmmnjami…kaj si me zrajcu spet!!!****++****